skip to Main Content
7dda7988bedb147e1c7bd5f882cb8278 M

Ο Ευθύμιος Λέκκας στην Ιθάκη μαζι και Βουλευτής Κεφαλληνίας και Ιθάκης

“Μετά από αίτημα του Δήμου το απόγευμα έρχεται στην Ιθάκη ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ευθύμιος Λέκκας όπου θα γίνει σύσκεψη για την αντιμετωπισει των καιρικών φαινομένων”.

Επίσκεψη στην Ιθάκη με τον καθηγητή κ. Λέκκα

Χθες βρέθηκα στην Ιθάκη με τον καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας κ. Ευθύμιο Λέκκα, τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς-Ιθάκης κ. Σταύρο Τραυλό και τον Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Ιονίων Νήσων κ. Αντώνη Σουρβίνο.

Ο κ. Λέκκας μετέβη στο νησί μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Στανίτσα ώστε να γίνει εκτίμηση της κατάστασης μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μπάλλος».

Βρεθήκαμε στις πληγείσες περιοχές και τα ρέματα της Ιθάκης. Οι αυτοψίες βοηθούν ώστε ο κ. Λέκκας και οι συνεργάτες του να καταρτίσουν προτάσεις προστασίας του νησιού για το βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό αντιπλημμυρικών έργων.

Στη συνέχεια συμμετείχαμε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο για την αποτίμηση της κατάστασης στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος κ. Στανίτσας, ο Έπαρχος κ. Λιβιτσάνης, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τραυλός.

Η Κυβέρνηση ανταποκρίθηκε άμεσα και βρίσκεται στο πλευρό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όπως μετά την κακοκαιρία «Ιανός», ο Δήμος Ιθάκης έχει στη διάθεσή του επαρκείς πόρους για την αποκατάσταση των καταστροφών και υποστήριξη για το σχεδιασμό αποτελεσματικών παρεμβάσεων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα ή αύριο ανακοινώνεται το ύψος της οικονομικής στήριξης της Κυβέρνησης για την Ιθάκη.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top