Η Αγγελική Τοτόλου παίρνει τη σκυτάλη από τον μέχρι τώρα διευθυντή Θεόδωρο Μπαγιόκη, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς, μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής των νέων διευθυντών Εκπαίδευσης που συνυπολόγιζε την μοριοδότηση βάσει των τυπικών προσόντων αλλά και τις εκλογές εντός της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Ποια είναι η Αγγελική Τοτόλου
Η νέα διευθύντρια Πρωτοβάθμιας έχει σπουδάσει στην Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία και στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, με μετεκπαίδευση στην Ειδική Αγωγή και μεταπτυχιακό με υποτροφία του ΙΚΥ στο Τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει εργαστεί σε σχολεία της Κεφαλονιάς (Κεραμειές κ.α.) ενώ από το 2003 εργάστηκε στο ΚΔΑΥ (σημερινό ΚΕΔΔΥ) αλλά και στο Ειδικό Σχολείο Περατάτων, έχοντας προηγουμένως θητεύσει στο τμήμα Ένταξης του Δημοτικού Σχολείου Κεραμειών ως δασκάλα ειδικής αγωγής.
Επίσης για αρκετά χρόνια υπήρξε συνεργάτης των ΤΕΙ Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.
Θρίλερ στην Δευτεροβάθμια, έπαιξαν ρόλο οι εκλογές
Αντίθετα, στην Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρέμεινε ο μέχρι σήμερα διευθυντής της, Δημήτρης Μαρκάτος, λόγω του αποτελέσματος των εκλογών στις οποίες πραγματικά σάρωσε με 21 ψήφους και ποσοστό 84%, έναντι 4 του Χριστόφορου Χριστοφοράτου, ο οποίος ήταν και ο βασικός διεκδικητής της θέσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Χριστοφοράτος συγκέντρωνε σχεδόν διπλάσια μετρήσιμα μόρια (16,50 έναντι 8,50), λόγω των υπηρεσιακών του περγαμηνών (στην επιστημονική-παιδαγωγική συγκρότηση ισοψηφούσαν), όμως το αποτέλεσμα των εκλογών έδωσε 10 επιπλέον μόρια στον κ. Μαρκάτο και μαζί μ’ αυτά, τη θέση του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας.
Η θητεία των νέων διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα διαρκέσει από την 1η Φεβρουαρίου 2016 έως τις 31 Ιουλίου 2018