skip to Main Content

Ο Σοβαρός Τραυματισμός του Ποδοσφαιριστή…..

..το «ιατρείο» που δεν είναι ιατρείο και οι πραγματικές

ελλείψεις.

Τον γύρο του διαδικτύου έκαναν οι εικόνες από το γήπεδο των Τζανάτων, με τις ξαπλώστρες αντί για φορείο, όπου και λίγο έλειψε ένας ποδοσφαιρικός αγώνας να μετατραπεί σε τραγωδία. Ο τερματοφύλακας των Πρόννων Σπήλιος Κάστης τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια του αγώνα με τα Διλινάτα. Δείτε τι πραγματικά έγινε μετά τον τραυματισμό του, τι λέει ο γιατρός του αγώνα αλλά και ο υπεύθυνος του Δήμου για τον αθλητισμό και πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Άγγελος Κωνσταντάκης για τις ελλείψεις που υπάρχουν στα γήπεδα.

Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του ποδοσφαιριστή διαδραματίστηκαν κωμικοκοτραγικές σκηνές στο γήπεδο, όταν παράγοντες των ομάδων προσπάθησαν να ανοίξουν το ιατρείο για να πάρουν το φορείο, όμως αυτό ήταν κλειδωμένο.

Έτσι αναγκάστηκαν να σπάσουν το τζάμι για να μπουν μέσα. Όμως τότε βρήκαν μπροστά σε πλήθος από ξαπλώστρες θαλάσσης (!) αποθηκευμένες μέσα στο ιατρείο, ενώ το φορείο βρισκόταν στριμωγμένο πίσω από αυτές. Και μάλιστα, επειδή η πόρτα ήταν κλειδωμένη και από το παράθυρο δεν χωρούσαν να βγουν οι ξαπλώστρες, τελικά το φορείο δεν βγήκε ποτέ έξω.

Σε ανακοίνωση τους οι Πρόννοι κάνουν λόγο για «τοπικούς φορείς που είναι υπεύθυνοι για τη συντήρησή του» και τους κατηγορούν ότι μετέτρεψαν το ιατρείο σε… αποθήκη.

Γιατρός του αγώνα: Ο παίκτης χρειαζόταν ειδικό φορείο

Στο kefalonitikanea.gr μίλησε ο γιατρός του αγώνα Ανδρέας Τσιμάρας όπου περιέγραψε όλα όσα συνέβησαν αμέσως μετά τον σοβαρό τραυματισμό του παίκτη.

Ο παίκτης συγκρούστηκε με τον επιθετικό των Διλινάτων και μάλιστα έπεσαν και οι δύο στο έδαφος τραυματισμένοι. Ο Κάστης όμως φάνηκε ότι είναι πιο σοβαρά.

Στην αρχή είχε τις αισθήσεις του, και μάλιστα επικοινωνούσε με το περιβάλλον. Όμως όσο περνούσε η ώρα σταμάτησε να μιλάει, χωρίς να χάσει τις αισθήσεις του. Ο κ. Τσιμάρας είπε ότι ο παίκτης έπαθε διάσειση από το δυνατό χτύπημα ενώ είχε έντονους πόνους σε όλη την πλάτη. «Όπου τον άγγιζα πονούσε», μας είπε και εξήγησε για πιο λόγο δεν μπορούσε να μεταφερθεί με συμβατικό φορείο.

«Φοβήθηκα για κάποιο σοβαρό χτύπημα στην σπονδυλική στήλη. Ο παίκτης σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να μείνει ακίνητος ή αν μεταφερθεί αυτό να γίνει με ειδικό σκληρό φορείο. Έτσι περίμενα το ασθενοφόρο για να τον μεταφέρουμε στο νοσοκομείο, που έτσι κι αλλιώς έκρινα ότι πρέπει να μεταφερθεί».

Ο γιατρός συνόδευσε τον παίκτη μέχρι το Γ. Ν. Κεφαλονιάς και παρέμεινε μαζί του μέχρι που διαπιστώθηκε από την αξονική ότι δεν είχε κάποιον σοβαρό τραυματισμό στην σπονδυλική στήλη ή το κεφάλι.
Απ’ ότι μας είπε, επιβεβαιώθηκε η διάσειση και γι’ αυτό το λόγο έπρεπε να παραμείνει στο νοσοκομείο. Ζήτησε επίσης, να υπάρχει εξοπλισμένο ιατρείο σε κάθε αγώνα, ώστε να μπορούν οι γιατροί να παρέχουν πιο αποτελεσματική βοήθεια σε όσους τραυματίζονται.

