skip to Main Content
DSC 1660 (Copy)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η κλήρωση τοπικού κυπέλλου και πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας περιόδου 2020-2021

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 14/9 το βράδυ, στην αίθουσα του  KatavothresClub – Restaurant, στην ομώνυμη περιοχή, οι κληρώσεις του τοπικού κυπέλλου Α’ Φάσης – 1ης Σειράς, καθώς επίσης και εκείνη του πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας περιόδου 2020-2021. Την κλήρωση πραγματοποίησε με άψογη διαδικασία, ο πρόεδρος της Ε.Ε.Π. & Κ.Ε. κ. Γεράσιμος Καραντινός, παρόντων των υπολοίπων μελών της επιτροπής κ.κ. Ηλ. Κουρκουμέλη – Αθ. Ψαρρά, και της γραμματέα της Ένωσης, Χρ. Κοσμάτου.

Στην αίθουσα παραβρέθηκαν, εκτός των παραπάνω, ο πρόεδρος της διοργανώτριας κ. Θέμης Βαλσαμής και το μέλος της, κ. Ε. Αβάζαρος. Σύντομο χαιρετισμό και το καλωσόρισμα των προσκεκλημένων εκπροσώπων Σωματείων, διαιτητών, ποδοσφαιριστών, δημοσιογράφων και φιλάθλων, που παρευρίσκονταν στην αίθουσα, έκανε ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Κ.Ι., όπου μαζί με τον κ. Καραντινό εξήγησαν το τρόπο διεξαγωγής του κυπέλλου.
Ευχαρίστησε τους αδελφούς Τζανετάτου, για τη δωρεά παραχώρηση της αίθουσας για την πραγματοποίηση των κληρώσεων. Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από όλα σχεδόν τα Σωματεία που συμμετέχουν στις παραπάνω διοργανώσεις, αλλά και αρκετοί προπονητές, ποδοσφαιριστές φίλοι των ομάδων. Ξεχωριστή ήταν η παρουσία του Δημάρχου Αργοστολίου κ. Θ. Μιχαλάτου, κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά μια τέτοια παρουσία σε κλήρωση, όπου και απεύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό. Κλήρωση κυπέλλου

Μετά τα σχετικά και αφού συζητήθηκε ο τρόπος της διαδικασίας, ξεκίνησε η κλήρωση της Α’ φάσης – 1ης σειράς, όπου συμμετείχαν συνολικά δεκαέξι (16) ομάδες, δηλαδή όσες και πέρυσι. Και στη φετινή διοργάνωση η διεξαγωγή των αγώνων της Α’ φάσης θα πραγματοποιηθεί σε 4 ομίλους ισάριθμων ομάδων και διπλούς αγώνες. Συγκεκριμένα στην κληρωτίδα μπήκαν οι παρακάτω ομάδες: Γ’ Εθνική Κατηγορία 1. Α.Ο. ΠαλληξουριακόςΑ’ Κατηγορία 1.  Α.Ο. Διλινάτα 2.  Α.Ο. Εικοσιμίας 3.  Α.Ο. Πρόννοι 4.  Α.Ο. Φωκάτα 5.  Α.Ο. Σάμης 6.  Π.Α.Ο. Εύγερος 7.  Α.Π.Σ. Πυλαριακός 8.  Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς 9. Α.Ο. Ηρακλής Πρόννων 10. Α.Ο. Ερύσσου 11. Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης 12. Α.Ε Κράνης 13. Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης 14. Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός 15. Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου Όπως είπαμε παραπάνω, στην Α’ φάση τα παιχνίδια θα διεξαχθούν σε ομίλους, ενώ η πρεμιέρα όπως ανέφερε ο κ. Καραντινός, έχει προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο 3-4/10/2020,εκτός του αγώνα Παλληξουριακού – Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, ο οποίος θα διεξαχθεί την Τετάρτη, όπως και όλα τα παιχνίδια της Ληξουριώτικης ομάδας που θα διεξάγονται μεσοβδόμαδα, λόγω της συμμετοχής της στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Στην επόμενη φάση θα προκριθούν οι δύο (2) πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης του βαθμολογικού πίνακα κάθε ομίλου.
Συνολικά οκτώ (8) οι οποίεςκαι θα προκριθούν στη επομενη φάση και σταπροημιτελικά της διοργάνωσης. Ο πιο δύσκολος όμιλος που έβγαλε η κληρωτίδα αναμένεται ότι θα είναι ο 4ος!

Αναλυτικά οι όμιλοιΑ’ όμιλος

α/αΟμάδες
1.Α.Ο. Εικοσιμίας
2.Π.Α.Ο. Εύγερος
3.Α.Ο. Ερύσσου
4.Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης

Β’ όμιλος

α/αΟμάδες
1.Α.Ο. Παλληξουριακός
2.Α.Ο. Φωκάτα
3.Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς
4.Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός

Γ’ όμιλος

α/αΟμάδες
1.Α.Ο. Πρόννοι
2.Α.Π.Σ. Πυλαριακός
3.Α.Ο. Ηρακλής Πρόννων
4.Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου

Δ’ όμιλος

α/αΟμάδες
1.Α.Ο. Διλινάτα
2.Α.Ο. Σάμης
3.Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
4.Α.Ε. Κράνης

 Αναλυτικά η 1η αγωνιστική και στους 4 ομίλους (Α’ όμιλος)

α/αΟμάδες
1.Α.Ο. Εικοσιμίας – Α.Ο. Ερύσσου
2.Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης – Π.Α.Ο. Εύγερος

