skip to Main Content
ΑΠΕΡΓΟΥΝ 10 (Copy)

ΟΔΗΓΟΣ Fast Delivery

Σπύρος Πολύζος

Καλημέρα. ιδρύσαμε μια επιτροπή βάσης ως επαγγελματίες οδηγοί δικύκλου είμαστε τροφοδιανομεις και ταχυμεταφορείς κάτοικοι του νησιού . ξέρουμε ότι έχουμε διαλέξει ένα δύσκολο επάγγελμα για να ζήσουμε τις οικογένειες μας όμως τα καταφέρνουμε. οδηγούμε κάτω από αντίξοες συνθήκες εν μέσω πανδημίας και με ακραία καιρικά φαινόμενα. γι αυτό το λόγο ζητάμε την στήριξη σας και την στήριξη όλων των τοπικών άρχων για να ενταχθούμε στους κλάδους για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα που θα λάβει χώρα τις 30/4 στην βουλή

Η ιδέα για την ίδρυση της επιτροπής βάσης εργαζομένων οδηγών δικύκλου γεννήθηκε βλέποντας συναδέλφους διανομείς να τρέχουν καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες να φέρουν εις πέρας το φόρτο εργασίας του τομέα τους και εν μέσω πανδημίας.

Η εργασία είναι αναφαίρετο δικαίωμα και δίνει τη δυνατότητα να ζήσουμε αξιοπρεπώς οι ίδιοι και οι οικογένειες μας. Συνάνθρωποι μας, τοπικές αρχές και κυβέρνηση απαξιώνουν τον τομέα μας και έχουν απαίτηση να κάνουμε τις παραδόσεις τους γρήγορα και αποτελεσματικά χωρίς να τους απασχολεί κάτω από ποιες συνθήκες γίνεται και ποιους κινδύνους ενέχει…

Την ίδια ευθύνη φέρουν και εργοδότες οι οποίοι εκμεταλλεύονται το δικαίωμα στην εργασία για να εξυπηρετούν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ενώ οι δικές μας απολαβές δεν είναι καθόλου ικανοποιητικές για τον τομέα εργασίας μας… Ως διανομείς, επαγγελματίες και πρωτίστως άνθρωποι έχουμε θρηνήσει φίλους και συναδέλφους σε τροχαία ατυχήματα κάτω από αντίξοες συνθήκες..

Τα αιτήματα στον τομέα μας είναι τα εξής: Σταθερή εργασία 5ήμερο -8ωρο με ανάλογες αποδοχές και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.. Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης. Καμία άλλη ανοχή στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Επίδομα ανεργίας 600€ για όλους τους ανέργους , χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας, με διασφάλιση όλων των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Μηχανάκια, εξοπλισμός, συντήρηση και έξοδα μετακίνησης να παρέχονται από την επιχείρηση. Μέτρα προστασίας της υγείας. Να απαγορευτεί η διανομή με δίκυκλο σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες στη βάση των διατάξεων που προβλέπουν μέχρι σήμερα και για άλλες ειδικότητες. Αυτή τη στιγμή η επιτροπή μας αριθμεί περίπου 20 διανομείς.

Ζητούμε την στήριξη των πολιτών και των τοπικών αρχών και να σταθεί στο πλευρό μας με τον ίδιο σεβασμό που δείχνουμε και εμείς στο πρόσωπο τους.. Ζητούμε την ένταξη στην επιτροπή όλων των συναδέλφων του νησιού ώστε να αποκτήσουμε ισχυρή φωνή…

Η αλληλεγγύη είναι το μόνο όπλο ενάντια σε όσους κωφεύουν και δεν βλέπουν τι ακριβώς ζούμε… Κλείνοντας παραθέτω τα λόγια του Πιότρ Κροπότκιν:

Εμείς όλοι που υποφέρουμε, αποτελούμε ένα τεράστιο πλήθος, που κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει.

Είμαστε σαν ωκεανός,που μπορεί τα πάντα να σκεπάσει. Όταν θα αποκτήσουμε θέληση , μια στιγμή θα είναι αρκετή για να αποδώσει δικαιοσύνη.

Τηλ επικοινωνίας 6980575074

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top