skip to Main Content
Tsip Ip4 (Copy)

Προεκλογικό άρωμα «μύρισε» η ομιλία Τσίπρα

ΣΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΗΠΕΙΡΟΥ στα Ιωάννινα

[εικόνες]

Ο Αλέξης Τσίπρας στο περιφερειακό συνέδριο Ηπείρου -Φωτογραφίες: Intimenews/ΠΑΠΠΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ο Αλέξης Τσίπρας στο περιφερειακό συνέδριο Ηπείρου 
Φωτογραφίες: Intimenews/ΠΑΠΠΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Αρωμα… προεκλογικής εκστρατείας αναδύθηκε από την ομιλία του πρωθυπουργού στο αναπτυξιακό συνέδριο Ηπείρου, στα Ιωάννινα.

Ο Αλέξης Τσίπρας «μοίρασε» χρήμα σε κλάδους όπως οι αγρότες και οι αλιείς, υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του πέτυχε «εκεί όπου οι άλλοι απέτυχαν» και ότι «τόλμησε να κάνει μεταρρυθμίσεις», ενώ ταυτόχρονα επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία και σε ΜΜΕ κατηγορώντας τους ότι καθημερινά βομβαρδίζουν με «απελπισμένα» fake news επειδή είναι «σε πανικό».

Για τον χρόνο των εκλογών, είπε πως θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019 με την λήξη της θητείας του, αν και αναφέρθηκε με έμφαση στο καλοκαίρι του 2018 που η Ελλάδα θα βγει από τα μνημόνια.

Επίθεση σε ΝΔ -ΜΜΕ για fake news

Επίθεση κατά της ΝΔ και μέσων ενημέρωσης εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός από τα Ιωάννινα, μιλώντας στο αναπτυξιακό συνέδριο Ηπείρου.

«Καθημερινά, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο πακέτο πλαστών ειδήσεων (fake news)» είπε ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας: «Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τον πανικό που έχει καταλάβει ορισμένους, που βλέπουν ότι η χώρα πετυχαίνει στόχους που αναγνωρίζονται διεθνώς. Που βλέπουν ότι η χώρα δεν είναι το “μαύρο πρόβατο”».

«Πότε διαβάζουμε για κατάρρευση των εσόδων, πότε ότι θα μας μαλώσουν για το πώς θα μοιράσουμε το υπερπλεόνασμα, πότε ότι υπάρχει πρόβλημα με την υποδόση των 800 εκατ. ευρώ, πότε ότι η γ’ αξιολόγηση τινάζεται στον αέρα» είπε ο Αλ. Τσίπρας. Οπως υποστήριξε «συνήθως διαψεύδονται μια ημέρα μετά τα πρωτοσέλιδα. Η χώρα βρίσκεται σε πολύ καλύτερο σημείο από κάθε άλλη φορά».

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός είπε ότι «δεν είναι απλά ψευδείς, αλλά απελπισμένες που δείχνουν ένα σύστημα εξουσίας που προσπαθεί να διατηρήσει την επιρροή του στις πλατιές μάζες». Μάλιστα το επέκτεινε, σημειώνοντας πως «όταν δεν τους βγαίνει στο οικονομικό πεδίο το σχέδιο ανακαλύπτονται χολέρες και πανούκλες στα νοσοκομεία».

Οπως είπε αυτά «υποδηλώνουν την απελπισία του παλιού συστήματος και των παρασιτικών του συμμάχων, που χάνει καθημερινά την ελπίδα να εδραιωθεί ξανά. Τους επιστρέφουμε την απόγνωσή τους. Δεν θα ασχοληθούμε άλλο. Η δική μας πολιτική κοιτάζει μπροστά».

«Πετύχαμε όπου οι άλλοι απέτυχαν»

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι πλέον «η χώρα ανακτά την εθνική της κυριαρχία και μπαίνει στην εποχή της Δίκαιης Ανάπτυξης, απαλλαγμένη από στρεβλώσεις και παθογένειες δεκαετιών».

Οπως τόνισε «τολμήσαμε μεταρρυθμίσεις» σημειώνοντας ότι «καμία μεταρρύθμιση δεν πετυχαίνει αν δεν έχει την συναίνεση της κοινωνίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «πετύχαμε εκεί που οι άλλοι απέτυχαν».