 (Β’ όμιλος)

α/αΟμάδες
1.Α.Ο. Παλληξουριακός – Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς
2.Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός – Α.Ο. Φωκάτα

 (Γ’ όμιλος)

α/αΟμάδες
1.Α.Ο. Πρόννοι – Α.Ο. Ηρακλής Πρόννων
2.Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου – Α.Π.Σ. Πυλαριακός

 (Δ’ όμιλος)

α/αΟμάδες
1.Α.Ο. Διλινάτα – Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
2.Α.Ε. Κράνης – Α.Ο. Σάμης  

*** Οι αγώνες του β’ γύρου θα διεξαχθούν αντίστροφα
στις έδρες των φιλοξενούμενωνΚλήρωση πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2020-2021

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2020-2021, μοναδικής φέτος στο τοπικό ποδόσφαιρο, για πρώτη φορά από της ιδρύσεως της Ε.Π.Σ.Κ.Ι.! Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Γερ. Καραντινός, η πρεμιέρα του πρωταθλήματος της συγκεκριμένης κατηγορίας θα ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση της Α’ φάσης των ομίλων του τοπικού κυπέλλου. Φέτος, συμμετέχουν όλες οι εν ενεργεία ομάδες της Ε.Π.Σ.Κ.Ι., συνολικά δεκαπέντε (15) τον αριθμό, χωρισμένες σε δύο ομίλους των 8 και 7 αντίστοιχα, ενώ ο Παλληξουριακός όπως είναι γνωστό, θα συμμετάσχει στο προσεχές πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας! Να πούμε εδώ ότι θα έχουμε μια απώλεια, αφού δεν δήλωσε συμμετοχή ο Εθνικός Κεφαλονιάς, όπως και μια επάνοδο, μιας και τη θέση του θα πάρει μια άλλη Ληξουριώτικη ομάδα, ο ιστορικός Αστέρας, ο οποίος επιστρέφει στα τοπικά πρωταθλήματα μετά από πολλά χρόνια εκτός δράσης! Επίσης, να αναφέρουμε ότι την φετινή περίοδο, από τη «μεγάλη» κατηγορία υποβιβάζονται οι τρεις τελευταίες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης του 1ου και οι δύο του 2ου ομίλου (σύνολο 5), προκειμένου την μεθεπόμενη (2021-2022) να συγκροτήσουν τη Β’ τοπική και να επανέλθουν οι κατηγορίες, όπως στην προ κορονοϊού εποχή, αφού η δημιουργία τη φετινή σεζόν, μιας κατηγορίας είναι προσωρινή!!. Οι «15» της «μεγάλης» κατηγορίας για φέτος είναι οι εξής: 1.  Α.Ο. Διλινάτα 2.  Α.Ο. Εικοσιμίας 3.  Α.Ο. Πρόννοι 4.  Α.Ο. Φωκάτα 5.  Α.Ο. Σάμης 6.  Π.Α.Ο. Εύγερος 7.  Α.Π.Σ. Πυλαριακός 8.  Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς 9. Α.Ο. Ηρακλής Πρόννων 10. Α.Ο. Ερύσσου 11. Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης 12. Α.Ε Κράνης 13. Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης 14. Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός 15. Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου Μετά τις σχετικές διευκρινήσεις και αφού οι δύο Ιθακήσιες ομάδες, Πρόοδος και Οδυσσέας τοποθετήθηκαν σε διαφορετικούς ομίλους για οικονομικούς κυρίως λόγους, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη αποψινή κλήρωση, με την κληρωτίδα να βγάζει το παρακάτω αποτέλεσμα στους δύο ομίλους που ήταν οι εξής:

Α’ Όμιλος

α-αΟμάδα
1.Α.Ο. Διλινάτα
2.Α.Ο. Φωκάτα
3.Π.Α.Ο. Εύγερος
4.Α.Π.Σ. Πυλαριακός
5.Α.Ε. Κράνης
6.Α.Ο. Ερύσσου
7.Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
8.Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός

Β’ Όμιλος

α-αΟμάδα
1.Α.Ο. Εικοσιμίας
2.Α.Ο. Πρόννοι
3.Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς
4.Α.Ο. Σάμης
5.Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου
6.Α.Ο. Ηρακλής Πρόννων
7.Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης

Η κληρωτίδα έβγαλε στην πρεμιέρα από ένα ντέρμπι σε κάθε όμιλο. 
Στον πρώτο Α.Ο. Διλινάτα – Α.Ο. Φωκάτα και στον δεύτερο Α.Ο. Εικοσιμίας – Α.Ο. Πρόννοι.

Ας δούμε παρακάτω πως διαμορφώνεται η 1η αγωνιστική: Α’ Όμιλος

α-αΑγώνας
1.Α.Ο. Διλινάτα – Α.Ο. Φωκάτα
2.Π.Α.Ο. Εύγερος – Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός
3.Α.Π.Σ. Πυλαριακός – Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
4.Α.Ε Κράνης – Α.Ο. Ερύσσου

Β’ Όμιλος

α-αΑγώνας
1.Α.Ο. Εικοσιμίας – Α.Ο. Πρόννοι
2.Α.Ο. Σάμης – Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης
3.Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου – Α.Ο. Ηρακλής Πρόν.
Ρεπό: Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

** Ολόκληρο το πρόγραμμα των δύο ομίλων θα αναρτηθεί σε λίγο από το Sportsthea.

πλούσιο φωτορεπορτάζ από τις σημερινές κληρώσεις Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top