skip to Main Content
DSC 1418 (Copy)

«Ο Μιχαλάτος θέλει να προσθέσει τον Δήμο στο καρτέλ του» – Σφοδρή επίθεση Παρίση στον Θεόφιλο

Σε ολομέτωπη επίθεση κατά του Θεόφιλου Μιχαλάτου εξελίχθηκε η σημερινή προεκλογική συγκέντρωση του Αλέξανδρου Παρίση, στο Αργοστόλι.

Η συγκέντρωση είχε, μάλλον περισσότερο κόσμο, και σίγουρα περισσότερο παλμό από αυτήν της προηγούμενης εβδομάδας, με τον επικεφαλής της Ισχυρής Κεφαλονιάς να χαρακτηρίζει τον αντίπαλό του «αδίστακτο» και  να τον κατηγορεί «δημιουργία καρτέλ στο οποίο θέλει να προσθέσει και τον δήμο», για υποκρισία όταν αναφέρεται συναίνεση αλλά και για φόβο ότι θα  χάσει τις εκλογές, δικαιολογώντας με αυτό τον τρόπο το γεγονός ότι τελικά δεν έγινε προεκλογική συγκέντρωση της Δημοτικής Συμπολιτείας. «Ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία χωρίς δημόσιο λόγο. Προτίμησε τα λαγούμια της πολιτικής ενοχλώντας τηλεφωνικά έναν έναν τους δημότες. Μόνο εμένα δεν πήρε τηλέφωνο αυτή την εβδομάδα. Μόνο εμένα δεν έταξε τίποτα…», είπε χαρακτηριστικά.

«Χρησιμοποιώντας την οικονομική του δυνατότητα, τα τρία τελευταία χρόνια αγόρασε σχεδόν όλα τα μέσα του νησιού. Πίστεψε ότι κάνοντας μονοπώλιο στην ενημέρωση θα μπορούσε να ακυρώσει το μεγάλο έργο που προσέφερε η παράταξή μας στο νησί». Πίστεψε ότι μετατρέποντας τους περισσότερους δημοσιογράφους σε υπάλληλούς του θα κατάφερνε να κάνει πλύση εγκεφάλου στους Κεφαλονίτες. Μάταια όμως… Αντίθετα μας ένωσε όλους και με το πρωτόγνωρο 38.5% της προηγούμενης Κυριακής είπατε: «ως εδώ, και μη παρέκει», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Οι Κεφαλονίτες δεν εξαγοράζονται, ούτε ποδηγετούνται και παραμένουν περήφανος και αξιοπρεπής λαός. Μπορεί για όλους μας αυτή η περίοδος να είναι δύσκολη στα οικονομικά μας. Μπορεί αυτή την περίοδο να δίνουμε μάχη για να κρατήσουμε όρθιες τις οικογένειές μας και τις δουλειές μας. Όμως με κατοστάρικα και διακοσάρικα δεν καταπατούνται  οι αρχές μας, η κουλτούρα μας, η αξιοπρέπειά μας και η ψήφος μας. Όποιος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την πρόσκαιρη ανέχεια της κοινωνίας θα τιμωρηθεί, και από τον λαό και από τον Θεό».

Ο κ. Παρίσης αναφέρθηκε σε μεγάλο κομμάτι της ομιλίας του και στο θέμα της επιχειρηματικότητας. «Εμείς δεν είμαστε ενάντιοι στην επιχειρηματικότητα», είπε, «απεναντίας την στηρίζουμε. Είμαστε όμως ενάντιοι σε όλους αυτούς που ψάχνουν το στραβοπάτημα ενός μικρού ή μεσαίου επαγγελματία προκειμένου να τον εξαγοράσουν. Είμαστε ενάντια σε λίγους που παραφυλάνε ώστε την ώρα που κάποιος αδυνατεί να πληρώσει τη δόση του δανείου του, προκειμένου να του πάρουνε το μαγαζί».

Ένα σημείο στο οποίο ο νυν δήμαρχος καταχειροκροτήθηκε ήταν όταν ανέφερε μία μεγάλη λίστα από είδη επιχειρήσεων υπονοώντας ότι αυτές έχει συγκεντρώσει ο κ. Μιχαλάτος και οι συνεργάτες του στα χέρια τους.

«Είμαστε ενάντια σε όσους επιχειρούν να μαζέψουν στα χέρια τους τα μπακάλικα, τα πλυντήρια, τα δωμάτια, τα ξενοδοχεία, τα λογιστικά γραφεία, τα ταξί, τα βενζινάδικα, τις καφετέριες, τα τουριστικά γραφεία, το τζόγο, τα πολυκαταστήματα, τις βίλες, τα περίπτερα, τις μεταφορικές, και ξεφεύγοντας τελείως από τα όρια θα αγοράσουν τα σπίτια μας, τα οικόπεδά μας,  τα χωράφια μας. Είμαστε λοιπόν ενάντια σε όσους επιχειρούν να μετατρέψουν την Κεφαλονιά μας σε φέουδό τους και όλους εμάς δουλοπάροικους και υπαλλήλους των 350 ευρώ της ντροπής». συνέχισε και πρόσθεσε: «Εμείς θέλουμε μία Κεφαλονιά περήφανη να έχει δουλειές για όλες και για όλους. Θέλουμε μία Κεφαλονιά που ο πλούτος της να μοιράζεται σε όλους».

Δεν τον έβρισκες ούτε στο τηλέφωνο

Ο κ. Παρίσης συνέχισε την επίθεσή του κατηγορώντας τον κ. Μιχαλάτο για υποκρισία λέγοντας ότι μέχρι και πριν λίγους μήνες δεν μπορούσε να τον βρει κάποιος ούτε στο τηλέφωνο και ότι δεν παραβρισκόταν σε καμία εκδήλωση ενώ τον τελευταίο καιρό πηγαίνει μέχρι και «στις κηδείες», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τα χρέη

Ο νυν δήμαρχος αναφέρθηκε και στα χρέη του πρώην δήμου Λειβαθούς τα οποία, όπως είπε, τα ξεχρεώνει σήμερα ο δήμος, χαρακτηρίζοντας «προίκα» που άφησε ο κ. Μιχαλάτος ένα μεγάλο μέρος αυτών των χρεών.

Οι… «εξάδες νερού»

Συνεχίζοντας την επίθεσή του αναφέρθηκε και στο εργοστάσιο νερού, κατηγορώντας τον κ. Μιχαλάτο ότι το πολέμησε τόσο, μόνο και μόνο, «γιατί θα έχανε τα έσοδα από τα εμφιαλωμένα. Είναι μεγάλο κρίμα να σκέφτεσαι τόσο κοντά. Να μην σου αρκούν τα κέρδη από δεκάδες επιχειρήσεις και να δίνεις μάχη μη χάσεις τα κέρδη των εξάδων νερών από τα εμφιαλωμένα».

Το κακούργημα

Ο κ. Παρίσης τέλος, αναφέρθηκε και στις δικαστικές περιπέτειες του κ. Μιχαλάτου λέγοντας ότι είναι ο μόνος υποψήφιος δήμαρχος που κατηγορείται για κακούργημα.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Αλέξανδρου Παρίση.

ΠΗΓΗ

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top