skip to Main Content
Thumbnail (Copy)

Ο κ. Καππάτος επιμένει στο ψέμα του ή είναι αδιάβαστος και δεν ξέρει τι λέει. Αναμένουμε δημόσια συγγνώμη

Μετά την πρόσφατη απάντηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Καππάτου στην ανακοίνωσή μας σχετικά με την υποτιθέμενη μη ψήφιση των μέτρων για τους πληγέντες συμπολίτες μας, προκύπτουν δύο ενδεχόμενα : είτε ο κ. Καππάτος επιμένει στο ψέμα του βάσει πολιτικής σκοπιμότητας, ή είναι αδιάβαστος και δεν ξέρει τι λέει! Τόσο στην 1η όσο και στη 2η περίπτωση, βρίσκεται εκτεθειμένος ανεπανόρθωτα στα μάτια των συμπολιτών μας κι αν έχει την παραμικρή ευθιξία οφείλει άμεσα να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τις ανακρίβειες που ανακοινώνει.

Η σπέκουλα με την οποία επιχείρησε να παραπληροφορήσει του θιακοκεφαλονίτες ανασχέθηκε από την ανακοίνωση μας με την οποία τον διαψεύσαμε μέσα από τα πρακτικά της Βουλής. Ωστόσο, ο κ. Καππάτος επιχείρησε να θολώσει και πάλι τα νερά αλλά, ως φαίνεται, δεν ήταν  αρκετά διαβασμένος ώστε να αντιληφθεί ότι όσα μας κατηγορεί ότι δεν ψηφίσαμε έφτασαν στην Βουλή ως τροπολογίες που φυσικά υπερψήφισαν όλοι οι βουλευτές μας.

Το δημοσίευμα  της Αυγής που επικαλέστηκε ανέφερε το παρών που δηλώσαμε επί του συνόλου και της αρχής του νομοσχεδίου κι όχι για τα συγκεκριμένα άρθρα, πράγμα που το γνωρίζει πολύ καλά ο βουλευτής αφού μέσα σε αυτό υπήρχαν διατάξεις άσχετες με τον τίτλο του όπως η κατεπείγουσα  ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και δη των καναλιών πανελλήνιας εμβέλειας ( με άλλα δύο εκ. ευρώ) και των μεγάλων επιχειρήσεων (με το πρόσχημα των εκπτώσεων από διαφημιστικές δαπάνες).  Γιατί άλλο ο Ιανός κι άλλο τα εκατομμύρια που μοιράζετε σε κανάλια και κολλητούς κ. Καππάτε.

Είχατε ηθική υποχρέωση το συγκεκριμένο νομοσχέδιο να περιλαμβάνει μόνο τα μέτρα για τους πληγέντες, όπως σας ζήτησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και το αρνηθήκατε. Εσείς όμως κύριε Καππάτε και η κυβέρνηση σας το είδατε σαν ευκαιρία, μέσα σε αυτό να κρύψετε τις χρηματοδοτήσεις των κολλητών σας αλλά παρ’ όλα αυτά εμείς ψηφίσαμε όλα τα άρθρα που αφορούσαν τους πληγέντες συμπολίτες μας και συγκεκριμένα:

Το άρθρο 1, που αφορούσε την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων.

Το άρθρο 2, που προσδιόριζε το αφορολόγητο ακατάσχετο των ενισχύσεων.

Το άρθρο 3, που μιλούσε για την αναστολή μέτρων αναγκαίας εκτέλεσης όπως οι πλειστηριασμοί .

Το άρθρο 4, που αφορούσε την παράταση συμβάσεων εργαζομένων, οι οποίοι απασχολούνται στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Το άρθρο 7,που αφορούσε παράταση προσθεμιών στους δήμους που επλήγησαν από τον Ιανό

Υπερψηφίσαμε όμως και τις τροπολογίες που ο κύριος Καππάτος δεν πήρε χαμπάρι ή  διαστρέβλωσε  σκόπιμα για να παραπλανήσει τους πολίτες των νησιών μας.

Ισχυρίστηκε ο βουλευτής ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ΠΑΡΩΝ  για τη στελέχωση των επιτροπών εκτίμησης και καταγραφής των ζημιών για επιχορήγηση επιχειρήσεων μετά από τη Θεομηνία.

Τα πρακτικά όμως της Βουλής τον διαψεύδουν αφού υπερψηφίσαμε την τροπολογία 482/76 που αφορά 1. Στελέχωση επιτροπών εκτίμησης και καταγραφής ζημιών για επιχορήγηση επιχειρήσεων μετά από θεομηνία 2. Παράταση προθεσμιών στους δήμους που επλήγησαν από θεομηνίες 3. Μείωση οικονομικού ανταλλάγματος σε πληττόμενες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε χώρους ζώνης λιμένα.

Δήλωσε ο βουλευτής ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε ΟΧΙ  για την παράταση ισχύος του προγράμματος «Επίδομα Στέγασης»!

Τα πρακτικά όμως της Βουλής τον διαψεύδουν αφού υπερψηφίσαμε την τροπολογία 483/77 που αφορά 1. Παράταση ισχύος εγκριτικών αποφάσεων του προγράμματος «Επίδομα Στέγασης» 2. Ένταξη των ωφελούμενων του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους» στο Επίδομα Στέγασης.

Ψηφίσαμε επίσης την τροπολογία 481/75 που αφορά 1. Παράταση ισχύος ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών λόγω κορωνοϊού COVID-19. 2.Παράταση θητείας Διοικητικού Συμβουλίου ΙΦΕΤ ΑΕ. 3. Διαδικασία αποδοχής δωρεών.

Για του λόγου το ασφαλές τα επίσημα πρακτικά της Βουλής που δείχνουν τις τροπολογίες αναλυτικά, μέσα από τον σύνδεσμο που έδωσε ο ίδιος ο βουλευτής

https://bit.ly/34DM2N1

Και αποτυπώνονται στην παρακάτω εικόνα:

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top