skip to Main Content
IMG 3349 (Copy)

Νέος βουλευτής ο Παναγής Καππάτος -Η επόμενη μέρα [εικόνες +βίντεο]

Μετά από 10 χρόνια Μεγάλη νίκη της ΝΔ σε Κεφαλονιά & Ιθάκη

Ρεπορτάζ Ανδρέας Αρβανιτάκης

Σε γαλάζια χέρια μετά από δέκα χρόνια βρέθηκε η βουλευτική έδρα των νησιών μας Κεφαλονιάς και Ιθάκης καθώς, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, η ΝΔ λαμβάνοντας 37,7% επικράτησε του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έλαβε 32,6%. Την βουλευτική έδρα κέρδισε ο γνωστός δικηγόρος των νησιών μας, Παναγής Καππάτος, ο οποίος σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του ΥΠΕΣ (106 από 142 εκλογικά τμήματα) λαμβάνει  2748 ψήφους, έναντι 1880 του Γιώργου Κοκκόλη και 1340 της Βικτώριας Αλεξανδράτου.

Από νωρίς χαμόγελα στη ΝΟΔΕ

Η χαρά για τον επικείμενο θρίαμβο στα γραφεία της ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης ήταν εμφανής από νωρίς, ενώ λίγο μετά τις 19:00 που τα πρώτα exitpollέδειχναν καθαρή νίκη της ΝΔ, μέλη και υποστηρικτές του κόμματος άρχισαν να συρρέουν στο χώρο. Στις 20:30 περίπου, η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιάννα Κουλουμπή ανακοίνωσε τα πρώτα αποτελέσματα, από τα οποία γινόταν σαφές ότι η ΝΔ κέρδιζε, όχι μόνο την επικράτεια αλλά και την μονοεδρική των νησιών μας. Η ανακοίνωση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους συγκεντρωμένους.

Ο Παναγής Καππάτος στη ΝΟΔΕ

Λίγο μετά τις 21:00 και ενώ πρώτο το ekefalonia είχε προβλέψει νίκη της ΝΔ και του Παναγή Καππάτου για την έδρα έφτασαν στα γραφεία τόσο ο νέος βουλευτής όσο και οι έτεροι διεκδικητές Βικτώρια Αλεξανδράτου και Γιώργος Κοκκόλης. Η μουσική αντηχούσε σε όλο το πλάτος της οδού Ριζοσπαστών και οι παρευρισκόμενοι πανηγύριζαν για την μεγάλη νίκη του κόμματος.

Πορεία στη Νομαρχία και δηλώσεις

Παναγής Καππάτος

Συνοδευόμενος από την οικογένειά του, τους συνυποψηφίους του, τον οσονούπω αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρο Τραυλό, τα μέλη του ΔΣ της ΝΟΔΕ, το δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση και πλήθος μελών και φίλων του κόμματος ο κ. Καππατος έφτασε στο κτίριο της Νομαρχίας προκειμένου να προβεί σε δηλώσεις.

Ο Παν. Καππάτος κατευθυνόμενος με τη σύζυγό του στα γραφεία της Νομαρχίας για τις πρώτες του δηλώσεις

Εκεί μπροστά στις κάμερες των τοπικών ΜΜΕ ο κ. Καππάτος ευχαρίστησε όλους τους Κεφαλλονίτες και τους Θιακούς για τη στήριξή και την ψήφο τους στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και την εμπιστοσύνη που έδειξαν στον ίδιο και δήλωσε ότι θα είναι βουλευτής όλων των Κεφαλονιτών και των Θιακών. Συνεχίζοντας, τόνισε ότι θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις συνεργαζόμενος με όλους τους τοπικούς και κεντρικούς φορείς για το καλό των νησιών μας. Στην ερώτηση ποια θα είναι η πρώτη προτεραιότητα του σαν βουλευτής ο κ. Καππάτος απάντησε, πως θα είναι η υγεία που στα νησιά μας έχει καταρρεύσει.

Γιώργος Κοκκόλης

Ο κ. Κοκκόλης δήλωσε πως η σημερινή είναι μία μεγάλη μέρα για την Ελλάδα και τα νησιά μας, καθώς υπάρχει μία αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, έτοιμη να γυρίσει σελίδα στη χώρα μας. Δήλωσε επίσης πώς θα είναι δίπλα και θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις το νέο βουλευτή κ. Καππάτο στο έργο του, ευχόμενος παράλληλα καλή επιτυχία.

Βικτώρια Αλεξανδράτου

Η κα Αλεξανδράτου ευχήθηκε καλή επιτυχία στον φίλο και συνεργάτη της κ. Καππάτο, δηλώνοντας την αμέριστη στήριξή της και πως θα είναι στο πλευρό του σε οτιδήποτε χρειαστεί. Αναφορικά με τη σημερινή ημέρα η κα Αλεξανδράτου χαρακτήρισε αυτό που συντελέστηκε ως μία νίκη της Νέας Δημοκρατίας αλλά και μία επανάσταση της συνείδησης απέναντι στον λαϊκισμό. Παράλληλα, η κα Αλεξανδράτου επισήμανε το γεγονός ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου η ίδια δέχτηκε αδυσώπητο πόλεμο από γραφόμενα για το άτομο της, γεγονός για το οποίο επιφυλάχθηκε για κάθε νόμιμο δικαίωμά της. Κλείνοντας, τόνισε πως σήμερα είναι μία ημέρα γιορτής για τα νησιά μας και επιφυλάχθηκε να δώσει τις απαραίτητες απαντήσεις εκεί που χρειάζεται.

Γιάννα Κουλουμπή

Η πρόεδρος της ΝΟΔΕ κα Κουλουμπή δήλωσε εξαιρετικά χαρούμενη για το εκλογικό αποτέλεσμα, καθότι μετά από χρόνια επιστρέφει σε γαλάζια χέρια η βουλευτική έδρα Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Ευχαρίστησε όλους τους Κεφαλονίτες και Θιακούς καθώς και όλους τους συνεργάτες τους για το εκλογικό αποτέλεσμα. Σε ερώτηση που δέχτηκε αναφορικά με όσους προσπάθησαν με τη δράση τους να διασπάσουν τη Νέα Δημοκρατία απάντησε πως το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε όσους το προσπάθησαν.

Σταύρος Τραυλός

Τις δηλώσεις έκλεισε ο μέλλων αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός,ο οποίος αφού ευχήθηκε συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στο δικηγόρο και φίλο του κ. Καππάτο εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθούν από κοινού στο δύσκολο έργο που οι πολίτες των νησιών μας τους έχουν εμπιστευτεί.

Ο Παναγής Καππάτος με την οικογένεια του

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top