skip to Main Content
D27f40055f9307d9f95f8fee3dba52f5 XL (Copy)

Νεότερα σχετικά με το Τμήμα Εθνομουσικολογίας

Σε σχέση με ανάρτηση σε ιστοσελίδα εκπαιδευτικού περιεχομένου με τίτλο: “Οριστικό: Σε ΦΕΚ τα 37 νέα πανεπιστημιακά Τμήματα που καταργήθηκαν” πληροφορούμε το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό του Τμήματος Εθνομουσικολογίας και τους φοιτητές που παρακολουθούν το Πρόγραμμα Σπουδών «Τεχνολογία Ήχου και Μουσικών Οργάνων» ότι η ανάρτηση αυτή (η οποία αναπαράγεται σε διάφορα ηλεκτρονικά μέσα) είναι παραπλανητική. Το ΦΕΚ στο οποίο αναφέρεται δεν αφορά καμία αλλαγή και τίποτα «οριστικό» σε σχέση με το καθεστώς αναστολής λειτουργίας (και όχι κατάργησης) των αναφερόμενων Τμημάτων, μεταξύ των οποίων και το Τμήμα Εθνομουσικολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Αντιθέτως, το αναφερόμενο στο δημοσίευμα ΦΕΚ 347/7.2.2020 τ. Β’ αφορά αποκλειστικά στην αφαίρεση των σχετικών αντικειμένων σπουδών από τα μηχανογραφικά των υποψηφίων για το έτος 2020-2021, με δεδομένο ότι, όπως ήταν ήδη γνωστό, τα Τμήματα που περιλαμβάνονται σε αυτό δεν θα δεχθούν φοιτητές το επόμενο ακαδημαϊκό έτος. Για τη λειτουργία του προγράμματος σπουδών ΤΗΜΟ ισχύουν όσα η Συνέλευση του Τμήματος Εθνομουσικολογίας είχε αναλυτικά αναφέρει στην προηγούμενη ανακοίνωσή της στις 02-12- 2019, ήτοι ότι οι πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις περί αναστολής της λειτουργίας του Τμήματος Εθνομουσικολογίας, δεν επηρεάζουν κατά οποιονδήποτε τρόπο την εκπαιδευτική λειτουργία του Προγράμματος, και δεν επιφέρουν αλλαγές στο καθεστώς επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων του.

Τα μέλη της Προσωρινής Συνέλευσης του Τμήματος Εθνομουσικολογίας, Καθηγητής Δήμος Δημητριάδης, Πρόεδρος ΤΜΕΘ Καθηγητής Ιωσήφ Παπαδάτος, Αντιπρύτανης Ι.Π. Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος, Κοσμήτορας ΣΜΟΤ Αναπληρωτής Καθηγητής Ευστάθιος Μακρής, Πρόεδρος ΤΜΣ Αναπληρωτής Καθηγητής Ανδρέας Μνιέστρης Επίκ. Καθηγητής Κωνσταντίνος Καρδάμης Επίκ. Καθηγητής Μηνάς Εμμανουήλ

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top