skip to Main Content
Pjimage (8)

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΜΑΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

ΥΛΙΚΑ

1/2 φλυτσανι αλεύρι

1/2 φλυτσανι γάλα

1 κουτί Νουνού

1 Ερμολ σαντιγί

150 γρ Μαντολες 

200 γρ αμύγδαλα

100 γρ Σαβαγιαρ

1 ποτήρι ζάχαρη

4 φύλλα ζελατίνα

1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα διαλύουμε το αλεύρι με τη φλυτσανα το γάλα Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το βάζουμε σε σιγανή φωτιά

Προσθέτουμε και τις ζελατίνες αφού τις έχουμε διαλύσει με ζεστό νερό Μόλις δέσει ελαφρώς το κατεβάζουμε απο τη φωτιά

Χτυπάμε το γάλα νουνού αφού προηγουμένως το έχουμε βάλει στο ψυγείο Αφού χτυπηθεί καλά προσθέτουμε και την κρέμα (ερμολ) τα χτυπάμε καλά και το βάζουμε στην κατάψυξη 4-5 ώρες

Κατόπιν το βγάζουμε απο τη κατάψυξη το ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και μετα το χτυπάμε στο μίξερ

Ρίχνουμε και τη σαντιγί όταν χτυπηθεί καλά προσθέτουμε τις μαντολες τριμμένες και τα μισά αμύγδαλα Στρώνουμε σε ενα ταψάκι τα σαβαγιαρ τριμμένα

Ρίχνουμε το παγωτό απο πάνω τα υπόλοιπα σαβαγιαρ τα αμύγδαλα και λίγη μαντολα τριμμένη

Βάζουμε στη κατάψυξη να παγωση

Πριν σερβίρουμε το βγάζουμε για λίγο απο τη κατάψυξη

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
30 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top