skip to Main Content
FRG 7615  (Copy)

Ραντεβού την 1η Ιουλίου με τον Υπουργό Υγείας

Μαζική παράσταση στον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξάνθο θα πραγματοποιήσουν την 1η Ιουλίου οι φορείς της Κεφαλονιάς, προκειμένου να του θέσουν τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης που ταλανίζουν τις δομές Υγείας του Νομού μας.
Αυτό αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης (14/6), όπου η Λαϊκή Συσπείρωση έφερε ως κατεπείγον το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και αποφασίστηκε ομόφωνα η συζήτηση του. Μάλιστα, γι αυτό το λόγο παρευρέθηκαν μαζικά στην αίθουσα φορείς του Εργατικού Κέντρου, της Επιτροπής Αγώνα Παλλικής, την ΕΛΜΕ-ΚΙ και της Ένωσης Γονέων. Ο Πρόεδρος του ΕΚΚΙ, Γιώργος Γαβρίλης διάβασε το σχετικό ψήφισμα που θέτει το πλαίσιο των προβλημάτων στο χώρο της Υγείας «σημαίνοντας συναγερμό» για την κατάσταση που επικρατεί. «Πρέπει ο λαός να βγει μπροστά και να διεκδικήσει ένα σύστημα Υγείας που να μην τίθεται η ζωή του και των παιδιών του σε κίνδυνο. Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να στηρίξει τη μαζική κάθοδο όλων στη συνάντηση που θα γίνει με τον Υπουργό» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο Δημήτρης Μαντζουράτος, εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Παλλικής, κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή αλλά και τις άλλες παρατάξεις από τις κινητοποιήσεις που έγιναν στο χώρο της Υγείας.

Μιχαλάτος: «Εχει χαθεί η μπάλα από τη Δημοτική Αρχή»
Μάλιστα, αναφέρθηκε ειδικά στην περίπτωση του Διονύση Αραβαντινού (σ.σ. ήταν απών από τη συνεδρίαση) λέγοντας ότι «μας καλούσε να κάνουμε επανάσταση για την Υγεία αλλά στην επανάσταση τον χάσαμε!». Και κατέληξε: «Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να υιοθετήσει το πλαίσιο των φορέων που δίνει λύση στα προβλήματα της Υγείας. Είναι ένας αγώνας ζωής και θανάτου». Εν συνεχεία, δόθηκε ο λόγος στους επικεφαλής των παρατάξεων για να τοποθετηθούν, οι οποίοι επέρριψαν ευθύνες στη Δημοτική Αρχή για την προχειρότητα της συζήτησης του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς δεν προσκλήθηκαν στην κουβέντα η Βουλευτής και ο Ιατρικός Σύλλογος. Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «έχει χαθεί η μπάλα από τη Δημοτική Αρχή», αναφέροντας και το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί περί πώλησης κομματιών από τους σταλακτίτες του σπηλαίου της Δρογκαράτης. «Η Δημοτική Αρχή δεν κάθεται. Είναι παρών, ξέρει τα προβλήματα και πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε. Η Υγεία είναι ένα θέμα που καίει όλη την Κεφαλονιά καθώς δεν υπάρχει τίποτα πολυτιμότερο. Δεν πρέπει να κάνουμε αντιπολίτευση στο θέμα της Υγείας» ήταν η απάντηση του Δημάρχου, Αλέξανδρου Παρίση.

«Τεράστια η ευθύνη της Δημοτικής Αρχής. Αλλάξτε μυαλά»
Ο αρχηγός της Ενωμένης Τετράπολης, Βασίλης Ρουχωτάς υποστήριξε ότι «είναι τεράστια η ευθύνη της Δημοτική Αρχή, η οποία έχει αρνηθεί να κάνει μια συγκροτημένη συζήτηση. Οφειλε η Δημοτική Αρχή να είχε οργανώσει αυτή τη συζήτηση και να καλέσει τους φορείς της Υγείας. Πρέπει να έχουμε συγκροτημένη παρουσία στον Υπουργό». Ο Μάκης Δημητράτος, από τους «Ριζοσπάστες Ξανά» προέτρεψε τη Δημοτική Αρχή «να αλλάξει μυαλά» και πρόσθεσε ότι «δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο κι αυτό είναι δουλειά όλων των κυβερνήσεων που συμμορφώθηκαν με τα μνημόνια. Ο Γιάννης Κουρούκλης υπογράμμισε ότι γίνεται προσπάθεια πολιτικής περιχαράκωσης του προβλήματος και επανέλαβε ότι ζήτημα ζωής και θανάτου η Υγεία». Ο Ηλίας Παρίσης, από τους ΦΙ.Κ.Ο. επισήμανε από τη μεριά του, απευθυνόμενος προς τον Δήμαρχο. «Δεν σας είδα να δείχνετε την ίδια ευαισθησία για την Υγεία, όπως κάνατε για τον Πλατύ Γιαλό. Περιμένουμε, πλέον, να δούμε τι ενέργειες θα κάνετε».

Αποχώρησε από τη συνεδρίαση ο Ηλίας Παρίσης
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τελικά ομόφωνα το ψήφισμα των φορέων για την Υγεία, αναλαμβάνοντας μάλιστα και την κάλυψη των εξόδων για τα πούλμαν που θα μετακινηθούν στην Αθήνα για τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας. Αυτό ήταν και το μοναδικό θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκε στη συνεδρίαση, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ηλία Παρίση, ο οποίος ήθελε από τη μεριά του να θέσει άλλο ζήτημα. Στο σημείο αυτό ήρθε σε έντονη αντιπαράθεση με τον Πρόεδρο του Δ.Σ., Μάκη Παπαναστασάτο, λέγοντας ότι «έχετε μετατρέψει το Δημοτικό Συμβούλιο σε φασιστικό συμβούλιο!». Η διένεξη τους έλαβε, τελικά, τέλος με τον κ, Παρίση να μαζεύει τα πράγματα του και να αποχωρεί από τη συνεδρίαση.

Ρεπορτάζ Μιχάλης Ανδρεαδάκης

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top