skip to Main Content
Sofia Zaxaraki.jpg600 400

Ποια είναι η νέα εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη

Όσοι γνωρίζουν την αξιολόγηση που κάνει στους συνεργάτες του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αντιλαμβάνονται πως η επιλογή της Σοφίας Ζαχαράκη, δηλοί την ακλόνητη εμπιστοσύνη που έχει στο πρόσωπο της.

Η Σοφία Ζαχαράκη είναι το πρόσωπο που μονοπωλεί το ενδιαφέρον τις τελευταίες ώρες στο ρεπορτάζ της ΝΔ, καθώς αναλαμβάνει την θέση της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος.

Η Σοφία Ζαχαράκη, μέχρι πρότινος, αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, αναλαμβάνει την θέση της Μαρίας Σπυράκη, η οποία τελεσίδικα θα είναι και πάλι υποψήφια ευρωβουλευτής με την Νέα Δημοκρατία στις επερχόμενες ευρωεκλογές 2019. Η τυπική τελετή παράδοσης-παραλαβής θα γίνει την Παρασκευή.

Η σχετική ανακοίνωση της Πειραιώς έχει ως εξής:

«Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη θα είναι υποψήφια στις επικείμενες ευρωεκλογές και όχι στις εθνικές εκλογές. Την απόφαση αυτή έλαβε ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επιβραβεύοντάς την κ. Σπυράκη και για την πρόσφατη ανάδειξή της ως καλύτερης ευρωβουλευτού της χρονιάς στο πεδίο Βιομηχανία, Έρευνα και Καινοτομία. Σε συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ με την κ. Σπυράκη, ο κ. Μητσοτάκης την ευχαρίστησε για την πολύτιμη παρουσία της και την επιτυχημένη διαδρομή της ως εκπροσώπου Τύπου και της ευχήθηκε καλή επιτυχία για την επανεκλογή της στην ευρωβουλή. Με απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη νέα εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ορίζεται η κ. Σοφία Ζαχαράκη, ενώ η τυπική τελετή παράδοσης παραλαβής θα γίνει την Παρασκευή».

Η Σοφία Ζαχαράκη δεν είναι μία συνηθισμένη πολιτικός, ούτε και παιδί του κομματικού σωλήνα. Σε συνέντευξή της στο EleftherosTypos.gr τον Οκτώβριο του 2016, περιέγραφε την ζωή της πριν την… πρόσοψη της ΝΔ. «Έχω εργαστεί 11 χρόνια ως καθηγήτρια σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία σε όλες τις βαθμίδες. Συνδύασα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές με τα διοικητικά της εκπαίδευσης και τα Ευρωπαϊκά θέματα στο Υπουργείο Παιδείας. Επίσης στο Υπουργείο Ανάπτυξης σε μια απαιτητική περίοδο, προετοιμάσαμε την Ελληνική Προεδρία».

Όσον αφορά το πώς ενεπλάκη με τα κοινά είχε δηλώσει: «Η ενασχόληση ήρθε νωρίς με τη συμμετοχή στις δράσεις της Νεολαίας της ΝΔ κυρίως στις Διεθνείς σχέσεις. Ήταν για εμένα τρόπος να εκφράσω τις αγωνίες και τις προσδοκίες μου σε μεγάλο βαθμό αλλά να γνωρίσω και πολύ ενδιαφέροντα άτομα με τα οποία είμαστε πλέον πραγματικοί φίλοι», λέει. Παράλληλα είχε αποκαλύψει ένα προσωπικό της βίωμα που την έκανε να ασχοληθεί ακόμα πιο ενεργά, που δεν ήταν άλλο από τις καταλήψεις στο Λύκειο. «Ένιωθα ότι ήθελα με κάθε τρόπο να βρω τρόπο να αντιδράσω σε πράγματα που επιβάλλονταν από λίγους με αυταρχικό τρόπο που περιόριζαν την ελευθερία των πολλών», είχε πει.

Λίγους μήνες πριν, είχε περάσει το γραφείο του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου να ακούσει την πρόταση να αναλάβει αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος. «Τιμητικό και πολύ δύσκολο να σκεφτείς να δώσεις αρνητική απάντηση σε αυτό. Σκέψου ότι δεν είχα ασχοληθεί καθόλου με τις εσωκομματικές διαδικασίες του κόμματος. Αυτό λέει πολλά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη», είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στο LadyLike.gr, την ίδια περίοδο.

Από τότε έχει περάσει πολύς καιρός. Η Σοφία Ζαχαράκη ακολουθούσε τις δράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ούσα στην πρώτη γραμμή όποτε της ζητήθηκε. Εκπομπές, συνεντεύξεις, δηλώσεις και ατελείωτες ώρες εργασίας για την χάραξη της επικοινωνιακή πολιτική της ΝΔ, την έφεραν σήμερα να τίθεται στην πρώτη γραμμή αναλαμβάνοντας το βάρος της εκπροσώπησης του κόμματος την πιο νευραλγική περίοδο της τελευταίας τετραετίας.

Παράλληλα όσοι έχουν συζητήσει μαζί της αναγνωρίζουν πως δεν είναι δογματική, ενώ αναγνωρίζει λάθη και παραλήψεις στην επικοινωνιακή πολιτική της ΝΔ. «Γι αυτό ρωτάω, για να διορθωνόμαστε», είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους κατά την διάρκεια της τελευταίας ΔΕΘ.

Όσοι γνωρίζουν την αξιολόγηση που κάνει στους συνεργάτες του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αντιλαμβάνονται πως η επιλογή της Σοφίας Ζαχαράκη, δηλοί την ακλόνητη εμπιστοσύνη που έχει στο πρόσωπο της.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top