skip to Main Content
Μιχαλατος θ (Copy)

Μιχαλάτος: Πώς «χάθηκε»το κτήριο του Επιμελητηρίου……….

……..Ποντίκια σε αναξιοποίητα κτήρια του Δημοσίου ενώ πληρώνει χιλιάδες ευρώ σε ενοίκια !!!

 

Για το θέμα του κτηρίου του Επιμελητηρίου που κινδυνεύει να χαθεί μίλησε ο πρόεδρός του Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο οποίος σχολίασε, τόσο την πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα των ακινήτων όσο και αυτή του Δήμου, λέγοντας ότι υπάρχουν πολλά κτήρια που είναι ανεκμετάλλευτα.

Μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του Σάκη Βούτου στον Ionian Galaxy, ο κ. Μιχαλάτος είπε ότι υπάρχουν πολλά ακίνητα που παραμένουν αναξιοποίητα, τόσο από φορείς, όπως το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, όσο και από τον Δήμο, τα οποία δεν αξιοποιούνται σωστά ή ακόμα και καταπατούνται.

«Η αξιοποίηση των ακινήτων είναι καλό», είπε, για να προσθέσει με νόημα «το να δίνονται τσάμπα σε διάφορους είναι κακό».

«Όχι» στην επένδυση στο Τραπεζάκι

«Το Τραπεζάκι είναι ένας λόφος 60 στρεμμάτων, ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, γεμάτο πεύκα, με ένα εκκλησάκι επάνω, είναι πολύ σπουδαίο για την περιοχή», είπε ο κ. Μιχαλάτος, ο οποίος είναι αρνητικός για την προοπτική να δοθεί σε ιδιώτες προς εκμετάλλευση.

 

Εστία σκουπιδιών το παλιό κτήριο της Αστυνομίας

Από την άλλη πλευρά, «ασχήμια» και «εστία σκουπιδιών» χαρακτήρισε το παλιό κτήριο της Αστυνομίας, στο Αργοστόλι, η οποία υποβαθμίζει το περιβάλλον και ζήτησε να επισκευαστεί από το Δημόσιο και να χρησιμοποιηθεί.
«Πληρώνει χιλιάδες ευρώ σε νοίκια και τα αφήνει κτήρια αναξιοποίητα», είπε, τόσο για το Δημόσιο όσο και για τον Δήμο.

Για το Ξενία

Για το Ξενία, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, είπε ότι θα πρέπει να δοθεί ολόκληρο στον Δήμο.
«Αφού η πολιτεία αρνείται να καλύψει τις υποχρεώσεις της προς τον Δήμο», τα χρήματα τα οποία οφείλει προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τότε να δώσει το ακίνητο, απευθείας στον Δήμο, κι ο Δήμος εκεί να στεγάσει τις ανάγκες του».

Πώς χάνεται το επιμελητήριο

Το «πώς» και το «γιατί»… χάνεται το κτήριο του Επιμελητηρίου εξήγησε ο κ. Μιχαλάτος:
«Δεν θα πρέπει να ωραιοποιούμε το χθες και να λέμε σήμερα ότι θεσμικά έχουμε προβλήματα. Ξεχνάμε να διευκρινίσουμε ότι το κτήριο έγινε μέσα από ένα περιφερειακό πρόγραμμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έγινε το κτήριο του Επιμελητηρίου. Το κτήριο λοιπόν κατασκευάστηκε και δεν παραλείφθηκε ποτέ από τους μηχανικούς επειδή είχε θέματα με την εφαρμογή της μελέτης. Παρέμεινε όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να γίνει η τυπική διαδικασία παραλαβής και σήμερα έρχεται το Ελληνικό Δημόσιο, αφού το έχει καταγράψει σαν περιουσιακό του στοιχείο. (…) Βέβαια φτιάχτηκε με οικόπεδο του Δήμου Αργοστολίου τότε, με σκοπό να αξιοποιηθεί και να γίνει αυτό που έγινε. Ελπίζω ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα θέλει απλώς να γίνει η τυπική διαδικασία (…) δεν πρόκειται να μας πει “φύγετε” για να το πουλήσω ή να το δώσω σε κάποιον ιδιώτη να το κάνει εμπορικό κέντρο. Πιστεύω ότι θα επικρατήσει η λογική…»

15 χρόνια περιμέναμε το θέμα της νησιωτικότητας από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά δεν είμαι αισιόδοξος

Τέλος, για το θέμα που προέκυψε με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ΦΠΑ στα νησιά ο κ. Μιχαλάτος είπε τα εξής:
«15 χρόνια δεν κάναμε τίποτε άλλο από το να χτυπάμε την πόρτα στις Βρυξέλλες για να αναγνωρίσει την νησιωτικότητα. 15 χρόνια παίρνουμε μόνο χαμόγελα και καθόλου ουσία. Δεν έχει και νόημα να περάσουν άλλα 15 χρόνια για να δούμε ότι η υπόσχεση ή η αναγνώριση θα γίνει πράξη. Δεν έχω όμως παράπονο από τους Ευρωπαίους, έχω παράπονο ότι στον αγώνα που κάναμε τα επιμελητήρια εδώ και 15 χρόνια δεν είχαμε δίπλα μας και σύμμαχο τις εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις. (…) Γι΄αυτό δεν είμαι τόσο αισιόδοξος, γιατί έχω δει ότι το Κράτος των Αθηνών δεν αναγνωρίζει και δεν ξέρει τα προβλήματα που έχουμε εμείς στα νησιά».

Ακούστε αποσπάσματα από την συνέντευξη

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top