skip to Main Content
φαρος Logo (1) (Copy)

Πολιτιστικό καλοκαίρι 2021 στον Κουταβο.

Τοπική Δημοτική Κίνηση ΦΑΡΟΣ

9-7-2021

Αφήστε την Πόλη να αναπνεύσει…Φίλες και φίλοι, συνοδοιπόροι στο όνειρο και στα ταξίδια καρδιάς αναστέλλουμε τις εκδηλώσεις στο χώρο του Άλσους Κουτάβου.
Προσπαθήσαμε μέχρι την τελευταία στιγμή αναζητώντας με αγωνία δρόμους συμπόρευσης με την Δημοτική Αρχή, βρίσκοντας όμως ορθομένα τείχη που έφτασαν έως τα όρια του εξευτελισμού, σταματώντας από σήμερα κάθε κουβέντα.
Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε ΝΙΚΗΣΑΤΕ.
Με αγένεια και σκοταδισμό κυρ. Τσιλιμιδέ αντιδήμαρχε Πολιτισμού δεν παράγεται ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.
Σε ότι αφορά τον κυρ. Βίκτωρα Ρουχωτά (Πρόξενος επί τιμή) εδώ τα λόγια χάνουν την σημασία τους.
Απλά να του ευχηθούμε καλοτάξιδο το “κόμμα των Ζώων” και πάντα επιτυχίες.
Έχουμε υποχρέωση ως πολίτες να πούμε μια κοινή ιστορία όλοι, (μουσική-ποίηση-διαλέξεις-λογοτεχνία-ζωγραφική) μια κοινή παράσταση και αυτό κάνουμε ώς Φάρος, φέραμε σε διάλογο την τοπική κοινωνία, παράξαμε πολιτισμό και Δημοκρατία, επιλέγοντας τον Κούταβο τον Κούταβο μας, έναν μαγευτικό χώρο εγκαταλελειμμένο και υποβαθμισμένο, βρώμικο και λεηλατημένο ως γεννήτρια δύναμη, ως εστία Πολιτισμού και Αναψυχής, για να απαντήσουμε εντέλει και τι Πόλη ΘΈΛΟΥΜΕ.
Ανάδειξη της Αρχαίας Κράνης – Χάραξη Αιγιαλού – Ανάδειξη και Αναστήλωση του Ναού των Αγίων Αποστόλων Κουτάβου – Τέχνες – Πολιτισμός – Περιβάλλον – Δημοκρατία παραμένουν στις άμεσες προτεραιότητές μας.
Αναστέλλουμε τις εκδηλώσεις:
– Γιατί είμαστε εθελοντές
– Γιατί δεν πέρνουμε και δεν ζητάμε αντιμισθίες
– Γιατί συνεχίζουμε να γράφουμε ποίηση και παραμύθια
– Γιατί σεβόμαστε και προστατεύουμε το φυσικό περιβάλλον, τον πολιτισμό και την Δημοκρατία
– Γιατί ο Δήμος νομίζει ότι του ανήκουν η Πόλη και οι Πολίτες
– Γιατί ο Λαϊκός Πολιτισμός είναι οι ιδέες και τα συναισθήματα των ανθρώπων
– Γιατί η Πόλη ανήκει στους Πολίτες.
Υποκλινόμαστε και συγκινουμαστε για την συμμετοχή των εθελοντών μας,των καλλιτεχνών, των καθηγητών, των επιστημόνων, των ποιητών, των λογοτεχνών, των ζωγράφων, των επαγγελματιών της Πόλης μας.
Η Πόλη τους ευχαριστεί, αυτό το πολιτιστικό θαύμα, πολιτιστικό καλοκαίρι του 2020 τους ανήκει δημιουργώντας συνοχή και ελπίδα στην πόλη.
Φίλες και φίλοι θέλουμε να ευχαριστούμε τον Αντιπεριφερειάρχη κυρ.Κουρη Σωτήρη που στάθηκε και στέκεται δίπλα σε αυτό το εγχείρημα, τον πρώην πρόεδρο της ΚΕΔΥΚΕ κυρ. Σπύρο Πεφανη για την άμεση και ποιοτική συνεργασία που είχαμε και που η τοποθέτηση του σε όλα τα προβλήματα που προέκυψαν ήταν ευεργετική.
Τον αντιδήμαρχο κυρ. Σπύρο Σαμουρη που όσες φορές του ζητήθηκε να βοηθήσει ήταν εκεί με όλες του τις δυνάμεις, επίσης ευχαριστούμε τον Φορέα του Αίνου και ιδιαίτερα τον κυρ. Ξανθακη Μιχάλη για την ποιοτική συνεργασία.
Φίλες και φίλοι παραμένοντας ενεργοί, η ανάσα μας,τα χαμογελά μας, η συγκίνηση μας στον Κούταβο ως παρακαταθήκη και γεννήτρια δύναμη για τα μελλοντικά μας ταξίδια.
Η οδός Ονείρων είναι εκεί και μας περιμένει…
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΌΡΘΙΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ Για τον Φάρο Παυλατος Νίκος Υγ. Αφιερώνουμε στον κυρ. Δήμαρχο το ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη “Τα Τείχη” από το οποίο επνευστηκαμε τον Φάρο.” Τα τείχη”Χωρίς περίσκεψιν , χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ
μεγάλα κ’ υψηλά τριγύρω μου έκτισαν τείχη.Και κάθομαι και απελπίζομαι τώρα εδώ .
Άλλο δεν σκέπτομαι: τον νου μου τρώει αυτή η τύχη διότι πράγματα πολλά έξω να κάμω είχον.
Ά όταν έκτιζαν τα τείχη πως να μην προσέξω,Αλλά δεν άκουσα ποτέ κρότον κτιστών ή ήχον.
Ανεπαισθήτως με έκλεισαν από τον Κόσμο έξω.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ .

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top