skip to Main Content
F2897F8F AF05 4068 A5B1 249E95021927 (Copy)

Σημαντική εξέλιξη: Ξεκίνησε η υλοποίηση του μεγάλου έργου για το Μουσείο Γεράσιμου Σκλάβου -Συμβασιοποιήθηκε το πρώτο ΥΠΟ έργο

Την Τρίτη 26 Απριλίου 2022 ο Δήμος Αργοστολίου ξεκίνησε την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΥΜΕΠΕΡΑΑ με τίτλο «Αναβάθμιση και Εκσυγχρονισμός Μουσείου Γεράσιμου Σκλάβου Δήμου Αργοστολίου».
Συγκεκριμένα Συμβασιοποιήθηκε το πρώτο ΥΠΟ έργο που αφορά στις υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου και ανατέθηκε μετά από σχετικό μειοδοτικό διαγωνισμό στην έμπειρη εταιρεία OPTIMUMVALUEA.E..
Η Πράξη αφορά στην κατάλληλη διαμόρφωση του ιστορικού κτιρίου που κτίστηκε ως κεντρικό κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος μετά τους καταστροφικούς σεισμούς της Κεφαλλονιάς το 1953, από τον αρχιτέκτονα Μ . Κανάκη με χαρακτηριστικά παραδοσιακών κτιρίων του Αργοστολίου.
Με τη συγκεκριμένη Πράξη καλύπτεται ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Ιονίων για τη λειτουργία ενός εικαστικού εργαστηρίου – εκθετηρίου προς τιμή του μεγάλου καλλιτέχνη Γεράσιμου Σκλάβου, στο οποίο θα εκτεθεί το πλούσιο υπάρχον υλικό και θα λειτουργήσει ενισχυτικά στην ανάδειξη της ταυτότητας του τόπου.
Μια οραματική κίνηση που ξεκίνησε από την αγορά του κτιρίου από τον Δήμο Αργοστολίου από τον τότε Δήμαρχο Γιώργο Τσιλιμιδό και με την επίμονη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής γίνεται πραγματικότητα σε μια χρονική στιγμή δύσκολη, αλλά και ελπιδοφόρα με την αναμενόμενη ενίσχυση της επισκεψιμότητας τα επόμενα χρόνια.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της Πράξης που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ξεπερνά τα 3.000.000 €. Η πρόταση του Δήμου Αργοστολίου χρηματοδοτήθηκε από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ προς το οποίο εκφράζουμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top