skip to Main Content
%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b3%ce%bc%ce%b9%cf%8c%cf%84%cf%85%cf%80%ce%bf %ce%bf%ce%b8%cf%8c%ce%bd%ce%b7%cf%82 2016 09 18 12 08 031

Μια σπάνια και συγκλονιστική ομιλία της Μαρίκας Κοτοπούλη για την Κεφαλονιά

Η Μαρίκα Κοτοπούλη υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα του ελληνικού θεάτρου, σημαδεύοντας σπουδαία έργα της ελληνικής και ξένης δραματουργίας με ερμηνείες που θεωρούνται ανεπανάληπτες, ακόμα και σήμερα.

 

Στην πρόσφατη εκδήλωση παρουσίασης της νέας πολιτιστικής ομάδας «Ριφόρτσο», ο λαογράφος και ιστορικός Γεράσιμος Γαλανός παρουσίασε μια σπάνια και συγκλονιστική ομιλία της την οποία βρήκε με τη βοήθεια του διευθυντή του εκκλησιαστικού μουσείου του Αγίου Ανδρέα, Κώστα Στάβερη.

O εκπαιδευτικός, λαογράφος και ιστορικός Γεράσιμος Γαλανός

Η μεγάλη ηθοποιός μιλάει σε εκδήλωση υποστήριξης για τους σεισμούς της Κεφαλονιάς, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο, το μακρινό 1953, λίγο μόλις καιρό μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του Αυγούστου του ίδιου έτους.

Με δραματικό τόνο καλεί όλο τον κόσμο να βοηθήσει την δοκιμαζόμενη Κεφαλονιά από την «ανείπωτη, την ανεπάντεχη συμφορά». «Οι ρούγες και τα καντούνια της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου και της Ιθάκης γεμίσανε χαλάσματα» θα πει με συγκλονιστικό τρόπο.

Ακούστε το μοναδικό αυτό ντοκουμέντο στο video που ακολουθεί

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα
Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top