skip to Main Content
Katseli Tempo24.gr4  (Copy)

Σε Επίτιμη Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πατρών η Λουκα Κατσέλη…..

katseli_tempo24.gr_ katseli_tempo24.gr1_ katseli_tempo24.gr2_ katseli_tempo24.gr3_ katseli_tempo24.gr4_

Σε Επίτιμη Διδάκτορα της Σχολής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, αναγορεύθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου η Καθηγήτρια Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Λούκα Κατσέλη.

Η τελετή αναγόρευσης της έγινε μετά από πρόταση του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, του Ανώτατου Εκπαιδευτικού ΙΔρύματος της Πάτρας.

Το έργο και την προσωπικότητα της τιμωμένης παρουσίασε ο Κοσμήτορας, Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Δημήτριος Γ. Σκούρας ακολούθησε η αναγόρευση τής κα Λούκας Κατσέλη σε Επίτιμη Διδάκτορα και η περιένδυσή της από την Πρύτανι.

Ακολούθησε ομιλία της με θέμα: «Αποτελεσματικότητα Οικονομικής Πολιτικής: Διδάγματα από την Ελληνική Κρίση», ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσική παρέμβαση από την «Ορχήστρα Δωματίου Πατρών».

πηγη

13266122_757991271002786_1984272223045744168_n
Φίλιππος Μαλλίας

Η Καθηγήτρια Λούκα Τ. Κατσέλη ΣΗΜΕΡΑ αναγορεύθηκε Επίτιμη Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών
Η καθηγήτρια Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Λούκα Τ. Κατσέλη θα αναγορευθεί Επίτιμη Διδάκτορας της Σχολής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, μετά από πρόταση του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, ΣΗΜΕΡΑ ώρα 12.00 το μεσημέρι στην Αίθουσα Τελετών.
Το έργο και την προσωπικότητα της τιμωμένης θα παρουσιάσει ο Κοσμήτορας, Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Δημήτριος Γ. Σκούρας και θα ακολουθήσει η αναγόρευση τής κ. Λ. Κατσέλη σε Επίτιμη Διδάκτορα και η περιένδυσή της από την Πρύτανι. Η τιμωμένη θα παραθέσει ομιλία, με θέμα: «Αποτελεσματικότητα Οικονομικής Πολιτικής: Διδάγματα από την Ελληνική Κρίση», ενώ η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μουσική παρέμβαση από την «Ορχήστρα Δωματίου Πατρών».
AΞΙΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Στην πλούσια επαγγελματική καριέρα της ΕΧΕΙ διατελέσει γενική διευθύντρια του ΚΕΠΕ, διευθύντρια του Κέντρου Ανάπτυξης του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, ενώ συμμετείχε σε διεθνή συμβούλια προσωπικοτήτων, όπως το Συμβούλιο Αναπτυξιακής Πολιτικής του ΟΗΕ και το Συμβούλιο Σοφών για την Αναθεώρηση της Κοινωνικής Χάρτας της Ευρώπης.
ΣΤΗΝ σύντομη θητεία της στα δύο υπουργεία, άφησε πίσω της έργο που τώρα αναγνωρίζεται.
Ίδρυσε το Παρατηρητήριο Τιμών για τα φάρμακα, το οποίο ανατιμολόγησε τα φάρμακα, οδήγησε σε σημαντικές μειώσεις τιμών και μείωσε τη φαρμακευτική δαπάνη κατά ένα δισεκατομμύριο. Πολεμήθηκε, τότε, άγρια από τους θιγόμενους με προβλέψεις για ελλείψεις φαρμάκων, που όμως ποτέ δεν παρουσιάστηκαν. Έφτιαξε έναν πρωτοποριακό νόμο για κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα σήμερα πάνω από 500 τέτοιες επιχειρήσεις να λειτουργούν στη χώρα μας.
Πρότυπο διαχείρισης «κόκκινων δανείων»
ο όνομά της έχει συνδεθεί με τον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και οχι μονο

ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΛΜΗΣΕ
Οκτ 20, 2011
είπε όχι στο άρθρο 37.Η Λούκα Κατσέλη δεν ψήφισε το άρθρο 37 και διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ
«Είναι θέμα αρχής» είχε πει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η ίδια ως υπουργός Εργασίας κατάφερε να διαφυλάξει τις συμβάσεις εργασίας και ότι η εμπειρία της στη θέση αυτή της επιτρέπει να γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

Με το άρθρο αυτό,ΔΗΛΩΝΕ ΤΟ 20011!!!!!! δημιουργούμε «επικίνδυνο εργασιακό γεγονός» τόνισε η κυρία Κατσέλη, προέβλεψε «γενικευμένη, απότομη και ανεξέλεγκτη μείωση μισθών για πάνω από 1 εκατ. εργαζομένους», γεγονός που θα στερήσει πολλά δισεκατομμύρια από την ελληνική οικονομία και θα βαθύνει ακόμη περισσότερο την ύφεση, ενώ δεν πρόκειται να αυξήσει καθόλου στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας ή στην καταπολέμηση της ανεργίας.
δεν μπορώ να συναινέσω στην αποδόμηση θεσμών που διασφαλίζουν εργασιακά δικαιώματα και είναι πυλώνες της Δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αντιπαράθεση ΚΑΙ με τον Γ. Παπακωνσταντίνου
Πάτησε κάλους, έκανε και εχθρούς
Θα ήθελαν κάποιον σαν τον Στουρνάρα… αντί της Λούκας

Ξυνίζουν τα μούτρα τους για την τοποθέτηση της Λούκας Κατσέλη στην Εθνική ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!
Η «σιδηρά κυρία» της κοινωνικής Τραπεζικής στο τιμόνι του ομίλου της Εθνικής
ΓΙΑ έναν άλλο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ρόλο συνολικά στο τραπεζικό σύστημα της χώρας μας
Αναγνωρίζεται το έργο της
ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ !!!!ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ!!ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ!!!!ΤΟΥ 2016
Η δύναμη των πολλών στην πράξη!
‪#‎crowdfunding‬ ‪#‎act4greece‬
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
κ. ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΤΣΕΛΗ,
ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ («act4Greece»)Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
EΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
#crowdfunding #act4greece
ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ Η Ένωση Τραπεζών έχει αποκτήσει μια αξιόπιστη φωνή.
Η ΛΟΥΚΑ Τ. ΚΑΤΣΕΛΗ Πρόεδρος της Εθνικής και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών αναβάθμισε θεσμικά τον ρόλο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

Στην τραπεζική αγορά ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ
«Αν δεν αναδιαρθρωθεί η παραγωγική βάση της χώρας, αν δεν δημιουργηθούν εγχώρια προστιθέμενη αξία και νέος πλούτος, αν δεν αυξηθούν η παραγωγικότητα και η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, ακόμα και αν μας χαριστεί όλο το χρέος, είμαστε καταδικασμένοι»,
13423754_767350013400245_1173543747611008684_n

Η ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ Πιστεύει με φανατισμό στον αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο του τραπεζικού συστήματος και τώρα έχει τη δυνατότητα να εφαρμόσει τις ιδέες της…Η μεγάλη της φιλοδοξία είναι να γίνει ξανά η Εθνική η πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα, αλλά, συγχρόνως, και πρότυπο εταιρικής διακυβέρνησης:

13266122_757991271002786_1984272223045744168_n
Φίλιππος Μαλλίας
Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top