
ΡΕΒΑΝΙ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ
ΥΛΙΚΑ
1 φλυτσ τσαγιού αλεύρι
3 κουταλάκια μπεκιν
1 φλυτσ τσαγιού σιμιγδάλι
1/2 φλυτσ τσαγιού βούτυρο
1 φλυτσ τσαγιού ζάχαρη
3 κροκαδια αυγών
Ξυσμα λεμονιου
1 φλυτσ τσαγιου γάλα
1/2 φλυτσανι αμύγδαλα
3 ασπράδια αυγών
ΣΙΡΟΠΙ
1 και 1/2 φλυτσ τσαγιου ζάχαρη
1 και 1/2 φλυτσ τσαγιου νερό
1/2 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με ζάχαρη μεχρι να ασπριση
Κατόπιν ρίχνουμε τα κροκαδια και συνεχίζουμε το χτύπημα μεχρι να αφρατεψουν
Μετα ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού το αλεύρι και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα ρίχνουμε στο μιγμα
Το ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά ανάλογα το φούρνο (170) βαθμούς
Βράζουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε στο γλυκό (κρυογλυκο ζεστό σιρόπι)
Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