skip to Main Content
ε υ

Μικροεπεισόδιο για τον εθνικό ύμνο του Καναδά και το Σκοτάδι !!!

Μικροεπεισόδιο δημιουργήθηκε εχθές το απόγευμα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Κεφαλονίτη Θαλασσοπόρου Juan De Fuka.

Μετά την τελετή, κι ενώ ακούστηκε ο ελληνικός εθνικός ύμνος, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουΐκ διαμαρτυρήθηκε γιατί η Φιλαρμονική Αργοστολίου δεν παιάνισε και τον εθνικό ύμνο του Καναδά, λόγω και της παρουσίας του Καναδού πρέσβη.

Προς στιγμήν δημιουργήθηκε αμηχανία αφού ο Τέρενς Κουϊκ επέμεινε και μάλιστα ακούστηκε να λέει «διαμαρτύρομαι ως υφυπουργός Εξωτερικών»… (κι εμείς νομίζαμε ότι διαμαρτυρήθηκε ως μουσικόφιλος…).

Τον… πάγο ανέλαβε να σπάσει ο Παναγής Δρακουλόγκωνας ο οποίος δικαιολόγησε τη Φιλαρμονική, απαντώντας στον υφυπουργό ότι πρόκειται ως επί το πλείστον για παιδιά και δεν μπορούμε να απαιτούμε να μάθουν και τον καναδικό εθνικό ύμνο.

Είχε και ο υφυπουργός το δίκιο του, είχε το δίκιο του όμως και ο Δρακουλόγκωνας αφού η Φιλαρμονική Αργοστολίου προσφέρει πολλά, εδώ και χρόνια, στην πολιτιστική ζωή του νησιού, και μόνο παράπονα δεν θα μπορούσε να έχει κανείς από τα μέλη της.

Τελικά η λύση βρέθηκε… σε κονσέρβα. Σε λίγα λεπτά, από τα μεγάφωνα του λιμεναρχείου παιάνιζε και ο καναδικός εθνικός ύμνος ηχογραφημένος, κάνοντας προφανώς ευτυχή, και τον Καναδό πρόξενο, όσο και τον Τέρενς Κουΐκ.

Τώρα για τους Δυο προβολείς που ξέχασαν να βάλουν στα χορευτικά χορεύοντας στο σκοτάδι τα συγκροτήματα  θα το διορθώσουμε του χρονου ναμαστε καλά !!!

Δείτε τους δύο «πρωταγωνιστές» να τραγουδούν τον ελληνικό εθνικό ύμνο.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top