skip to Main Content
0 (Copy)

Σκηνές ντροπής και φίμωση εργαζόμενου στο Δημοτικό Συμβούλιο …..

Αποκλειστικές δηλώσεις και βίντεο από τα χθεσινά επεισόδια

Σκηνές που ντροπιάζουν τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου ζήσαμε, για μία ακόμη φορά, εχθές το βράδυ στον Κέφαλο, όταν σύμβουλοι κυρίως της συμπολίτευσης έκαναν άνω-κάτω τη συνεδρίαση, τόσο με τις λανθασμένες αντιδράσεις τους, όσο και με την συμπεριφορά που σε κάποια σημεία θύμιζε πραγματικά… θηριοτροφείο.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης η υπόθεση ενός εργαζόμενου ο οποίος ισχυρίζεται ότι παραμένει απλήρωτος αλλά και ανασφάλιστος, εδώ και πολλούς μήνες, από τον Δήμο Κεφαλονιάς.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει καταγγείλει πολλές φορές στο παρελθόν την Δημοτική Αρχή ότι χρησιμοποιεί «πλάγιες» μεθόδους για τις προσλήψεις εργαζομένων, με αποτέλεσμα να έχει ήδη δεχτεί πρόστιμα από το ΙΚΑ αλλά και να εγκλωβίζει τους εργαζόμενους οι οποίοι, σύμφωνα πάντα με την παράταξη του ΚΚΕ, και δεν μπορούν να πληρωθούν.

Από την άλλη πλευρά, ο Δήμος Κεφαλονιάς, έχει δηλώσει ότι η μέθοδοι που χρησιμοποιεί είναι όχι μόνο σύννομες αλλά και απαραίτητες, θεωρώντας ότι όπου χρησιμοποιήθηκαν «πλάγιες» μέθοδοι (εθελοντές, μπλοκάκια κ.λπ.), αυτό έγινε γιατί υπήρχαν άμεσες ανάγκες που δεν μπορούσαν να καλυφθούν μέσω προσλήψεν, ΑΣΕΠ κ.λπ., τουλάχιστον εγκαίρως.

Δείτε την απάντηση που έδωσε, ή… προσπάθησε να δώσει ο αναπληρωτής του δημάρχου (ο οποίος απουσίαζε για μία ακόμη φορά από το Δημοτικό Συμβούλιο), αντιδήμαρχος Διονύσης Λυκούδης.

Πρωτοφανής φίμωση

Όπως και νά ‘χει, η αντιπολίτευση (με εξαίρεση την Ανεξάρτητη Κεφαλονιά που είχε μια μάλλον… μουδιασμένη αντίδραση), ζήτησε να αφήσουν τουλάχιστον τον εργαζόμενο να μιλήσει, έστω για μόνο 1 ή 2 λεπτά, κάτι που, τόσο οι σύμβουλοι της Ισχυρής Κεφαλονιάς, όσο και ο αντιδήμαρχος Διονύσης Λυκούδης αλλά και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αρνήθηκαν κατηγορηματικά.

Η Λαϊκή Συσπείρωση επέμεινε με έντονο τρόπο και χτύπησε πρώτη το χέρι στο τραπέζι, υπερασπιζόμενη όμως ένα αίτημα που εκείνη τη στιγμή, ακόμη και στους πιο κακόπιστους φάνταζε δίκαιο, να αφήσουν δηλαδή τον εργαζόμενο να μιλήσει, έστω και για λίγο, ειδικά όταν στην ίδια θέση, σε άλλες περιπτώσεις είναι πάγια τακτική του Δημοτικού Συμβουλίου να αφήνουν τους πολίτες να πουν δυο λόγια. Η υπόθεση δηλαδή φαινόταν ότι όδευε ήδη για τις… καλένδες και γι’ αυτό και η Λαϊκή Συσπείρωση αντέδρασε. Βασικότερο επιχείρημα ήταν ότι ενώ τόσο καιρό ο Δήμος έκανε μάλλον τον… ανήξερο για τους εργαζόμενους που δεν μπορούν να πάρουν τα λεφτά τους, εχθές που βρέθηκε ένας εργαζόμενος που ήθελε να μιλήσει, δεν του το επέτρεψαν.

Χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις, που οφείλουμε να πούμε ότι δεν έπεισαν καθόλου, καταψήφισαν την ίδια στιγμή τη συζήτηση του θέματος στην αίθουσα. Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του αντιδημάρχου Κεφαλονιάς Διονύση Λυκούδη ο οποίος και ισχυρίστηκε ότι δεν έχουν… ενημερωθεί, ενώ την ίδια στιγμή βρισκόταν στην αίθουσα η αντιδήμαρχος Οικονομικών, και λίγα λεπτά ερχόταν προγραμματισμένα και ο υπεύθυνος υπάλληλος των Οικονομικών του Δήμου.

Δημοτικό θηριοτροφείο

Όπως έδειξαν ήδη από εχθές τα Κεφαλονίτικα Νέα, οι σκηνές που επακολούθησαν μόνο τιμή δεν αποτελούν για το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς. Όταν ο Νίκος Γκισγκίνης απαίτησε να αφήσουν τον εργαζόμενο να μιλήσει, χτυπώντας μάλιστα το χέρι του στο τραπέζι, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως ήταν αναμενόμενο, αντέδρασε. Στη συνέχεια όμως αυτό όλο φάνηκε να χρησιμοποιείται ως άλλοθι, τόσο από τον ίδιο, όσο και από τους συμβούλους της συμπολίτευσης οι οποίοι λίγα λεπτά αργότερα άρχισαν να χτυπούν μανιωδώς τα χέρια τους στα… τραπέζια την ώρα που ο πρόεδρος κραύγαζε ότι η αντιπολίτευση προσπάθησε να περάσει το θέμα με… τσαμπουκά.

Δείτε το video

Όμως αυτό δεν είναι αλήθεια. Ακόμη και αν ισχυριστεί κάποιος ότι η αντίδραση της Λαϊκής Συσπείρωσης ήταν υπερβολική, όλη η υπόλοιπη αντιπολίτευση (Ενωμένη Τετράπολη, Ριζοσπάστες Ξανά, ΦΙ.Κ.Ο.) ζήτησαν πολύ ήπια να μιλήσει ο εργαζόμενος καταγγέλλοντας την στάση της Δημοτικής Αρχής. Παρ’ όλα αυτά, πρόεδρος, αντιδήμαρχος και σύμβουλοι της συμπολίτευσης συνέχισαν τις απίστευτες αντιδράσεις τους, φτάνοντας και τον εργαζόμενο στα όριά του.

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης πριν την αποχώρησή της

.

Τα Κεφαλονίτικα νέα εξασφάλισαν σε αποκλειστικότητα δηλώσεις από τον εργαζόμενο που έγινε εθχές η αφορμή για τα επεισόδια. Μιλάει επίσης  ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιώργος Γαβρίλης.

 

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα
Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top