Μια εκπληκτική εορταστική συναυλία παρακολουθούσαμε χθες βράδυ στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο «Ο Κέφαλος», ανήμερα του Πάσχα με τους αδελφούς Καραβιώτη και την ορχήστρα τους.

Οι αδελφοί Καραβιώτη, ο Μάκης και ο Σπύρος αποτελούν τους στυλοβάτες της Κεφαλονίτικης μουσικής παράδοσης, καθώς προβάλουν την Κεφαλονιά παντού σε όλη την Ελλάδα με τον καλύτερο τρόπο, μέσα από τη μουσική.

Η συναυλία ξεκίνησε με το «Κεφαλονιά Πεντάμορφη» και αμέσως μετά οι Χορωδοί έψαλαν το «Χριστός Ανέστη» όπως το ψάλουμε στην Κεφαλονιά,  η συνέχεια ακόμη πιο όμορφη και συγκινητική με τραγούδια αγάπης από μεγάλους συνθέτες όπως το Μάνο Χατζηδάκη, το Μίκη Θεοδωράκη, τον Σταύρο Ξαρχάκο και πολλούς άλλους, τραγούδια μιας άλλης εποχής που όμως έχουμε αγαπήσει και τραγουδάμε ακόμα και σήμερα. Μαζί τους ο επί πολλά έτη συνεργάτης και φίλος Γρηγόρης Βλαχούλης στο αρκοντεόν και στα πλήκτρα ενώ τα «Καραβιωτάκια» συνόδεψε στο τραγούδι η Αντριάννα Κόλλια με την υπέροχη φωνή της, στο πιάνο και στο μπάσο δύο εξαιρετικοί μουσικοί,  ο Γιώργος Τσοκάνης και ο Γιώργος Πολίτης.

Τη συναυλία τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Δημήτριος, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ευάγγελος Κεκάτος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Άγγελο Κωνσταντάκης, ο Διοικητής της Fraport Αθανάσιος Ανυφάντης, και πολλοί ιερείς.

Από την καταπληκτική παραγματικά συναυλία δεν θα μπορούσαν να λείπουν ο μαέστρος της Λυρικής Σκηνής Αθηνών, Αγαθάγγελος Γεωργακάτος και ο μαέστρος της Γυναικείας Χορωδίας της ΚΕΔΗΚΕ, Άγγελος Μουρελάτος.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εορταστικής συναυλίας ο κόσμος έτρεξε αμέσως να φωτογραφηθεί μαζί με το Σπύρο και το Μάκη Καραβιώτη και να τους δώσει συγχαρητήρια και πολλά μπράβο.

Και εμείς από τη μεριά μας να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στους αδελφούς Καραβιώτη αλλά και στον Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση και στον Πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ, Άγγελο Κωνσταντάκη που διοργάνωσαν αυτή την μοναδική συναυλία για τις ημέρες του Πάσχα.