Το «ιατρείο» που δεν ήταν ιατρείο

Μπορεί το γεγονός με τις ξαπλώστρες να είναι το πιο κωμικοτραγικό, όμως πίσω από αυτό κρύβεται μία άλλη αλήθεια, πιο σοβαρή που έχει να κάνει με τις ελλείψεις που παρατηρούνται σε γιατρούς και εξοπλισμό στα γήπεδα, ειδικά στις μικρές κατηγορίες.
Μιλήσαμε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ Άγγελο Κωνσταντάκη, ο οποίος μας αποκάλυψε ότι το ιατρείο του γηπέδου των Τζανάτων, που μάλιστα έχει και την ανάλογη ταμπέλα, δεν είναι στην πραγματικότητα ιατρείο, αλλά ένας «χώρος που χρησιμοποιείται ως ιατρείο».
Χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι υπήρχαν ξαπλώστρες αποθηκευμένες μέσα σ’ αυτό, ενώ μίλησε και για μεγάλες ελλείψεις προσωπικού.
«Κάνουμε όλες τις δουλειές με ελάχιστο προσωπικό. Τόσο οι υπάλληλοι όσο και οι τοπικοί παράγοντες τρέχουν συνεχώς εθελοντικά για να καλύψουν τις ανάγκες στον πολιτισμό, στον αθλητισμό κ.λπ.  Για τον συγκεκριμένο αγώνα είχαμε ζητήσει από τοπικό παράγοντα (τον οποίο δεν θέλησε να κατονομάσει) να μας εξυπηρετήσει για να γίνει ο αγώνας. Πράγματι εκείνος είχε τα κλειδιά και βρέθηκε στο γήπεδο. Στο δεύτερο ημίχρονο χρειάστηκε να φύγει για 20 λεπτά και μέσα σ’ αυτό το διάστημα έγινε ο τραυματισμός. Έτσι ο χώρος του ιατρείου ήταν κλειδωμένος όταν οι παράγοντες αναζήτησαν το φορείο».
Ο κ. Κωνσταντάκης που επισκέφτηκε αργότερα τον παίκτη στο νοσοκομείο επιβεβαίωσε κι εκείνος ότι οι εξετάσεις του, είχαν βγει καθαρές και δήλωσε ότι αυτό ήταν και το πιο σημαντικό. Στη συνέχεια μίλησε για τις ελλείψεις, τόσο στα γήπεδα, όσο και σε κανονικά ιατρεία.

«Κάνουμε προσπάθεια να υπάρχει κανονικό και εξοπλισμένο ιατρείο σε κάθε γήπεδο», μας είπε, είναι δύσκολο γιατί απαιτεί πολλούς πόρους αλλά το προσπαθούμε. Νομίζω ότι είναι απαραίτητο να γίνει κάτι τέτοιο».

Να σημειώσουμε ότι η ΕΠΟ δεν θεωρεί απαραίτητο να υπάρχει ιατρείο σε αγώνες των μικρότερων κατηγοριών, παρά μόνο σ’ αυτούς της Super League και της Β’ Εθνικής. Είναι όμως απαραίτητη από τον κανονισμό η παρουσία γιατρού. Όπως μαθαίνουμε όμως, χρέη γιατρού, πάλι λόγω ελλείψεων αναγκάζονται σε ορισμένες περιπτώσεις να εκτελέσουν νοσηλευτές ή και απλοί διασώστες.

Γήπεδο-χωράφι

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ που είναι ο υπεύθυνος του Δήμου για τον αθλητισμό παραδέχτηκε επίσης ότι το γήπεδο δεν είναι σε καλή κατάσταση. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν κάνει λόγο για «γήπεδο-χωράφι» στο οποίο κινδυνεύουν οι ποδοσφαιριστές με τραυματισμό.
«Στην περιοχή υπάρχει μόνο αυτό το γήπεδο, το οποίο έχει φυσικό χλοοτάπητα και όχι συνθετικό. Σ’ αυτό γίνονται τα πάντα: προπονήσεις, αγώνες, ακαδημίες… Κανονικά έπρεπε σε τακτά χρονικά διαστήματα να υπάρχει δεκαήμερη διακοπή για συντήρηση. Αν το κάνουμε αυτό θα διαμαρτύρονται όλοι. Προσπαθούμε να φτιάξουμε σε πρώτη φάση ένα γήπεδο 5Χ5 στον Πόρο ή τη Σκάλα, ώστε να μεταφερθούν τουλάχιστον οι ακαδημίες και να μην επιβαρύνουν και αυτές το γήπεδο. Στη συνέχεια έχουμε σκοπό να ανακατασκευάσουμε αυτό, τοποθετώντας συνθετικό χλοοτάπητα ή να δημιουργηθεί ένα δεύτερο γήπεδο με συνθετικό χλοοτάπητα, πάλι στον Πόρο ή τη Σκάλα που θα αποσυμφορήσει τελείως την κατάσταση».

Όλοι κοντά στον παίκτη

Όπως ανακοίνωσε η ομάδα του παίκτη, το ασθενοφόρο έφτασε στο γήπεδο με καθυστέρηση περίπου 40 λεπτών, όσο δηλαδή χρειάζεται να μεταβεί από το Αργοστόλι στα Τζανάτα, και όχι 70-80 λεπτών όπως γράφτηκε. Στη συνέχεια ο παίκτης, που είχε χτυπήσει στην σπονδυλική στήλη και τον αυχένα και όλη αυτή την ώρα κείτονταν στο έδαφος, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κεφαλονιάς.

