skip to Main Content
476ba6e50d148f7204a4bf042acf344a XL InPixio

Πρόεδρος Νυφίου: Δεν έχουμε λεκάνες ανάσχεσης

Έχουμε… «λακκούβες» και είχαν καθαριστεί

Διαψεύδει τις δηλώσεις θεσμικών ότι δεν είχε καθαριστεί η λεκάνη ανάσχεσης, ο πρόεδρος του Νυφίου Σπύρος Βανδωρος

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο και τον Ionian Galaxy, ο κ. Βανδώρος είπε ότι υπάρχουν δύο «δήθεν λεκάνες ανάσχεσης που στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο λακούβες», οι οποίες, όπως είπε, «καθαρίζονταν με επιμέλεια».

Κατηγόρησε για παραπληροφόρηση και προσπάθεια αποπροσανατολισμού τα όσα διαδίδονται και συνέχισε λέγοντας ότι αυτές οι… λεκάνες χωρούν μόνο λίγες δεκάδες κυβικά φερτών υλικών τη στιγμή που σε παρόμοιες θεομηνίες η ανάγκη είναι για εκατοντάδες ή και χιλιάδες.

Τέλος, αποκάλυψε ότι από τον Μάρτιο του 2019 είχε ενημερώσει την Πολιτική Προστασία   για την ανάγκη δημιουργίας αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή αλλά η απάντηση που πήρε, όπως είπε, ήταν ότι το «κόστος είναι δυσβάσταχτο».

Λίγο αργότερα, ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασία κ. Ανδρεάτος είπε ότι η ευθύνη για την όποια εμβάθυνση των λεκανών είναι ευθύνη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Αν και δεν συνηθίζω να απαντώ σε ανυπόγραφα άρθρα ,από κοντυλοφορους που διακατέχονται από ιδεοληψίες με σκοπό να παρά πληροφορήσουν να σπιλώσουν και να συκοφαντήσουν , ετούτης λόγο των περιστάσεων επιβάλλεται  να επισημάνω τα ακόλουθα .

Πρώτον η θητεία μου ως πρόεδρος τις τ. κ. Νυφιου ξεκινά  στα τέλη του 2014 δηλαδή 7 χρόνια μετά την πρώτη πλημμύρα του 2007.

Δεύτερο από την αρχή της θητείας μου ανελλιπως φρόντισα η δυο λεκάνες απορροής να είναι πάντα καθαρές, έχοντας άριστη συνεργασία με τον τότε προϊστάμενο τις πολιτικής προστασια Χαράλαμπο Τουμάση με τελευταία παρέμβαση το Μάιο του2018 .

Τρίτον κατά την θητεία μου υλοποίησα δυο αντιπλημμυρικά έργα εντός οικισμού συνολικού 

μήκους 140 μέτρων με υπογείους αγωγούς και φρεάτια , όπου κατά κοινή ομολογία των κατοίκων σώθηκαν τρεις κατοικίες από την πρόσφατη πλημμύρα .

Τετάρτων σας καταθέτω το τελευταίο έγγραφο 

Προς τιν πολιτική προστασια στις 1/3/2019 πριν ακριβώς 7 μήνες και αφού έχει πλεον περάσει η πολιτική προστασια από τους δήμους στις περιφέρειες όπου εκεί ενημερώνω 

το κ Αδρεατο προϊστάμενο τις πολιτικής προστασίας για άμεση παρέμβαση του προκειμένου να καθαριστει αλλά και να εκβαθυνει  όπως χαρακτηρίστηκα αναφέρω η λεκάνη  που βρίσκεται  στο ορεινό όγκο  , και αναρωτιέμαι τη έκανε ο κ Αδρεατος που μας λέει ατυχος ότι οι λεκάνες έχουν να καθαριστούν 10 χρόνια !

Σπύρος Βανδωρος 

Πρόεδρος Τ.Κ. Νυφιου.

image2.JPG
Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top