
Για νομική προχειρότητα, θεσμικά κενά και διαχειριστική λογική της προηγούμενης κυβέρνησης έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στη Βουλή, και για το θέμα των Εργατικών Κατοικιών στο Ληξούρι.
Απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για τον μεγάλο αριθμό των τροπολογιών που κατατέθηκαν είπε τα εξής:
«Προφανώς δεν είναι ο βέλτιστος τρόπος νομοθέτησης. Τροπολογίες καταθέτουμε όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε άμεσες ανάγκες. Μπορούμε λοιπόν να αναρωτηθούμε. Υπάρχουν άμεσες ανάγκες; Θα ήταν πραγματικά χρήσιμο να δούμε το θεσμικό ξεχαρβάλωμα που έγινε στη χώρα τα προηγούμενα χρόνια. Όταν ψηφίζονταν π.χ. 10 σχέδια νόμου την εβδομάδα, όταν υπήρχαν σχέδια νόμου χωρίς διαβούλευση, ούτε με κοινωνικούς φορείς, ούτε με κόμματα κ.λπ…»
Για το Ληξούρι
Και συνέχισε ο κ. Σπίρτζης: «Όταν λοιπόν επί έξι χρόνια υπάρχει τέτοιο θεσμικό και διαχειριστικό ξεχαρβάλωμα, είναι απολύτως λογικό κάποιες ανάγκες να πρέπει να καλυφθούν».
Αναφερόμενος στην τροπολογία που έφερε η βουλευτής Κεφαλονιάς για τις Εργατικές Κατοικίες στο Ληξούρι είπε τα εξής: «Υπάρχουν κάποιες τροπολογίες που έρχονται και έχουν να κάνουν με παραπομπή της χώρας. Ή οι ανάγκες που εξήγησε πολύ σωστά η κ. Θεοπεφτάτου για τον σεισμό της Κεφαλονιάς… Φταίει η κυβέρνηση γι’ αυτά τα διαχειριστικά κενά και τη διαχειριστική λογική που είχαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που δεν ξέρουν οι άνθρωποι στην Κεφαλονιά, μετά από δύο χρόνια, αν θα φτιαχτούν τα σπίτια γιατί δεν μπορεί να βγει η οικοδομική άδεια; »
Θα πρέπει πάντως να σημειώσουμε ότι ο υπουργός παραδέχτηκε λίγο αργότερα ότι πήρε πολύ χρόνο να επιλυθούν όλα αυτά τα γραφειοκρατικά προβλήματα αφού έχουν ήδη περάσει 2 χρόνια μετά τους σεισμούς του 2014 και η κατάσταση παραμένει όπως είχε.