skip to Main Content
Pjimage (6)

ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ

2 κιλα πρασα 

1/2 κιλο φετα 

1 ματσακι ανηθο 

1/2 ποτηρι λαδι 

Αλατι πιπερι

1 αυγο 

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

1/2 κιλο αλευρι

1κουταλακι αλατι

1ποτηρι νερο 

4 κουταλιες λαδι 

2κουταλιες λεμονι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαριζουμε και πλενουμε τα πρασα Τα κοβουμε κομματακια  Σε ενα μπωλ ριχνουμε τα πρασα τον ανηθο τη φετα το λαδι το αυγο αλατι και πιπερι ανακατεουμε καλα Στη συνεχεια φτιαχνουμε τη ζυμη Σε μια λεκανη ριχνουμε το αλευρι το νερο το λεμονι το λαδι καιτο λεμονι Ανακατεουμε ολα τα υλικα μαζι να ενωθουν και πλαθουμε τηνζυμη Αφεινουμε λιγο να ξεκουραστη σκεπασμενη Κατοπιν ανοιγουμε το φυλλο 

Παιρνουμε ενα ταψι το λαδωνουμε και το αλευρονουμε τοποθετουμε μεσα το ενα φυλλο Στη συνεχεια ριχνουμε μεσα τα υλικα που εχουμε ετοιμαση Κατοπιν τοποθετουμε το αλλο φυλλο Ραντιζουμε με 3-4 κουταλιες λαδι και 3-4 κουταλιες νερο Ψηνουμε σε μετριο φουρνο για 1 ωρα 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
30 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top