skip to Main Content
IMG 0386 (Copy)

Σε απόγνωση οι κάτοικοι της οδού Κρασσά στο Αργοστόλι [εικόνες]

Στάσιμα τα έργα

Ρεπορτάζ Ανδρεας Αρβανιτάκης

Απελπισμένοι δηλώνουν οι κάτοικοι της Χρ. Κρασσά στο Αργοστόλι λόγω της επικρατούσας κατάστασης στην οδό μετά τα έργα πεζοδρόμησης της 21ης Μαΐου.

Μπάζα στη θέση των πεζοδρομίων, απογυμνωμένα στόμια σωληνώσεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών, απροσπέλαστα κράσπεδα και ένα αδιέξοδο από το οποίο τα εισερχόμενα οχήματα μπορούν να βγουν μόνο με όπισθεν, συνθέτουν την κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι τον τελευταίο χρόνο.

Σε σχετικό έγγραφό τους προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αναφέρουν την κατάσταση, ωστόσο, όπως μας καταγγέλλουν τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι τώρα για την αντιμετώπισή της.

Πιο συγκεκριμένα, όταν η 21ης Μαΐου πεζοδρομήθηκε δημιουργήθηκε αυτόματα ένα αδιέξοδο στο εν λόγω σημείο ήτοι στη Χρ. Κρασσά από το ύψος της Τσιμάρα μέχρι την 21η Μαΐου. Επειδή η αναφερόμενη οδός είναι η εγγύτερη προσβάσιμη στο σημείο αυτό της πλατείας πολλά οχήματα τροφοδοσίας εισέρχονται σε αυτό δημιουργώντας σοβαρή όχληση στους περίοικους και στη συνέχεια βγαίνουν με όπισθεν, όπως και τα ΙΧ που εισέρχονται εκεί. Το γεγονός αυτό εγγυμονεί σοβαρούς κινδύνους τροχαίων ατυχημάτων αλλά και τραυματισμών αν λάβουμε υπόψη ότι στο σημείο κατοικούν και οικογένειες με μικρά παιδιά. Επίσης, από τη συμφόρηση ελλοχεύει ο κίνδυνος εγκλωβισμού σε περίπτωση που απαιτηθεί άμεση εκκένωση των κτιρίων.

Εκεί που υπήρχε το πεζοδρόμιο, τώρα υπάρχουν μόνο χώματα, μπάζα και σπασμένες σωληνώσεις από τις οποίες μπαινοβγαίνουν έντομα και τρωκτικά. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις ακαθαρσίες ζώων στα μπάζα δημιουργούν μία ατμόσφαιρα επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων. Την ίδια στιγμή, λόγω του σκαψίματος του πεζοδρομίου έχει δημιουργηθεί και υψομετρική διαφορά μεταξύ του οδοστρώματος και πολλών εισόδων κατοικιών που φτάνει το μισό μέτρο. Το γεγονός αυτό από μόνο του εγγυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών, ιδιαίτερα για παιδιά και ηλικιωμένους.

Παράλληλα, ακολούθησαν εργασίες πλακόστρωσης τμήματος της Κρασσά, με εξαίρεση το τμήμα από την συμβολή της με την Τσιμάρα μέχρι την 21η Μαΐου δημιουργώντας στο σημείο ένα κράσπεδο επικίνδυνο για τα οχήματα που θα επιχειρήσουν να εισέλθουν στο ως άνω τμήμα 100 μέτρων μήκους.

Κίνδυνος πλημμύρας

Επιπλέον, οι κάτοικοι τονίζουν τους ενδεχόμενους κινδύνους που θα δημιουργηθούν καθώς πλησιάζει ο χειμώνας ένεκα των σφοδρών βροχοπτώσεων. Αν δεν πραγματοποιηθούν έργα τοποθέτησης πεζοδρομίων και επιδιόρθωσης του αποχετευτικού δικτύου στο ως άνω σημείο τότε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων.

Τέλος, στην επιστολή τους οι κάτοικοι ζητούν από τους αρμόδιους φορείς να εκπονηθεί συμπληρωματική μελέτη για την ανάπλαση και τη χρήση του αδιεξόδου της οδού Χρ. Κρασσά, που θα περιέχει και κυκλοφοριακό σκέλος, η οποία θα διορθώσει τα προαναφερόμενα προβλήματα και θα επαναφέρει την κανονικότητα και την ασφάλεια στη ζωή των εκεί κατοίκων.

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο των κατοίκων:

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top