skip to Main Content
Ramsauer 640×330 (Copy)

Ποιος είναι ο Ραμσάουερ που μας θεωρεί “βρωμοέλληνες”

Ramsauer, Peter_15.02.2011

και γιατί τον κουβάλησαν στην Αθήνα

Πέρυσι τέτοιες μέρες ο Πέτερ Ραμσάουερ “έσκιζε τα ρούχα του” στην Γερμανία και ζητούσε αποβολή της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Με πιθανή επιστροφή της “σε τέσσερα πέντα χρόνια”,όπως έλεγε. Ότι ήθελε δηλαδή και ο Σόϊμπλέ. Ο Ραμσάουερ κατηγορούσε μάλιστα την κυβέρνηση Μέρκελ γιατί έδινε συνεχείς παρατάσεις στην ελληνική κυβέρνηση.Εκείνος απαιτούσε έξοδο την Ελλάδας από την ευρωζώνη “εδώ και τώρα”.

Εκτός από ρατσισμό για τον οποίο πρέπει ο να κατηγορηθεί ο Ραμσάουερ μετά από την φράση “μη μ΄ αγγίζεις βρομιάρη Έλληνα” που είπε σε φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ θα πρέπει να κατηγορηθεί και για υποκρισία.Ήρθε μαζί με τον Αντικαγκελάριο Γκάμπριελ για …μας σώσει!!! Και βέβαια προκύπτει ερώτημα και για τον Γκάμπριελ που κουβαλάει μαζί του έναν τέτοιο πολιτικό οποίος φαίνεται ότι εξακολουθεί να πιστεύσει στις θεωρίες του παρελθόντος που ήθελαν τους Γερμανούς “ανώτερους” όλων.

Ο Ραμσάουερ όπως είδαμε στο βιογραφικό του και …Δρ.  Δεν γνωρίζουμε σε τι.Προφανώς όχι στην ιστορία με την οποία δεν θα θέλει να έχει και πολλά,πολλά.Θα του είναι δυσάρεστη.

Μην φανταστείτε ότι πρόκειται για κάτι αξιόλογο στην πολιτική ζωή της Γερμανίας.Τον έχουν μάλλον για να κάνει θόρυβο…Όπως τον Ιανουάριο του 2015 που ψήφισε κατά της…διάσωσής μας.Κατά τ΄ άλλα οι πολιτικές τους…παρεμβάσεις όσο κι αν ψάξαμε είναι ασήμαντες. Ξεχωρίσαμε ως πιο ενδιαφέρουσα εκείνη που τα ΄βαλε με την κυβέρνηση της Γαλλίας γιατί επέλεξε  να προκρίνει επιχειρηματική συνεργασία γαλλικής εταρείας με αμερικανική κι όχι με τη  Siemens!

Το ερώτημα γιατί είναι ακόμη στην Αθήνα και δεν τον έχει βάλει ο Γκάμπριελ ήδη σε αεροπλάνο για τη Γερμανία μένει αναπάντητο.Αν πέτυχε κάτι με την επίσκεψή του στην Αθήνα ο Αντικαγκελάριος,κανείς δεν θα του δώσει σημασία.Ο “κύριος” Ραμσάουερ που κουβάλησε μαζί του του έκανε την επίσκεψη…μαντάρα! Ας πρόσεχε…

ramsauer5

ΝΤΡΟΠΗ! Κυβέρνηση και αντιπολίτευση”κότες” στο “βρωμοέλληνες” του Γερμανού Ραμσάουερ

“Τσιμουδιά”! Ούτε κουβέντα! Καμία αντίδραση για τη βαρύτατη ρατσιστική φράση του Γερμανού πολιτικού Πέτερ Ραμσάουερ που μας αποκάλεσε “βρωμοέλληνες”! Ακόμη και τα “παραδοσιακά” τηλεοπτικά ΜΜΕ σχετικά “χαλαρά”  έπαιξαν το θέμα!

Όπως σωστά επισημαίνει το thepressroom.gr η στάση του Μαξίμου και του ελληνικού ΥΠΕΞ προκαλεί τουλάχιστον απορία.Το ίδιο ισχύει και για την αντιπολίτευση. Κανείς δεν ενεοχλήθηκε από το γεγονός ότι ένας μέτριος Γερμανός πολιτικός,ο Χριστιανοκοινωνιστής Πέτερ Ραμσάουερ αποκάλεσε Έλληνα πολίτη “βρωμοέλληνα”;

Η αδιάφορη και αναξιοπρεπή στάση του ελληνικού πολιτικού συστήματος είναι σε πλήρη αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινής γνώμης.Στην οποία είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε,είτε όχι τα αντιγερμανικά αισθήματα έχουν δικαιολογημένα βρει πρόσφορο έδαφος. Η εμμονική στάση του Βερολίνου στο θέμα της ελληνικής κρίσης έχει  ξυπνήσει μνήμες που ποτέ δεν έσβησαν.

Όπως και να ΄χει και όσα λεφτά κι αν χρωστάμε δεν έχει το δικαίωμα ο κάθε τυχαίος πολιτικάντης να συμπεριφέρεται και να εκφράζεται με τέτοιο τρόπο εντός της χώρας.Αν ο Ραμσάουερ έχει την άποψη ότι είμαστε “βρωμοέλληνες”,τι δουλειά είχε να έρθει στην Αθήνα συνοδεύοντας τον Γκάμπριελ σε …αποστολή σωτηρίας μας.

Πως θα του φαινόταν του γραφικού Χριστιανοκοινωνιστή αν κάποιος τον αποκαλούσε νεοναζί; Δεν θα αντιδρούσε;

Η σιγή της Αθήνας στην ιταμή πρόκληση του γραφικού Γερμανού είναι απαράδεκτη. Μπορεί το πολιτικό προσωπικό να έχει αποδεχτεί ότη η χώρα έχει μετατραπεί σε γερμανικό προτεκτοράτο.Δεν το ΄χουν αποδεχτεί οι πολίτες.Την τιμή και την αξιοπρέπεια οφείλουν να υπερασπίζονται.Όλοι τους,κυβέρνηση και αντιπολίτευση…

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top