skip to Main Content
Pjimage

Ο Συμπατριώτης μας Ακης Τσελεντης Υποψήφιος Ευροβουλευτης της Νέας Δημοκρατίας

Άλλη μια επιβεβαίωση της εκπομπής μου που πριν απο μέρες είχα ανακοινωση την υποψηφιότητα του φίλου σεισμολόγου Ακη Τσελεντη

Τα νέα ονόματα στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις Ευρωεκλογές 2019

Συμπληρώθηκαν οι 34 από τις 42 θέσεις του ευρωψηφοδελτίου

Τα νέα ονόματα στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις Ευρωεκλογές 2019

Ακόμα δώδεκα υποψήφιους για την Ευρωβουλή, στις επικείμενες ευρωεκλογές, ανακοίνωσε σήμερα η Νέα Δημοκρατία.

Πρόκειται για πολιτικούς που έχουν θητεύσει στη Βουλή και την Ευρωβουλή, στελέχη με πείρα στα ευρωπαϊκά θέματα, την αυτοδιοίκηση, και το επιχειρείν και ανθρώπους που έχουν διακριθεί στον τομέα τους περιλαμβάνει το δεύτερο κύμα 12 υποψηφίων ευρωβουλευτών που ανακοίνωσε σήμερα η ΝΔ.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, οι δώδεκα νέοι υποψήφιοι είναι ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο δικηγόρος Γιάννης Ανδρουλάκης, η φιλόλογος και στέλεχος του Μητρώου Τόνια Αράχωβα, ο επιχειρηματίας Άγη Βερούτη, το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νίκος Γιαννής, ο πρώην ευρωβουλευτής Μανώλης Μαυρομμάτης, ο πρώην δήμαρχος και υφυπουργός Βασίλη Μιχαλολιάκο, η ηθοποιός Πέγκυ Σταθακοπούλου, η πρώην ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβέλλα, η οινοπαραγωγός Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, ο Σεισμολόγος Άκης Τσελέντης και ο διευθύνων σύμβουλος της XRTC Business Consultants Γιώργο Ξηραδάκη.

Μαζί με τους 15 πρώτους υποψηφίους που έχουν ήδη ανακοινωθεί και τους 7 νυν ευρωβουλευτές και βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Μεϊμαράκη, συμπληρώνονται σήμερα 34 από τις 42 θέσεις του ευρωψηφοδελτίου και απομένει για την τελική ευθεία προ της 26ης Μαΐου η ανακοίνωση 8 ακόμη υποψηφίων

ΑΚΗΣ – ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Κατάγεται από τη Κεφαλονιά, έχει σπουδάσει Φυσική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ηλεκτρονικά στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης, Γεωφυσική στο Παν/μισό Leeds της Αγγλίας. Είναι διδάκτορας Σεισμολογίας Γεωφυσικής του Imperial College του Παν/μίου του Λονδίνου και έχει κάνει μεταδιδακτορικές σπουδές στο Ινστιτούτο Σεισμών του Παν/μίου του Τόκιο με το οποίο είχε μακροχρόνια συνεργασία. Ίδρυσε το Σεισμολογικό Κέντρο του Παν/μίου Πατρών όπου και διετέλεσε και Καθηγητής Σεισμολογίας Γεωφυσικής. Τώρα είναι Δ/ντης του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Δ/ντης του Εθνικού Κέντρου Τσουνάμι και Καθηγητής Σεισμολογίας στο Παν/μιο Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 300 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, 7 βιβλία και κατέχει 5 διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Είναι μέλος πολλών διεθνών επιστημονικών επιτροπών και συλλόγων και επισκέπτης Καθηγητής σε πολλά Παν/μια του εξωτερικού. Έχει μεγάλη εμπειρία στην διαχείριση Ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων στα οποία υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος. Μαχητικός για την ασφάλεια του πολίτη από τους σεισμούς, θα συμβάλλω ουσιαστικά στην προσπάθεια αναβάθμισης της χώρας σε θέματα πολιτικής προστασίας και διαχείρισης καταστροφών με έμφαση τον ευπαθή πληθυσμό, τα σχολεία, και τις άλλες δημόσιες υποδομές. Ασυμβίβαστος με τη μετριότητα στα Πανεπιστήμια, θα αγωνιστώ για την αναβάθμιση και ανάδειξή τους στον Ευρωπαϊκό και Διεθνή χώρο. Ως επιστήμονας και ακαδημαϊκός δάσκαλος, θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις, στη δημιουργία ενός ελκυστικού και ανταγωνιστικού ακαδημαϊκού και ερευνητικού περιβάλλοντος με στόχο την επιστροφή των Ελλήνων επιστημόνων που άφησαν τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Με όραμα την Ελλάδα να πρωτοπορεί στη τεχνολογία,την επιστήμη και την καινοτομία, θα εργαστώ για μία ουσιαστική αναβάθμιση της χώρας μας στον ευρωπαϊκό χώρο έρευνας, μέσω της συμμετοχής μου στις αντίστοιχες Επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,. Με αγώνες στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη προστασία του περιβάλλοντος θα συμβάλλω στη νέα ευρωπαϊκή πολιτική που προσβλέπει στην ανάπτυξη με στόχο τον άνθρωπο. Ευχαριστώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη που μου έκανε τη τιμή να συμμετάσχω στο Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top