skip to Main Content
Mail (Copy)

Να σ’ αγαπούν γι’ αυτό που είσαι και να ζεις σαν να μην έχεις πληγωθεί ποτέ…

ΔΙΟΝΥΣΗΣ Ν. ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ
Να σ’ αγαπούν γι’ αυτό που είσαι
και να ζεις σαν να μην έχεις πληγωθεί ποτέ…
Επιμέλεια κειμένων: Δώρα Γιάγια-Χατζή

 

Το βιβλίο αυτό έχει στόχο να ρίξει φως στη δυναμική και τους παράγοντες κινδύνου που κρύβονται πίσω από προβληματικές, καταστροφικές και ακραίες, μερικές φορές μπορώ να πω, συμπεριφορές.
Ο σκοπός αυτής της κοινωνικής καταγγελίας υπό μορφή μυθιστορήματος, είναι η αρχή σε κοινές ενέργειες για την καταπολέμηση αυτών των τόσο σοβαρών φαινομένων, που μπορούν να οδηγήσουν σε μια εξέλιξη προς την ευαισθητοποίηση όλων των ενδιαφερομένων: της οικογένειας, του σχολείου και των θεσμών γενικά.
Οι ιστορίες που αφηγούμαι αναδύονται ανάμεσα στις ζοφερές αποχρώσεις του φόβου, της οδύνης και το θάρρος κάποιων μικρών πρωταγωνιστών…
Όπως και να έχει, το «φαινόμενο του Las Salinas», έρχεται σαν απόδειξη σε αυτά που πολλές φορές η κοινή γνώμη θεωρεί δεδομένα, και μόνο τέτοια δεν είναι.
Αυτό το φαινόμενο που είχε παρατηρηθεί για πρώτη φορά στο μικρό χωριό της Δομινικανής Δημοκρατίας της Καραϊβικής, ήταν η αιτία να γράψω αυτό το βιβλίο και ν’ αναφερθώ σε όλο το κοινωνικο-ιατρικό πλαίσιο του προβλήματος, κατά την διάρκεια της «μεταμόρφωσης» του φύλου, με όλα τα προβλήματα που επέφερε στις αθώες ψυχές των παιδιών στο Las Salinas μέχρι την δεκαετία του 1960.ISBN 978-960-02-4153-2, Σχήμα 14×21, Σελίδες 298, Τιμή: €15,00 (δεν συμπερ. 6% ΦΠΑ), Βάρος: 377gr,  Αθήνα 2023

O συγγραφέας,
Διονύσης Ν. Βαλλιανάτος γεννήθηκε στον Πειραιά, σπούδασε Ιατρική και στη συνέ­χεια Κοινωνιολογία με άριστα στο Πανεπι­στήμιο της Ρώμης «LA SAPIENZA». Απέκτησε την ειδικότητα της Κοινωνικής Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι μόνιμος εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Έδρας της Κοινωνικής Ιατρικής του Πανεπι­στημίου της Ρώμης «LA SAPIENZA». Είναι κάτοχος δύο Masters α) Κοινωνικής – Αστικής Προστασίας από το Πανεπιστήμιο της Ρώμης «LA SAPIENZA» και β) Υγιεινής και Δημόσιας Υγείας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ως επίσης κοινωνικός εκπαιδευτής της S.F.E.C. (Σχολή Επιμόρφωσης Κοινωνι­κών Εκπαιδευτών) της έδρας της Κοινωνι­ολογίας του Πανεπιστημίου της Ρώμης «LA SAPIENZA». Εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στην έδρα της «Medicina Sociale» στο Πανε­πιστήμιο της Ρώμης «LA SAPIENZA», ως κα­θηγητής στην (Α.Σ.Ν.Ε.) Νοσηλευτική Σχολή Νοσ/ου «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», μετά ως καθηγητής στο (Τ.Ε.Ι.) Εκπαιδευτικό Τεχνολογικό Ίδρυμα του Πανεπιστημίου Ανατολικής Αττικής και σε σχολές γονέων όπου συνεργάστηκε με την Ελληνική Ένωση Ψυχικής Υγείας. Επίσης, υπήρξε εισηγητής και εκτελεστής του ψυ­χιατρικού προγράμματος: «Αποασυλοποίηση και κοινωνική επανένταξη ασθενών, χρόνιων ψυχικών παθήσεων», καθώς και επιστημονικός συνεργάτης σε ερευνητικά προγράμματα σε πανεπιστή­μια της Ελλάδας, του εξωτερικού και στην (Ε.Σ.Δ.Υ.) Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήταν Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διοικητής νοσοκομείου, ειδικός σύμβουλος της Διοίκη­σης της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (6-Δ.Υ.ΠΕ), στη συνέχεια στο (Υ.Υ.Κ.Α.) Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στην Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (Ε.Π .Υ.).
Είναι π. Πρόεδρος του «Κέντρου Κοινωνικο-Ιατρικών Σπουδών και Ερευνών» και της «Εταιρείας Νευροεπιστημονικών Σπουδών και Ερευνών».
Είναι μέλος της «Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών λογοτεχνών» της «Εταιρείας Γραμμάτων & Τεχνών Πειραιά» και της «Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς».

ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ

Η δυναμική του προ-εγώ, εγώ, υπέρ-εγώ, εφαρμοσμένη στην οδήγηση, CIBA-GEIGY, Αθήνα 1986. ■ Ένα espresso παρακαλώ, Ιω­λκός, Αθήνα 2003. ■ Un espresso per favore, E.P. Theatrale, Roma, 2003. ■ Ουτοπία και Αναζήτηση, 1η Ποιητική Ανθολογία, Ιωλκός, Αθήνα 2003. ■ Παραιτούμαι από την αγω­νία ν’ αγαπάω, Διάστερος Εκδοτική, Αθήνα 2004. ■ Η γενιά της αυξημένης αδρεναλίνης: Προβληματισμοί και επισημάνσεις, Ελληνικά Γράμματα, Αθήνα 2005. ■ Νευροκοινωνιο­λογία, Εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα 2008. ■ Αναμνήσεις από το μέλλον, Εκδόσεις Παπα­ζήση, Αθήνα 2008. ■ Memories from the fu­ture, Papazisis Publications, Athens 2009. ■ ΑμεΑ-Αβεβαιότητα και προοπτικές – Κοινω­νική & Επαγγελματική Επανένταξη, Εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα 2010. ■ Τέσσερις γυναίκες απολογούνται (θεατρικό), Εκδόσεις “Φοιτητι­κό”, Πειραιάς 2013. ■ Ο Νάνος και οι Χιονάτες του (θεατρικό), Εκδόσεις “Φοιτητικό”, Πει­ραιάς 2014. (Στο θέατρο ΛΥΧΝΟΣ 2014-2015 με τον τίτλο «Ελλάς… τα υπουργεία σου!») ■ Ταξίδι στο απόλυτο συναίσθημα, 2η Ποιητική Ανθολογία, Εκδόσεις “Φοιτητικό”, Πειραιάς 2014. ■ Παιχνίδι με την ψευδαίσθηση (θεατρι­κό), Εκδόσεις “Φοιτητικό”, Πειραιάς 2015. ■ Gioco con l’ illusione (Riproduzione teatrale), Roma, Auto edizione, 2018. ■ Ταξίδι στον κόσμο του σεξ, Εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα 2019. ■ Εγώ ο Λογγίνος, Εκδόσεις «Φοιτητι­κό», Πειραιάς 2020. ■ Όταν ο Νάρκισσος συ­νάντησε τη Διαστροφή…ΔΙΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΝΟΗ­ΜΟΣΥΝΗ, Εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα 2021. ■ Στον αστερισμό του ΝΟΜΙΖΩ…, Εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα 2022. ■ Σύγχρονη Κοι­νωνική Δυσπροσαρμοστία – Όταν η κοινωνία νοσεί…, Εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα 2023.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top