skip to Main Content
Ergati1 652×325 (Copy)

ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

ΕΔΡΑ:ΛΕΩΦΟΡΟΣ Α. ΤΡΙΤΣΗ 119, 28100, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 26710 26266, 6945513372

e-mail: ergatikokentroki@gmail.com, grammateiaekki@gmail.com

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΝΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Κι ενώ για ακόμα μια χρονιά βρισκόμαστε στο «ίδιο έργο θεατές», χωρίς να έχει ξεκινήσει ούτε μισό αντιπλημμυρικό έργο, η σημερινή Κυβέρνηση της Ν.Δ. στήνει πογκρόμ διώξεων σε όσους  από τους κατοίκους του Δήμου Σάμης και όλου του Νομού, πρωτοστάτησαν πριν ένα χρόνο στον μεγάλο αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση νέων Ανεμογεννητριών στην θέση « Ξερακιάς».

Στοχοποιώντας κατοίκους, δημοτικούς συμβούλους, συνδικαλιστικά στελέχη και στελέχη του ΚΚΕ, στέλνει «ραβασάκια» ανακρίσεων, προετοιμάζοντας νέο κύμα διώξεων κατά παραγγελία ουσιαστικά των ομίλων της ενέργειας, που έχασαν πέρυσι (Οκτώβρης του 2021) «πολύτιμο» χρόνο, από την αποτροπή της εκφόρτωσης των συγκεκριμένων ανεμογεννητριών στο λιμάνι της Σάμης και την πολυήμερη αναβολή της τοποθέτησής τους.

Κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι παίρνοντας σοβαρά υπόψη το δυναμικό λαϊκό κίνημα που ξεδιπλώθηκε και απέδειξε περίτρανα πως όταν ο λαός θέλει, μπορεί, προσπαθούν σήμερα να στήσουν νέο σκηνικό τρομοκράτησης του λαού μπροστά στα νέα σχέδια εγκατάστασης των αιολικών πάρκων που ήδη έχουν προγραμματιστεί και αδειοδοτηθεί σε όλο το νομό.

Έχοντας στο πλευρό τους  το σύνολο της τοπικής διοίκησης ( Περιφέρεια Ιονίων Νήσων  και όλες τις  Δημοτικές Αρχές του νομού προεξάρχοντος του Δήμου Σάμης), προσπαθούν να  κάνουν πράξη τους  σχεδιασμούς για κάλυψη χιλιάδων στρεμμάτων με νέες ανεμογεννήτριες,  μη λογαριάζοντας τις επιπτώσεις που έχουν στην ασφάλεια των κατοίκων και των περιουσιών τους από τις πλημμύρες και τα άλλα μεγάλα προβλήματα που συνεπάγονται. Οι σχεδιαζόμενες διώξεις ενάντια σε όσους αντιστάθηκαν στην παραπέρα εγκατάσταση ανεμογεννητριών και διεκδίκησαν έργα ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας αποτελούν πρόκληση πρώτου μεγέθους για όλο το λαό του νομού. Η πρόκληση αυτή γίνεται ακόμη μεγαλύτερη,  όταν μέχρι σήμερα, κανένας ένοχος δεν έχει εντοπιστεί και καμιά δίωξη δεν έχει ασκηθεί, για το διαρκές έγκλημα των πλημμυρών που καταστρέφουν περιουσίες και υποδομές στις Περιοχές του Δήμου Σάμης και Αργοστολίου, σχεδόν κάθε χρόνο από τότε που κατασκευάστηκαν  οι αιολικές αλάνες και οι δρόμοι τους.

 Όλα τα παραπάνω κάνουν απόλυτα σαφές, ότι το συμφέρον των βαρόνων της ενέργειας είναι πάνω από οποιοδήποτε λαϊκό συμφέρον και ανάγκη.  Οι σημερινές εξελίξεις άλλωστε  με την απελευθέρωση της Ενέργειας στα πλαίσια της πολιτικής της Ε.Ε. για τη νέα «πράσινη κοινωνική συμφωνία» το επιβεβαιώνουν. Για το επόμενο διάστημα προκρίνουν νέες ιδιωτικές επενδύσεις σε περισσότερες ΑΠΕ, με ταχεία και πλήρη «απολιγνιτοποίηση». Αυτή η πολιτική πουΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25 διαγκωνίζονται για το ποιος θα την υλοποιήσει με ταχύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο, εκτινάσσει τώρα τα τιμολόγια της  ηλεκτρικής ενέργειας, που ήταν ήδη δυσβάσταχτα για τη λαϊκή οικογένεια, καθιστώντας το ρεύμα του σπιτιού μας πανάκριβο προϊόν.

Σε αυτές τις συνθήκες που θέλουν το λαό και δαρμένο και χαμένο, δεν πρέπει να περάσει η οργανωμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλλει στο γύψο το λαϊκό κίνημα, είτε με διώξεις, είτε με το νέο νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη, είτε με την ενθάρρυνση της δράσης των φασιστοειδών, είτε  με την ποινικοποίηση του αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στο νέο σχολείο της λιγότερης μάθησης και κατηγοριοποίησης και τα λοιπά.

Το Δοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης καλεί σε πανστρατιά κάθε λαϊκό αγωνιστή, κάθε εργαζόμενο, άνεργο, εμποροβιοτέχνη, αγρότη, που βλέπει τη ζωή του να γκρεμίζεται, να κάνει δική του υπόθεση την παύση κάθε δίωξης που εξαπολύει η κυβέρνηση και γενικότερα να οργανώσει την πάλη του ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια σε όλους αυτούς που μας αφαιρούν το μέλλον και την προοπτική από τις ζωές μας.

Παλεύουμε  και Διεκδικούμε :

  • Παύση εδώ και τώρα όλων των διώξεων, να ανακληθούν οι κλήσεις για εξέταση και να μπει η υπόθεση στο αρχείο.
  • Να μην υπάρξει καμιά άλλη εγκατάσταση «Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας», έλεγχος των υπαρχόντων.
  • Να αποζημιωθούν επιτέλους οι πληγέντες στο 100% και να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές στις υποδομές στα νοικοκυριά και στις μικρές επιχειρήσεις.
  • Να αρχίσουν αμέσως όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα στις περιοχές που απαιτείται για να προστατευτούν και να εξασφαλιστούν από νέες καταστροφές.

Τα σωματεία και οι σύλλογοι εργαζομένων, αυταπασχολούμενων, αγροτών, σπουδαστών, γυναικών, να είναι σε πλήρη ετοιμότητα για αγωνιστική απάντηση σε περίπτωση που οι απαράδεκτες αυτές διώξεις συνεχιστούν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top