skip to Main Content
αρχείο λήψης (1) (Copy)

Με το πρώτο χιόνι διαλύεται η χώρα

Η κυβέρνηση, η αστική τάξη και το “επιτελικό” της κράτος υπόλογοι και υπεύθυνοι!

   Το αναμενόμενο κύμα κακοκαιρίας και χιονιά που βρίσκεται σε εξέλιξη έχει τα αποτελέσματα που όλοι γνώριζαν ότι θα είχε. Αποκλεισμούς πόλεων, χωριών και οικισμών, κομμένο ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση και ύδρευση σε εκτεταμένες περιοχές ακόμη και ολόκληρα νησιά. Δεν είναι η πρώτη φορά, άλλωστε, ούτε θα είναι και η τελευταία. Έτσι έχουν μάθει να αντιμετωπίζουν τις λαϊκές ανάγκες οι ταγοί αυτού του σάπιου συστήματος δεκαετίες τώρα. Εδώ έχουν οδηγήσει στο θάνατο από την πανδημία, με βάση την εγκληματική τους πολιτική, πάνω από 6.000 ανθρώπους μέχρι σήμερα. Δεν θα περίμενε κάποιος κάτι καλύτερο ως αντιμετώπιση των συνεπειών των καιρικών φαινομένων.

   Είναι απολύτως προβλέψιμο ότι θα ακολουθήσουν πλημμύρες με το λιώσιμο των πάγων. Καταστροφές σε σπίτια, επιχειρήσεις και καλλιέργειες. Καινούργια συσσώρευση αποδείξεων, όχι απλά για την “ανεπάρκεια” του κρατικού μηχανισμού, αλλά για την σκόπιμη και συνειδητή διαχρονική αδιαφορία και την παντελή έλλειψη οποιουδήποτε ψήγματος προστασίας των ανθρώπων του λαού και της περιουσίας τους. Θα ξαναειπωθούν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα για την ανάγκη έργων υποδομής, οχύρωσης, για την καλύτερη προετοιμασία, τη συνεχή επαγρύπνηση κλπ, κλπ. Στην πραγματικότητα δεν θα πρόκειται για τίποτε περισσότερο από μιαν ακόμη φτηνή επικοινωνιακή διαχείριση. Μπορείς να ξεγελάς λίγους για πολύ, να εξαπατάς πολλούς για λίγο, δεν μπορείς όμως να κοροϊδεύεις πολλούς για μεγάλο χρονικό διάστημα!

   Τα Μέσα Μαζικής “Ενημέρωσης” θα συνεχίσουν να παρουσιάζουν τον Μητσοτάκη, τον Χαρδαλιά και τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη περίπου ως “ακοίμητους” και δήθεν πασχίζοντες νυχθημερόν για το καλό των πολιτών. Το ίδιο και το κράτος, το κεφάλαιο και την ντόπια και ξένη εργοδοσία που “νοιάζεται” για τους εργαζόμενους. Τόσο πολύ, μάλιστα, που τους “προτρέπουν”, αν δεν μπορούν να φτάσουν στο χώρο δουλειάς τους (όσοι έχουν ακόμη), να κάνουν χρήση των ημερών τους κανονικής άδειας ή ρεπό, υπονοώντας ότι, αν δεν το πράξουν, θα τους κοπεί το μεροκάματο. Τέτοια ευαισθησία! Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ και όλη την αστική αντιπολίτευση, τα έργα και οι ημέρες τους είναι γνωστά και πολύ προσποιητός ο καημός τους.

   Αν και, ούτως ή άλλως, όλα αυτά είναι εξοργιστικά, η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει “προληπτικά” και μάλιστα δύο φορές την Εθνική Οδό και να κόψει τη χώρα στη μέση σίγουρα έχει διπλό στόχο: πρώτον, να “προλάβει” εικόνες εκατοντάδων και χιλιάδων εγκλωβισμένων αυτοκινήτων που θα έπλητταν το γόητρό της και δεύτερον, να “αθωώσει” την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και τις εταιρείες που λυμαίνονται εδώ και χρόνια το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης και κυκλοφορίας στο εθνικό δίκτυο. Κράτος και κεφάλαιο σε αγαστή σύμπνοια. Παρά τα “100άδες μηχανήματα των περιφερειών, των δήμων και των παραχωρησιούχων εταιρειών” που προβάλλονταν από όλα τα δίκια να “οργώνουν” τη χώρα και ιδιαίτερα την Εθνική Οδό, το “μοιραίο” για άλλη μια φορά δεν αποφεύχθηκε.

   Τα καιρικά φαινόμενα μπορούν μονάχα να προβλεφθούν. Οι συνέπειές τους, όμως, μπορούν να ελαχιστοποιηθούν, ακόμη και να αποφευχθούν. Όχι όμως στον καπιταλισμό. Αυτή η αλήθεια θα συνεχίσει να “στοιχειώνει” όλους τους εκπροσώπους μιας αδίστακτης και κυνικής εξουσίας. Όσο κι αν αυτοί συνεχίζουν να φαντάζονται ότι είναι το κέντρο του κόσμου, οι πλατιές λαϊκές μάζες με τον καθημερινό τους μόχθο είναι αυτές που θα θέτουν όρια σ’ αυτά τα φαινόμενα. Σε φωτιές, πλημμύρες, σεισμούς ή πανδημίες πάντα θα υποδεικνύουν τον ένοχο και θα αναδεικνύουν το “αντίδοτο” της αντίστασης, της διεκδίκησης και της αλληλεγγύης ως απαραίτητων στοιχείων στο δρόμο για μια καλύτερη ζωή!

Αθήνα, 16 Φλεβάρη 2021                                          Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Voutos Press
Back To Top