skip to Main Content
Pjimage (5)

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό κιμά

Μια φρυγανιά

1 αυγό

Πιπέρι

2 κουταλιές σούπας κοφτές φυτινη

2 κουταλιές σούπας κοφτές βούτυρο

100γρ ροκφόρ

1 κουταλιά σούπας μουστάρδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε μια λεκάνη και αναμιγνύουμε το κιμά με τη φρυγανιά αφού την έχουμε μουσκεμένη σε νερό

Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και το αυγό και δουλεύουμε το μιγμα για να ενωθούν όλα τα υλικά

Πλάθουμε το κιμά σε 12 λεπτά μπιφτέκια

Χτυπάμε το βούτυρο και ρίχνουμε μεσα τη μουστάρδα και το ροκφόρ Απλώνουμε το μιγμα στα 6 μπιφτέκια

Βάζουμε επάνω τα υπόλοιπα μπιφτέκια και πατάμε τις άκρες για να κλειση μεσα το μιγμα του τυριού

Τα αλείφουμε με λίγο λάδι και τα ψήνουμε στη σχάρα

Το σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και σαλάτα

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top