skip to Main Content
600 400 (Copy)

Οργή!! Χάθηκε άδικα μια ανθρώπινη ζωή

Γιατί ΔΕΝ υπάρχει σύστημα Υγείας στην Κεφαλονιά. Ντροπή σας!  

17/07/2021

Ήτανε ζήτημα χρόνου να θρηνήσουμε θύμα εξ αιτίας της διάλυσης του συστήματος και των δομών Υγείας από άκρη σε άκρη της χώρας συμπεριλαμβανομένης της Κεφαλονιάς.

Ένας 46χρονος άνθρωπος με την Γυναίκα του και τα Δυο τους παιδιά ήρθαν να κάνουν τις διακοπές τους στο νησί μας , μας εμπιστεύτηκε παρά την πανδημία , για να καταλήξει νεκρός και αβοήθητος από έμφραγμα. Τραγικό τέλος για έναν άνθρωπο που ήρθε ως επισκέπτης στο νησί μας καλεσμένος

Πόσες φορές έχουμε διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση στο ΕΚΑΒ; Είναι δυνατόν ένα μεγάλο ορεινό νησί, κομμένο στα δυο πότε από σεισμό πότε από καταποντισμό , να έχει μόνο ένα ασθενοφόρο σε λειτουργία στη βάρδια;

Kαι έγινε αυτό που όλοι φοβόμαστε. Να μην καταφέρει να προσεγγίσει έγκαιρα το ασθενοφόρο τον ασθενή λόγω απόστασης και άλλου περιστατικού. Πως να φτάσει από το Αργοστόλι στην Ασσο με κλειστό το Χειμωνικό; Πως να φθάσει από το Ληξούρι στο Πόρο; Μόνο πετώντας.

Αλήθεια που είναι το πλωτό ασθενοφόρο που με τυμπανοκρουσίες ανακοίνωσε η Περιφέρεια;

Την επομένη του τραγικού συμβάντος με τους τρείς νεκρούς στο Κοκκύλια επικοινώνησα τηλεφωνικά με το ΕΚΑΒ στην Πάτρα όπου γίνεται η διαχείριση του ΕΚΑΒ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ και έθεσα υπόψη τους κινδύνους που ελλοχεύουν με μόνο ένα ασθενοφόρο στη βάρδια σε ένα νησί που καταλαμβάνεται από έναν τεράστιο όγκο βουνού και οι αποστάσεις είναι μεγάλες. Και το κακό έγινε.

Είναι δυνατόν να μην βρίσκεται σε κάθε Δήμο της Κεφαλονιάς ένα ασθενοφόρο έτοιμο για τις τυχόν ανάγκες που θα προκύψουν και μάλιστα αυτή την εποχή της πανδημίας;

Τι γίνεται με τις δωρεές των ασθενοφόρων; Παραμένουν αδρανείς ή φεύγουν σε άλλες περιοχές γιατί δεν προσλαμβάνεται προσωπικό για να τα επανδρώσει;  Ντροπή!

Μόνο οργή έχουμε για την τραγική κατάληξη της ανικανότητας αυτών που μας διοικούν από την Αθήνα ίσα με εδώ.

Μας γαζώνετε το κεφάλι με ανούσια δελτία τύπου για επισκέψεις, χαιρετούρες, λεφτάαααααααα που έρχονται στο νησί και δεν τα βλέπουμε, με ευχαριστίες μεταξύ σας και στην ουσία είστε όλοι ανίκανοι να προστατεύσετε τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Κεφαλονιάς.

Τι θα πείτε στους συγγενείς αυτού του ανθρώπου που χάθηκε τόσο άδικα κάνοντας διακοπές στο νησί μας;

Τι θα πειτε στους κατοίκους της Ασσου που έζησαν αυτή τη φρίκη, που έκαναν τα αδύνατα δυνατά να τον σώσουν με τα χέρια τους, αδύναμοι να προσφέρουν την απαιτούμενη βοήθεια εξ αιτίας σας;

Tι θα πείτε στις εταιρίες που φέρνουν τουρίστες στο νησί μας για την ασφάλεια των πελατών τους;

Ξέρω τι θα πείτε. Ότι φταίμε εμείς που αποκαλύψαμε αυτή τη ντροπή και συκοφαντούμε το νησί.

Εσείς συκοφαντείτε το νησί με την εγκληματική σας αυταρέσκεια, με το λιβανιστήρι στους Υπουργούς, με τα «ευχαριστώ» και τις υποκλίσεις ο ένας στον άλλον .

Τέτοιο χάλι δεν ξανα είχε το νησί μας.  Σεισμόπληκτο από το 2014 και πλημμυρόπληκτο   από τον ΙΑΝΟ.  Η Ασσος ανασύρθηκε από τις πέτρες και την ξαναρίξατε στο γκρεμό με το χθεσινό τραγικό συμβάν.

! Δεν έχουμε άλλο τρόπο να διαμαρτυρηθούμε παρά με τον αποκλεισμό των δελτίων τύπου κάθε φορέα διοίκησης του νησιού.

Δεν έχετε τα κότσια να διεκδικήσετε για το νησί μας, δεν έχετε τα κότσια να υπερασπιστείτε το  νησί μας, δεν έχετε τη διάθεση να προστατεύσετε το νησί μας . ΟΛΟΙ σας!

Νοσοκομεία ΔΕΝ έχουμε, ΕΚΑΒ ΔΕΝ έχουμε, γιατρούς ΔΕΝ έχουμε, ΜΕΘ δεν έχουμε.

Τι έχουμε;

Μια ομάδα ανίκανων να πράξουν τα αυτονόητα, το καθήκον τους. Και όλοι αυτοί οι ανίκανοι, είναι καλοπληρωμένοι, με τους μισθούς τους να τρέχουν από τα δημόσια ταμεία βρέξει χιονίσει.

Τέρμα τα δελτία τύπου, τέρμα οι συνεντεύξεις τύπου, τέρμα τα αλληλοευχαριστήρια , τέρμα τα λιβανιστήρια , απο τις δημοσιεύσεις του Kefaloniapress.

Για μας «τελειώσατε»! Οι ανοχές και οι αντοχές μας φθάσανε στα όριά τους. Τώρα πρόκειται για μια ανθρώπινη ζωή που χάθηκε. Τώρα μιλάμε «για εγκληματική κατάληξη» της ανίκανης πολιτικής σας. Τώρα δεν έχουμε καμία δικαιολογία για να προβάλουμε τα “επιτεύγματά σας” στο όνομα δήθεν της ενημέρωσης .

Τώρα μόνο ντροπή και οργή έχουμε για όλους σας!

Η Συντακτική Ομάδα του Kefaloniapress  

Και το voutospress.gr Με τον Δημοσιογράφο Σάκη Βουτο Συμπαραστέκεται στην οικογένεια του Αδικοχαμένου 46χρονου πατέρα 2 παιδιών που χάθηκε τόσο σύντομα από ένα ανάλγητο κράτος

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top