skip to Main Content
ImageHandler (2) (Copy)

Οξύτατη πολιτική αντιπαράθεση

Στα άκρα η κόντρα για το «Παραιτηθείτε»

Στα άκρα η κόντρα για το «Παραιτηθείτε»

Κλιμακώνει το Μαξίμου την προσπάθειά του να υπονομεύσει τις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται την Τετάρτη στο Σύνταγμα και άλλες πόλεις – Είστε η χειρότερη και αυταρχικότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης, απαντά η ΝΔ

Κορυφώνεται η οξύτατη πολιτική αντιπαράθεση που προκαλούν τα συλλαλητήρια που οργανώνει το απόγευμα της Τετάρτης στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις το κίνημα «Παραιτηθείτε», τα οποία συγκροτούν άτομα από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, που καλούν τους πολίτες να εκφράσουν διαμαρτυρία για τις πρακτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ένα εικοσιτετράωρο πριν από τις συγκεντρώσεις, η κυβέρνηση κλιμακώνει τις προσπάθειες υπονόμευσης των κινητοποιήσεων, επιχειρώντας να τις εμφανίσει ως υποκινούμενες από την αξιωματική αντιπολίτευση, ούτως ώστε να οικοδομήσει «άλλοθι» εν όψει της επιτυχίας που προοιωνίζεται ότι θα έχουν, με βάση τουλάχιστον την ανταπόκριση που φαίνεται να βρίσκει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η καμπάνια του «Παραιτηθείτε».

Υιοθετώντας τη γραμμή που από την πρώτη στιγμή χάραξε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, και παρακάμπτοντας το γεγονός ότι οι διοργανωτές προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα δυνάμεων της αντιπολίτευσης, αλλά και πολιτών χωρίς συγκεκριμένη κομματική ένταξη, ο επικοινωνιακός μηχανισμός του Μεγάρου Μαξίμου αναλώνει την ολομέτωπη επίθεση, την οποία έχει εξαπολύσει, σε ισχυρισμούς περί υποκίνησης από τη Νέα Δημοκρατία, που στοχεύουν, όπως αντιτείνουν από την αντιπολίτευση, να ξορκίσουν τα ισχυρά μηνύματα που αναμένεται να σταλούν από τα συλλαλητήρια.

Με αφορμή, μάλιστα, την επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, καταγγέλλοντας σωρεία αντισυνταγματικών πρακτικών εκ μέρους της κυβέρνησης, το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση ανέβηκε στα ύψη με ένθεν κακείθεν πολεμικού χαρακτήρα δηλώσεις και αντιδηλώσεις.

«Ο κ. Μητσοτάκης παίζει τα ρέστα του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, που υποστηρίζουν  ότι «από το “φύγετε” και το αίτημα για εκλογές, που έδωσε τη θέση του στις γραφικότητες του “παραιτηθείτε” και στον δήθεν “αυταρχισμό” της κυβέρνησης, βλέπουμε τη ΝΔ να βουλιάζει στον βούρκο της αναξιοπιστίας».

«Όσο και να επενδύει στην καταστροφή και να κατασκευάζει σκηνικό πόλωσης εκεί που δεν υπάρχει, η πολιτική γύμνια της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κρύβεται» ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Δέσμιος των νεοφιλελεύθερων εμμονών και των ισχυρών συμφερόντων που εξυπηρετεί, ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να μετατρέψει τα δικά του πολιτικά αδιέξοδα, σε πρόβλημα για τη χώρα».

«Δυστυχώς για τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη, η πολιτική αντιπαράθεση δεν εξαντλείται στα συνθήματα, ούτε στα δημοσιεύματα της διαπλοκής και τις προσωπικές επιθέσεις» συνεχίζει. Αντίθετα, υποστηρίζει, «η κοινωνία ζητά προτάσεις και λύσεις, αγώνες εντός και εκτός της χώρας, για την οικοδόμηση ενός διαφορετικού οικονομικού και πολιτικού μοντέλου. Απαιτεί τη σύγκρουση με το παλιό και τους εκπροσώπους ενός διεφθαρμένου πολιτικοοικονομικού συστήματος, που ισοπέδωσε τη χώρα με σκληρές πολιτικές λιτότητας και βολέματος ημετέρων».

Απαντώντας, η αξιωματική αντιπαράθεση, επισημαίνει την επιστολή Μητσοτάκη προς τον πρόεδρο της Βουλής σημειώνοντας: «Μπροστά στα όσα τεκμηριωμένα επισημαίνει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την υποβάθμιση του Κοινοβουλίου από την κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρήκε να πει ούτε λέξη».

«Όπως» προσθέτουν, «δεν βρήκε να πει λέξη για τις πράξεις, τις παραλείψεις και τις συμπεριφορές κυβερνητικών στελεχών, που προσβάλλουν το Σύνταγμα και τη δημοκρατική τάξη. Με τη σιωπή τους ομολογούν την καλπάζουσα αυταρχικότητα της Κυβέρνησης.Ομολογούν ότι είναι η χειρότερη και αυταρχικότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης».

ΠΗΓΗ
Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top