Eτελέσθη η κηδεία του στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αεροπαγίτου, στο Κολωνάκι. Η εκκλησία “κατακλύστηκε” από πλήθος κόσμου, που έχουν φτάσει στο σημείο για να του πουν το τελευταίο αντίο, με τις παρουσίες ειδικά από την πολιτική σκηνή να είναι δεκάδες και μάλιστα από όλο το κοινοβουλευτικό φάσμα.
Πηγή : http://www.newsit.gr
Κεντρικό πρόσωπο η σύζυγός του, Λούκα Κατσέλη, που όπως είναι λογικό είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Στο σημείο έχουν σπεύσει δεκάδες εκπρόσωποι της ελληνικής πολιτικής σκηνής, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας.
Τις προηγούμενες ημέρες, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε στείλει συλλυπητήριο μήνυμα, στο οποίο έκανε λόγο για έναν εξαίρετο άνθρωπο με ειλικρινή αγάπη και έγνοια για τον τόπο”, ενώ σήμερα εκφώνησε επικήδειο λόγο.
Στο μήνυμά του αφού αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στο πολιτικό έργο του Γεράσιμου Αρσένη, έκανε ειδική μνεία στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που είχε προτείνει τότε ως υπουργός Παιδείας. Συγκεκριμένα τόνισε πως “όλοι θυμόμαστε την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που πήγε να περάσει και το γνωστό σύνθημα των μαθητών“.
Το παρών από την πλευρά της κυβέρνησης έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Πολτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, ουπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, καθώς και ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Πολλά είναι ακόμη τα πρώην -και νυν- μέλη του ΠΑΣΟΚ που έφτασαν στον Ιερό Ναό για να αποχαιρετήσουν τον Γεράσιμο Αρσένη, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος και πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο οποίος ήταν συντετριμμένος.
Ακόμη ο -επίσης- πρώην πρόερος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά και η τωρινή πρόεδρος, Φώφη Γεννηματά, η οποία συνοδεύεται από τον Θάνο Μωραΐτη.
Παρούσα και η επί χρόνια υπουργός και κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου, ο Αντρίκος Παπανδρέου, η Δήμητρα – Λιάνη Παπανδρέου, ο Κώστας Λαλιώτης, ο πρώην υπουργός επί ΠΑΣΟΚ, Γιάννος Παπαντωνίου, καθώς και το ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Τσοβόλας.
Από την Δημοκρατική Συμπαράταξη, το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Καρύδης, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, η Μιλένα Αποστολάκη, ο Δημήτρης Ρέππας και ο Στέφανος Τζουμάκας.
Επίσης από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ στην κηδεία βρέθηκαν και οι Θεόδωρος Κατσανέβας, Νίκος Σηφουνάκης, Γιάννης Μανιάτης και Χάρης Καστανίδης.
Τη Νέα Δημοκρατία εκπροσωπούν ο πρώην υπουργός και Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας, ο πρώην “τσάρος” της Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, αλλά και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Τον Γεράσιμο Αρσένη θέλησαν να τιμήσουν ακόμη η πρώην Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.
Στην κηδεία βρέθηκαν κι άλλα στελέχη της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, η υφυπουργός Βιομηχανίας και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θεοδώρα Τζάκρη, αλλά και ο εν ενεργεία αντιπρόεδρος της Βουλής, Τάσος Κουράκης.
Ακόμη στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αεροπαγίτου βρέθηκε ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικου Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Μίχαλος, αλλά και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος.
Επιπρόσθετα, το “ύστατο χαίρε” στον Γεράσιμο Αρσένη είπαν μεταξύ άλλων η Άννα Νταλάρα, η Άννα Φόνσου και ο συγγραφέας, Βασίλης Βασιλικός.
Ο Γεράσιμος Αρσένης γεννήθηκε στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς το 1931. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης των Η.Π.Α. (MIT), στην Οικονομική Επιστήμη.
Εργάστηκε σαν οικονομολόγος στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη και στη Γενεύη. Το 1981 ήρθε στην Ελλάδα και ανέλαβε την υλοποίηση του οικονομικού προγράμματος της πρώτης κυβέρνησης του Παπανδρέου, ενώ παράλληλα συμμετείχε στην κατάρτιση του προγράμματος της πρώτης τετραετίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Αρχικά τοποθετήθηκε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και μπήκε στην κυβέρνηση τον Ιούλιο του 1982, με τον πρώτο ανασχηματισμό. Ήταν υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Οικονομικών και Εμπορικής Ναυτιλίας. Όταν ανέλαβε το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας το 1982, διατήρησε και τη θέση του διοικητή της ΤτΕ, γεγονός που του έδωσε το προσωνύμιο «τσάρος της οικονομίας».
Το 1985 παραιτήθηκε από υπουργός διαφωνώντας με τον Ανδρέα Παπανδρέου σε θέματα οικονομικής πολιτικής. Τον Μάρτιο του 1986 διαγράφηκε από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ίδρυσε το Ελληνικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (Ε.Σ.Κ.) το οποίο απέτυχε εκλογικά. Στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. επέστρεψε το 1989.