skip to Main Content
Images

Με αντικομμουνισμό και παραχάραξη της αλήθειας το ΠΣ Ιονίων Νήσων απέρριψε ψήφισμα της ΕΛΜΕ Κ-Ι

Θόδωρος Γουλής (1)

Με αντικομμουνισμό και παραχάραξη της αλήθειας

το ΠΣ Ιονίων Νήσων απέρριψε ψήφισμα της ΕΛΜΕ Κ-Ι

Το Περιφερειακό Συμβούλιο (ΠΣ) Ιονίων Νήσων συζήτησε στις 6/3/16, με πρόταση των Περιφερειακών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης, ψήφισμα της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης για μέτρα υπέρ των σεισμοπλήκτων και ενάντια στον αποχαρακτηρισμό του Νομού. Το ψήφισμα απορρίφθηκε με τις ψήφους των Περιφερειακών Συμβούλων του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΣ δηλώνοντας «άγνοια» και αποσιωπώντας σκόπιμα τις κυβερνητικές διακηρύξεις (βλέπε Φίλης) περί διαχωρισμού των σεισμόπληκτων σε «παλιούς» και «νέους», με κατάργηση κάθε μέριμνας για τους «παλιούς», έβαλε πλάτη στη βρώμικη δουλειά που κάνει η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση δηλώνει τις προθέσεις της ανοικτά αλλά και πρακτικά με την «αφαίρεση» των χρημάτων από τους κωδικούς που αφορούν τις εργατικές κατοικίες και γενικότερα τις συνθήκες στέγασης των σεισμόπληκτων, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, το οδικό δίκτυο, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τα πολιτιστικά μνημεία. Λογικό, αφού γνωρίζουμε ότι υπηρετεί το κεφάλαιο: εκεί θέλει να πηγαίνουν τα χρήματα κι όχι στην κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Παρ’ όλα αυτά ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι «δεν μπορούμε να απαντάμε με βάση υποψίες και ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση από την κυβέρνηση να άρει τον χαρακτηρισμό»!!! Το ΠΣ απέρριψε το σύνολο των αιτημάτων ακόμα και το αίτημα  «να δοθεί ποσόστωση στους μαθητές της Γ’ Λυκείου και για τη φετινή χρονιά» (το στήριξε μόνον ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς κ. Δρακουλόγκωνας).

Η απόρριψη του ψηφίσματος συνοδεύτηκε από αντικομμουνισμό και αντι-ΠΑΜΕ επιθέσεις των κ.κ. Γκούση (που είναι και Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων) και Τσούκα του τύπου: «η ΕΛΜΕ Κ-Ι τα κάνει αυτά γιατί ανήκει στο ΠΑΜΕ», «το ψήφισμα λέει ψέματα», «το ΚΚΕ εφευρίσκει προβλήματα για να κάνει αντιπολίτευση» κ.α. Οι άνθρωποι είναι σε ενιαία γραμμή με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεφαλονιά που λένε τα ίδια με τους κ.κ., που κηρύττουν «ανεπιθύμητη» την ΕΛΜΕ Κ-Ι στα σχολεία, που τραμπουκίζουν, αποδεικνύοντας πως όλοι αυτοί είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Η επιχειρηματολογία τους, όπως και η επιχειρηματολογία της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς – Ιθάκης που επικαλούνταν διαρκώς, αναπαράγει ουσιαστικά τα επιχειρήματα πως δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα για τους σεισμόπληκτους στην Κεφαλονιά. Ουσιαστικά ανοίγουν δρόμο και για την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, δηλαδή για την πλήρη εγκατάλειψη του Νομού.

Οι Κεφαλονίτες και οι Κεφαλονίτισσες, ιδιαίτερα οι κάτοικοι της επαρχίας Παλικής (Ληξουρίου) γνωρίζουν καλά ποια είναι η κατάσταση από τους σεισμούς του 2014 και μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για τη στάση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ψήφισμα που πρότεινε η Λαϊκή Συσπείρωση Ι.Ν. είναι το εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Να παραταθεί ο χαρακτηρισμός του Νομού, ως σεισμόπληκτου, και να διατηρηθεί το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης, μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές σε ατομικές κατοικίες και δημόσιες υποδομές (σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, νοσοκομεία, οδικό δίκτυο, πολιτιστικά μνημεία, αποχετευτικό δίκτυο, ύδρευση κλπ).

Μέτρα για όλους τους σεισμόπληκτους και τα παιδιά τους (επίδομα ενοικίου, απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ, οικίσκοι για τους άστεγους, νέες εργατικές στο Ληξούρι, αποζημιώσεις κλπ), χωρίς διαχωρισμούς σε «παλιούς» και «νέους».

Σύγχρονες – ασφαλείς σχολικές υποδομές με νέα σχολεία, με 100% κρατική χρηματοδότηση, με ουσιαστικούς αντισεισμικούς ελέγχους και θωράκιση παντού. Να δρομολογηθούν τώρα νέο σχολικό συγκρότημα για το Ληξούρι, νέο μηχανουργείο για το ΕΠΑΛ καθώς και τα υπόλοιπα σχολικά συγκροτήματα που εκκρεμούν.

Να μην επιστρέψουν τα σχολεία σε ακατάλληλα και πεπαλαιωμένα κτίρια (πχ παλιό συγκρότημα 2ου – 3ου Γυμνασίου). Να παρθούν μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών στο Γυμνάσιο Μεσοβουνίων. Να ληφθούν μέτρα για το νέο συγκρότημα στο Φαραώ (πχ κλειστό γυμναστήριο, διευθετήσεις χώρων, πρόσθετες ρυθμίσεις για την ασφάλεια των μαθητών).

 Να ολοκληρωθούν οι μελέτες που εκκρεμούν για τα «κίτρινα» σχολεία με το νέο αντισεισμικό κανονισμό, να προχωρήσουν τα έργα με πλήρη διασφάλιση των πολεοδομικών όρων που προβλέπονται, χωρίς προσχήματα και καθυστερήσεις.

Να αποκατασταθεί όλο το εσωτερικό δίκτυο που αφορά τις σχολικές μεταφορές και να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι από βραχοπτώσεις. Να διασφαλιστεί η οδική ασφάλεια στις σχολικές μεταφορές, με τεχνικά έργα στα επικίνδυνα σημεία.

Να σταματήσει το αίσχος της ακαταλληλότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη την έκταση του Νομού (κερκίδες Κεραμειών, κεντρικό γήπεδο Αργοστολίου κοκ).

Να παραμείνει για σχολική χρήση όλη η έκταση του «Ξενία» και να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίησή του από το ΤΑΙΠΕΔ. Να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση στα Ράγια του Πόρου και εκεί να γίνει το νέο σχολικό συγκρότημα της περιοχής.

Να δοθεί ποσόστωση στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και για τη φετινή χρονιά.

7/3/2016

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top