skip to Main Content
Ntropi Kai Aisxos (Copy)

ΝΤΡΟΠΗ σας !!!

Την Ιστορία μην την πιάνετε στο στόμα σας. Την έχετε προ πολλού γραμμένη … εκεί που ξέρετε. Μην μιλάτε για απάθεια, όταν δεκαετίες τώρα όχι μόνον ήσασταν απαθείς, αλλά πρώτοι σέρνατε τον χορό για την “πράσινη ενέργεια” και τις ΑΠΕ.

Όταν στη Κεφαλονιά, (που με τα αιολικά της πάρκα, παράγει ενέργεια 76MW και την στέλνει ΟΛΗ απέναντι στην Αιτωλοακαρνανία, υποθέτω στον ΑΗΣ Στράτου, για να μας γυρίσουν ένα…ποσοστό από τα 50MW που χρειάζονται τα νησιά μας-Κεφαλονιά και Ιθάκη),

μια Δευτέρα στις 23 Ιανουαρίου 2006 και ώρα 21:57 ένεκα σφοδρής χιονοθύελλας κατέρρευσαν οι πρώτες τρεις πυλώνες μεταφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος (υπέρ-υψηλής τάσης) της βόρειας πλευράς.

και στις 01:50 πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 24 Ιανουαρίου κατέρρευσαν και άλλες οκτώ πυλώνες μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος (υπερ-υψηλής τάσης) της νότιας πλευράς με αποτέλεσμα γενικό μπλακ αουτ σε όλη τη Κεφαλονιά και Ιθάκη για δύο ολόκληρες εβδομάδες μέσα σε χιονιά…

ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΠΟΥΘΕΝΑ κανέναν σας να αντιδράσει και να απαιτήσει την κατασκευή στην Κεφαλονιά μιας μονάδας επεξεργασίας και διανομής κατευθείαν στην Κεφαλονιά του ποσοστού που δικαιείται, και το υπόλοιπο να πηγαίνει …απέναντι.

Έτσι και επειδή η Ιστορία σας εδίδαξε αλλά εσείς την αγνοήσατε, ένα δεύτερο μπλακ άουτ μια δεκαετία αργότερα, από “κόψιμο” του υποθαλάσσιου αγωγού στο βόρειο τμήμα της, που τροφοδοτεί και παίρνει από “απέναντι”, ενώ έτυχε την ίδια ημέρα να μην λειτουργεί, λόγω εργασιών συντήρησης κι ο εναλλακτικός κόμβος μέσω του υποθαλάσσιου αγωγού στο νότιο τμήμα της, που θα έπαιρνε μέσω Ζακύνθου από “απέναντι”, μας άφησε πάλι στο σκοτάδι για λίγα μερόνυχτα … αλλά πάλι και τότε ήσασταν απόντες!

ΤΏΡΑ ΚΑΛΕΙΤΕ τον Κεφαλονίτη να πει …ΟΧΙ, σε αυτό που κάποτε εσείς υμνούσατε (στην “πράσινη ενέργεια” με τις ΑΠΕ)! Επειδή, ΒΕΒΑΊΩΣ και υπάρχουν οι βάσιμες θεωρήσεις, ότι τα πλημυρικά φαινόμενα που πλήττουν τα τελευταία χρόνια το νησί και δη πρόσφατα με τον ΙΑΝΟ, οφείλονται σε κακές περιβαντολογικές μελέτες των ανάδοχων εταιρειών των ΑΠΕ.

Χρόνια τώρα όμως, όπως και σήμερα, οι εταιρείες αυτές προσκομίζουν εκθέσεις πανεπιστημιακών φορέων κλπ διεθνών οργανισμών που Πιστοποιούν ότι οι κατασκευές των, αφενός τηρούν όλα τα διεθνή πρότυπα των περιβαντολογικών επιπτώσεων, αφετέρου δε, ότι δεν ευθύνονται συνεπώς τα “έργα” τους για τα πλημυρικά φαινόμενα που ζούμε.

Αγνοήσατε επιδεικτικά, χρόνους πολλούς πριν μέχρι και σήμερα, να αναθέσετε κι ΕΣΕΙΣ μια εκπόνηση διεθνούς μελέτης του φαινομένου, έτσι ώστε να έχετε στα χέρια σας ένα μοναδικό πειστήριο για την “θεώρησή” σας (ότι φταίνε τα έργα αυτά).

Αν είχατε μια τέτοια μελέτη στα χέρια σας ΣΗΜΕΡΑ, θα είχατε την δυνατότητα προσφυγής στην δικαιοσύνη για Ασφαλιστικά Μέτρα και συνεπώς την διακοπή της συνέχισης των έργων και ίσως και την νόμιμη διακοπή του ξεφορτώματος των νέων ανεμογεννητριών από το υπόψη πλοίο.

Επειδή λοιπόν από δικά σας λάθη και παραλείψεις, πνίγονται και δυστυχώς θα πνίγονται συμπολίτες μας…τους καλείτε να συμμετάσχουν σε μια, αφενός μη νόμιμη πράξη (αφού τα ντοκουμέντα που φέρει στα χέρια της η ανάδοχος εταιρεία αποτελούν δικαιοπραξία, λόγω έλλειψης μιας περί του αντιθέτου δική σας μελέτης) αφετέρου τους σέρνεται για να τους κάνετε και συνενόχους σας.

ΝΤΡΟΠΗ σας!

Γερασιμος Βαλσαμης Απόστρατος Π. Α μένει Πεσσαδα

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top