skip to Main Content
2f4a2d893b902b153c508826679ae3fb XL (Copy)

ΠΑΣΤΡΑ: “Ποια η εξέλιξη μας; Η εξέλιξη του σχολείου μας; Του τόπου μας; Της κοινωνίας μας; Των παιδιών μας;”

ΠΑΣΤΡΑ…
Είναι ένα όμορφο ορεινό χωριό με λίγους κατοίκους νοτιοδυτικά της Κεφαλονιάς.

Είναι πάνω στον κεντρικό άξονα Αργοστολίου Πόρου κι ενώνεται με το χωριό Άγιος Γεώργιος. Έχει υπέροχη θέα τον Κατελειός και την Ζάκυνθο. Εκτός τους κατοίκους, τα κατοικίδια και τα κοπάδια αυτών, κάποιες φορές μπορεί να συναντήσει κανείς και τα άλογα του Αίνου.

Μεγάλης σημασίας είναι το κτήριο το οποίο στεγάζει το Γυμνάσιο- Λύκειο Πάστρας το οποίο λειτούργησε για πρώτη φορά το 1981 μετά από επίμονες ενέργειες του πεθερού μου Κ.Παυλάτου Μιχάλη, ο όποιος ήταν τότε επί δώδεκα συναπτά έτη πρόεδρος του χωριού μας, και του κ. Νικόλαου Κρεμμύδα ο οποίος ήταν ο πρώτος Διευθυντής του Γυμνασίου.

Στη προσπάθεια αυτή συμμετείχαν και οι κοινοτάρχες των γύρο χωριών μαζί με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων των τότε μαθητών. Ακολούθησαν ως διευθυντές ο Κ. Νικόλαος Σδριν, η Κ. Μαντά καλή και άλλοι.

Το σχολείο αυτό είναι μείζονος σημασίας γιατί είναι η πηγή ενέργειας, γνώσης και κοινωνικοποίησης όλων των εφήβων της περιοχής μας. Είναι ο τόπος συνάντησης, γνωριμίας και διασκέδασης των νέων μίας περιοχής η οποία έχει να προσφέρει ελάχιστες δραστηριότητες σ’ αυτούς.


Περάσανε λοιπόν 40 ολόκληρα χρόνια και έρχομαι και κάνω τον απολογισμό της εξέλιξης μας, ως άνθρωποι, ως κοινωνία, ως γονείς.

Και με πιάνει θλίψη! Πια η εξέλιξη μας;

Η εξέλιξη του σχολείου μας;

Του τόπου μας; Της κοινωνίας μας;

Των παιδιών μας;

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top