skip to Main Content
DSC 0038 (Copy)

Νέες φήμες ότι δεν έρχονται τα PZL ….

……Διαψεύδει η Fraport ότι ζήτησε την απομάκρυνσή τους απ’ το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς

 

Για δεύτερη χρονιά φέτος κυκλοφόρησαν οι φήμες, ότι δεν θα έρθουν στην Κεφαλονιά τα πυροσβεστικά αεροσκάφη PZL. Μάλιστα αντίστοιχες φήμες ήθελαν να μην πηγαίνουν ούτε στην Κέρκυρα αλλά να σταθμεύουν στο Άκτιο.

Τα αεροσκάφη αυτά, παίζουν καθοριστικό ρόλο στην άμεση κατάσβεση των πυρκαγιών, χωρίς να παραγνωρίζουμε τη συμβολή των χερσαίων δυνάμεων της Πυροσβεστικής αλλά και τις εθελοντικές ομάδες δασοπυρόσβεσης.

Όταν το επιτρέπει ο καιρός όμως, χρειάζονται πραγματικά λίγα λεπτά για να φτάσουν στην εστία της φωτιάς αποτρέποντας την εξάπλωσή της.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός, ότι πέρσι τέτοια εποχή, είχαν κυκλοφορήσει ακριβώς οι ίδιες φήμες, για… παραμονή των αεροσκαφών στο Άκτιο, και μάλιστα «οι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες» που δημοσίευαν ακόμη και σοβαρές ειδησεογραφικές πηγές, ήθελαν την FRAPORT να εμποδίζει την παραμονή των αεροσκαφών στα δύο νησιωτικά αεροδρόμια (Κεφαλονιάς και Κέρκυρας).

Επικοινωνήσαμε με πηγές από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όσο και με την Fraport και ζητήσαμε να μας επαληθεύσουν ή διαψεύσουν την είδηση.

Από την Πυροσβεστική μας απάντησαν ότι, σύμφωνα με τη δική τους μέχρι τώρα ενημέρωση, τα αεροσκάφη θα έρθουν κανονικά στην Κεφαλονιά και πώς, τουλάχιστον μέχρι τώρα, δεν έχει προκύψει κάποιο θέμα.

Αυτό λοιπόν που είναι απορίας άξιο, είναι το ποιοι διακινούν αυτά τα σενάρια, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, και με ποιο σκοπό.

Fraport: Κανένα θέμα με τα πυροσβεστικά αεροσκάφη

Από την Fraport Hellas, ο υπεύθυνος επικοινωνίας, Γ. Παπάζογλου, μιλώντας στα Κεφαλονίτικα Νέα, διέψευσε κατηγορηματικά αυτές τις φήμες και  πρόσθεσε ότι τόσο φέτος, όσο και πέρσι η εταιρεία, δεν έθεσε ποτέ θέμα πυροσβεστικών αεροσκαφών. Κι αυτό για πολλούς λόγους:
Πρώτα απ’ όλα λόγω των υποχρεώσεων που προκύπτουν με σαφήνεια από τη σύμβαση που έχει υπογράψει με το Ελληνικό Δημόσιο. Δεύτερον, επειδή, όπως μας είπε, η Fraport επιθυμεί και έχει ήδη στηρίξει την συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα, και όλες τις υπηρεσίες που εξασφαλίζουν την ασφάλεια τόσο του αεροδρομίου όσο και των περιοχών που τα φιλοξενούν.
«Βρισκόμαστε σε μία φάση διεύρυνσης της συνεργασίας μας με την Πυροσβεστική και όχι υποβάθμισής της», είπε ο κ. Παπάζογλου, «γιατί αν ζητούσαμε κάτι τέτοιο αυτό θα ήταν υποβάθμιση κι εμείς επιδιώκουμε το αντίθετο».
«Απ’ όποια πλευρά κι αν το δείτε, εκτός από την καταστροφή στο περιβάλλον που είναι για εμάς ύψιστη προτεραιότητα, πιθανές πυρκαγιές αποτελούν πλήγμα και για τον τουρισμό», συνέχισε.
 «Εμείς θα υποστηρίξουμε στο μέγιστο βαθμό, όλες τις προσπάθειες του Πυροσβεστικού Σώματος, όλα τα επίγεια και εναέρια μέσα προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους. Γι’ αυτό το λόγο και συνεργαζόμαστε ήδη με 500 περίπου πυροσβέστες, παρέχουμε επιπλέον υλικοτεχνική υποδομή 10εκ. ευρώ, ετησίως, συν 800.000 ευρώ για μετεγκαταστάσεις και 800.000 ευρώ για την εκπαίδευση».
Κλείνοντας, ο υπεύθυνος της Fraport Hellas μας είπε ότι, ειδικά πέρσι που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά οι φήμες, υπήρχε ένας επιπλέον λόγος για να μην ισχύει κάτι τέτοιο, αφού, όπως είπε: «πέρσι δεν υπήρχε καν η περίπτωση να ξεκινήσει και η ίδια η σύμβαση».
Ρεπορτάζ: Κεφαλονίτικα Νέα, Σάκης Βούτος (Voutospress.gr)
Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top