Κοντά του βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή όλοι οι παράγοντες της ομάδας, παίκτες και παράγοντες από τον Α.Ο. Διλινάτα, ο πρόεδρος της ΕΠΣΚΙ, Θ. Βαλσαμής και πολλοί άλλοι. Την επόμενη μέρα ήρθαν και οι γονείς του παίκτη οι οποίοι έπρεπε να ταξιδέψουν από την Πάτρα.

Σύσκεψη οι διαιτητές

Όπως μαθαίνουμε, μερίδιο ευθύνης έχουν και οι διαιτητές του αγώνα, αφού εκείνοι θα πρέπει να ελέγχουν πριν από κάθε παιχνίδι ότι όλα είναι έτοιμα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εχθές το βράδυ έγινε ειδική ενημέρωση στους διαιτητές της Κεφαλονιάς, για να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

 

Διλινάτα: «Να συνεχίσουν τα παιδιά μας να παίζουν ποδόσφαιρο;»

Ανακοίνωση για το θέμα έβγαλαν και οι δύο ομάδες:


Η ανακοίνωση των Διλινάτων 

Στον προχθεσινό αγώνα της ομάδας μας στο γήπεδο των Τζανάτων με τον Α.Ο. ΠΡΟΝΝΩΝ γίναμε μάρτυρες τραυματισμού ενός ποδοσφαιριστή, που λίγο έλειψε να κοστίσει τη ζωή του. Οι σχεδόν ακραίες συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων στο τοπικό πρωτάθλημα παρ’ ολίγο να εξελιχθούν σε τραγωδία.
Καλούμε τους υπεύθυνους, ΕΠΣΚΙ, ΔΗΜΟ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ, ΥΠΟΥΡΓΟ να σκύψουν πάνω στο θέμα και να δώσουν λύση.
Σταθείτε, κύριοι, με σεβασμό απέναντι στη νεολαία μας, απέναντι στον αθλητισμό, απέναντι στον πολιτισμό, απέναντι στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ και πείτε μας με ειλικρίνεια:
ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ή ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ;

Α.Ο.  ΔΙΛΙΝΑΤΑ

Η ανακοίνωση του Α.Ο. Πρόννοι: Τοπικοί φορείς έκαναν το ιατρείο αποθήκη

Σας ενημερώνουμε ότι ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας ΚΑΣΤΗΣ ΣΠΗΛΙΟΣ τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ- Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ. Ο ποδοσφαιριστής μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. ΚΕΦΑΛΗΝΙΑΣ με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου και θα παραμείνει μέχρι και αύριο το μεσημέρι, έχοντας ολοκληρώσει όλες τις εξετασεις επιτυχως.


Η διοίκηση της ομάδας και οι παίχτες της βρίσκονται δίπλα στο Σπήλιο καθημερινά. Να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους ενδιαφέρθηκαν για τον ποδοσφαιριστή μας και ιδιαίτερα τους φιλάθλους της ομάδας , τη διοίκηση τον προπονητή και τους παίχτες του Α.Ο. Διλινάτων, τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Κ.Ι κύριο ΒΑΛΣΑΜΗ ΘΕΜΗ, καθως και όποιον άλλο επισκέφτηκε τον ποφοσφαιριστή στο νοσοκομείο, τις μέρες που νοσηλεύεται. 


Οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι από την χρονική στιγμή που ειδοποιήθηκε το ασθενοφόρο, μέχρι την άφιξή του, πέρασαν 40 λεπτά περίπου που είναι ο χρόνος που χρειάζεται φυσιολογικά να προσέλθει από το Αργοστόλι ως τα Τζανάτα, λόγω της μεγάλης απόστασης των 45 χιλιομέτρων που πρέπει να διανύσει το όχημα του ΕΚΑΒ. Όλοι μας γνωρίζουμε την έλλειψη ασθενοφόρων στο νησί μας. 


Τέλος, στο θέμα που θα θέλαμε να δοθεί έμφαση είνια οι πραγματικές ελλείψεις από τους αρμόδιους φορείς, εδώ και αρκετό καιρό. Ένα γήπεδο – χωράφι που κρύβει κινδύνους για την υγεία των παικτών που κάνουν το χόμπι τους και που οι εγκαταστάσεις τους χρησιμοποιούνται ως αποθηκευτικός χώρος από τους τοπικούς φορείς που είναι υπεύθυνοι για τη συντήρησή του. 


Θερμή παράκληση από τα μέλη της ομάδας μας να υπάρξει δραστηριοποίηση των φορέων πριν συμβούν χειρότερα. 


ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Α.Ο. ΠΡΟΝΝΩΝ.

Όπως ανακοίνωσε η ομάδα του στο Facebook, ο παίκτης τελικά ήταν να βγει εχθές το βράδυ από το νοσοκομείο.

Το kefalonitikanea.gr  και το voutospress.gr  τους  εύχονται περαστικά…

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα

 

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top