skip to Main Content
14054542 10208438196844734 2062053381843968444 O (1) (Copy)

Ξεκίνησαν οι Εργασίες στο στενό του Πόρου !!!

14054542_10208438196844734_2062053381843968444_o

Στενό Πόρου: ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες συντήρησης που αναπόφευκτα θα επιφέρουν το κλείσιμο του δρόμου για κάποιες ώρες όχι όμως της ώρες Δρομολογίων όπως μου ανέφερε ,

drakoulogkonaspanagis-150x150

σε τηλεφωνική επικοινωνια που είχα με τον Αντιπεριφερειαρχη κ Δρακουλογκωνα Παναγή, η εντολή που έχει δώσει στον εργολάβο είναι να εκτελεστή το έργο σωστά και να μην κινδυνέψουν Ανθρώπινες  Ζωές  λόγο των κατολισθησεων

«Προσπαθήσαμε να ανταποκριθούμε στο αίτημα της Δ/Κ Πόρου, του ΚΤΕΛ Κεφαλληνίας, των ξενοδόχων, αλλά και των κατόχων ενοικιαζόμενων δωματίων για εργασίες στο Φαράγγι λίγο αργότερα, ωστόσο η έκθεση των μηχανικών και των γεωλόγων έκανε αναφορά για άμεσες ενέργειες, λόγω της σαθρότητας του βραχώδους εδάφους», ανέφερε ο κ. Δρακουλόγκωνας και συνέχισε: «Το ατύχημα που έγινε εκεί πριν από λίγες ημέρες επίσπευσε τη διαδικασία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να γίνει οριστική διακοπή της κυκλοφορίας για πολλές ημέρες, όπως διαδίδουν από σήμερα το πρωί διάφοροι ή όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, αφού ήταν υποχρεωμένη να το συντάξει έτσι. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο η κυκλοφορία θα γίνεται κανονικά, έστω και με κάποιες καθυστερήσεις και μόνο την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη θα κοπεί για αρκετές ώρες η κυκλοφορία λόγω του γεγονότος ότι ο γερανός θα διεκπεραιώσει δύσκολες εργασίες. Σε αυτή και μόνο την περίπτωση τα οχήματα θα έχουν εναλλακτικές διαδρομές για να φτάσουν στον Πόρο με σηματοδότηση που θα γίνει από την Περιφέρεια. Η όλη ταλαιπωρία δεν θα ξεπεράσει τις δύο εβδομάδες, με το έργο να χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την Περιφέρεια».
Ενημερωθείτε πριν ταξιδέψετε από και προς Πόρο !!!

 ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑ ΠΑΝΑΓΗ ΤΗΝ 19 8 2016

Αναφορικά με το έργο: «Έργα ανάσχεσης καταπτώσεων στην είσοδο του Πόρου», οφείλουμε να σας ενημερώσουμε τα εξής:

1)   Από σήμερα Παρασκευή 19.8.2016 έως και το Σάββατο 20.8.2016 η οδική κυκλοφορία θα γίνεται μέσω ενός εκ των δύο λωρίδων κυκλοφορίας της οδού, σε μήκος 100 μ., περίπου. Η ρύθμιση της κυκλοφορίας στη θέση αυτή θα γίνεται με τις υποδείξεις του συνεργείου και είναι πιθανόν να δημιουργούνται ολιγόλεπτες καθυστερήσεις (3 – 5 λεπτών). Την Κυριακή 21.8.2016 η επαρχιακή οδός θα παραμείνει ανοικτή και στις δύο λωρίδες κυκλοφορίας.

2)  Από τη Δευτέρα 22.8.2016 έως και την ολοκλήρωση του έργου, την Πέμπτη 26.8.2016, η επαρχιακή οδός στη θέση αυτή θα παραμένει κλειστή από τις 8:30 έως και τις 18:30. Για τις ώρες αυτές υπάρχουν εναλλακτικές οδοί πρόσβασης από και προς το λιμάνι του Πόρου, με κυριότερη την επαρχιακή οδό μέσω Σκάλας. Για το χρονικό διάστημα που η οδός θα παραμένει κλειστή θα έχουν τοποθετηθεί, με μέριμνα του εργολάβου, πληροφοριακές πινακίδες σήμανσης – παράκαμψης στα εξής σημεία της επαρχιακής οδού: Λιμάνι του Πόρου, Τζαννάτα, Αγία Ειρήνη, Πάστρα,  Κρεμμύδι, Μαρκόπουλο,  Πλατειές.

3)   Η έναρξη του συγκεκριμένου έργου είχε μετατεθεί αρχικά για μετά το Πάσχα και το πέρας των πανελληνίων εξετάσεων και κατόπιν για μετά την 30η.9.2016, σύμφωνα με όσα είχαν ζητήσει φορείς και κάτοικοι της περιοχής, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι το συγκεκριμένο έργο προκαλεί δυσλειτουργία και αναστάτωση στην περιοχή, αλλά και στις αφίξεις – αναχωρήσεις από το λιμάνι του Πόρου.

Είναι προφανές ότι, η δυσλειτουργία και αναστάτωση αυτή, κατά το μήνα Αύγουστο είναι πολλαπλάσια της αντίστοιχης των μηνών Μαΐου και Ιουνίου. Ως εκ τούτου είναι, επίσης, προφανές ότι η αναγκαστική και άμεση εκτέλεση του έργου οφείλεται σε πραγματικό γεγονός το οποίο δεν υφίστατο όταν εδόθησαν οι παρατάσεις της ενάρξεως του έργου, τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

Την 25η. 7.2016 συνέβησαν, εντός του τμήματος του έργου, κατολισθητικά φαινόμενα αποκόλλησης και κατακρήμνισης βραχοτεμαχίων. Κατόπιν αυτού, δεν μπορεί να εξασφαλιστεί ότι δεν διαταράχθηκε η κατάσταση ισορροπίας στην οποία βρίσκονταν άλλα γεωυλικά στο εν λόγω πρανές και δεν μπορεί να αποκλειστεί η αυξημένη πιθανότητα ολίσθησης τους, προς την επαρχιακή οδό.

Το πραγματικό αυτό γεγονός, ως προελέγχει, δεν υπήρχε και φυσικά δεν μπορούσε να είχε διαπιστωθεί πριν την 25η.7.2016.

Ζητούμε Συγνώμη, για την ολιγοήμερη ταλαιπωρία που θα υποστούν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού μας, όμως η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής και της σωματικής ακεραιότητας, όπως και η φήμη του νησιού μας, ως τουριστικού προορισμού, πρέπει να διασφαλιστεί με κάθε κόστος.

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top