skip to Main Content
Pjimage (6)

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό και 280 γρ αλεύρι

3/4 φλυτσ τσαγιου λάδι

1 κουτάλια κανελλα

1 κουτάλια γαρύφαλλο κοπανισμένο

1 φλυτσ τσαγιου πετιμέζι

2 φλυτσ τσαγιου νερό

3 κουταλάκια αμμωνία

1/3 φλυτσ τσαγιου μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και το ανακατεύουμε με τη κανελλα και το γαρύφαλλο

Κάνουμε μια γουβιτσα στη μέση και ρίχνουμε μεσα το λάδι αφού το έχουμε κάψει

Το αφήνουμε λίγο να κρυωση και το τρίβουμε με το χέρι μας για να ενωθη με το λάδι

Διαλύουμε το πετιμέζι σε χλιαρό νερό και ρίχνουμε την αμμωνία να λιωση καλά

Τα προσθέτουμε στο αλεύρι ρίχνουμε και το μέλι και τα ζυμώνουμε καλά να ενωθούν καλά

Αν χρειαστεί αλεύρι περισσότερο προσθέτουμε Πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχήματα και τα ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς ανάλογα με το φούρνο

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
30 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top