Επικαλούμενος την κίνησή του να πάει σε εκλογές το 2015, αιτιολόγησε την επιτυχία της κυβέρνησης: «Πετύχαμε και επειδή ήμασταν οι πρώτοι σ’ αυτή την -επταετή ως τώρα – περιπέτεια που πήγαμε στην κάλπη με παρρησία και απευθυνθήκαμε στον ελληνικό λαό ζητώντας του να επιλέξει ποιος θέλει να διαπραγματευτεί, με τη συμφωνία στο τραπέζι».

Για να προσθέσει με νόημα: «Και πάλι, όταν βγούμε από τα μνημόνια, το καλοκαίρι του 2017, αλλά στο τέλος της κυβερνητικής μας θητείας, τον Σεπτέμβρη του 2019, με παρρησία θα απευθυνθούμε στον ελληνικό λαό για να τον καλέσουμε να επιλέξει και να κρίνει πού ήταν η χώρα όταν εμείς αναλάβαμε και πού θα πάει την επόμενη ημέρα. Ποιο ήταν το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και ποιο είναι τώρα».

«Μοίρασε» χρήμα σε αγρότες, υδατοκαλλιεργητές, αλιείες

Ο πρωθυπουργός «μοίρασε» χρήμα σε αγρότες, αλιείς και υδατοκαλλιεργητές.

«Αυτή η εβδομάδα είναι σημαντική για τους αγρότες καθώς θα εισπράξουν 750 εκατ. ευρώ από τη βασική τους ενίσχυση» υποσχέθηκε ενώ υπενθύμισε πως έχουν λάβει ενισχύσεις 2,8 δισ. Το 2017.

Είπε ακόμη ότι το 2016 «αυξήσαμε το Εθνικό Σκέλος του ΠΔΕ για την Ήπειρο κατά 279,85% ενώ για το 2017, έχουμε διαθέσει ήδη 31,05 εκατ. ευρώ για ώριμα έργα».

Αναφέρθηκε και στο σχέδιο της κυβέρνησης για την βιομηχανία που «στηρίζεται στο τρίπτυχο «ολοκληρωμένες αλυσίδες αξίας – εξωστρέφεια – περιβαλλοντική βιωσιμότητα»

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη πως «δίνουμε έμφαση στους κλάδους της αλιείας και των υδατοκαλλιεργείων έτσι ώστε να καταστούν βιώσιμοι και αειφόροι», σημειώνοντας ότι κατευθύνονται στους κλάδους αλιείας και υδατοκαλλιεργητών 520 εκατ. ευρώ.

Από το βήμα του Περιφερειακού Συνεδρίου στα Ιωάννινα ο Αλ.Τσίπρας τόνισε ότι στόχος της ανάπτυξης που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι να ανατραπούν όλες τις αρνητικές δυναμικές που έχουν επιβαρύνει, ως τώρα, την Περιφέρεια της Ηπείρου. Μια οικονομική ανάπτυξη με αύξηση της παραγωγής και της απασχόλησης, με ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, και με τη διαμόρφωση ενός βιώσιμου περιβάλλοντος.

Εξήγγειλε έργα μέχρι το… 2023

Οπως τόνισε ο πρωθυπουργός επίσης:

Προχωράει η μελέτη για τον οδικό άξονα Ηγουμενίτσα-Σαγιάδα-Μαύροματι, ύψους 2,5 εκατ. Ένα έργο – πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Στο πλαίσιο της παραχώρησης της Ιόνιας Οδού προωθούμε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, στο μήκος του αυτοκινητόδρομου Αντίρριο-Ιωάννινα.

Εντός της περιόδου 2020-2023 προβλέπεται η κατασκευή 400 χλμ δικτύων φυσικού αερίου που θα καλύπτουν Ιωάννινα – Άρτα – Πρέβεζα -Ηγουμενίτσα.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε σύσκεψη με τους Υπουργούς που συμμετέχουν στο 5ο Περιφερειακό Συνέδριο, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και τον Δήμαρχο Ιωαννιτών.

Φωτογραφίες: Intimenews/ΠΑΠΠΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top