skip to Main Content
ΝΙΦΟΡΑΤΟΣ ΛΟΥΚΑΣ 662×463 (Copy)

ΛΟΥΚΑΣ Σ. ΝΙΦΟΡΑΤΟΣ

Υποψήφιος Σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο της  Κοινότητας Αργοστολίου.

Του  συνδυασμού  «ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ»  υποψήφιου Δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση. 

    Ως πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Αργοστολίου αλλά και για άλλη μια φορά υποψήφιος για την δημοτική κοινότητα Αργοστολίου  είμαι υποχρεωμένος μετά το τέλος της θητείας μας να κάνω γνωστό το έργο που πραγματοποιήσαμε .

Βεβαία κάθε έτος καταθέταμε τον απολογισμό των πεπραγμένων μας.

       Κατ’ αρχήν σας κάνω γνωστό ότι αν και μου έγινε πρόταση να είμαι υποψήφιος δημοτικός  σύμβουλος αρνήθηκα και παραμένω υποψήφιος σύμβουλος για την  Κοινότητα Αργοστολίου  για το λόγο ότι αγαπώ  αυτή την πόλη όπου είμαι από 4 γενιές κάτοικος και σε αυτή την πόλη έχω μεγαλώσει πολιτικά, κοινωνικά και οικογενειακά.

Έχω προσφέρει σύμφωνα με την εμπειρία μου και την επιθυμία του πατέρα μου,  όχι και λίγα, στα νέα παιδιά και στους συνανθρώπους μου και πάντοτε ανιδιοτελώς .

        Παρ΄ολες τις αντίξοες συνθήκες ο Δήμος έπραξε μεγάλο έργο για όλη την Κεφαλονιά, ένα μέρος του οποίου οφείλεται στο έμπειρο υπαλληλικό προσωπικό οι οποίοι συνεργάστηκαν άψογα και τους ευχαριστώ θερμά .

         Είμαι υπερήφανος που είμαι στο ψηφοδέλτιο του Αλέξανδρου Παρίση γιατί αγαπά την Κεφαλονιά,γνωρίζει τους Αργοστολιώτες και έχει την δύναμη να πραγματοποιήσει μεγάλο έργο όπως και πραγματοποίησε κάτι που αναφέρεται αναλυτικά στο έντυπο του προγράμματος του.

Επί δυο συνεχείς δημαρχίες του συνδυασμού «ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ» είμαι Πρόεδρος στην Δημοτική  κοινότητα Αργοστολίου.

        Το έργο μας το βλέπουμε καθημερινά με τις διάφορες παρεμβάσεις ανάπλασης της πόλης μας όπως παιδικές χαρές,γέφυρα Δεβοσέτ ,κοιμητήρια και εκκλησία Δραπάνου ,παραλίες κλπ

Ιδίως το έργο της ανάπλασης του κέντρου της πρωτεύουσας μας  καταλογίζεται σαν ιστορικό μνημείο.

          Ο ρόλος της Δημοτικής κοινότητας στους Καλλικρατικούς Δήμους ήταν κυρίως γνωμοδοτικός και σε ελάχιστες περιπτώσεις εκτελεστικός. Στα χέρια μας είχαμε 2 φόρες το χρόνο την πάγια χρηματοδότηση  την οποία διαχειριζόμαστε για έκτακτες ανάγκες και μόνο, δηλαδή δεν είχαμε ευχέρεια από τον νόμο να βοηθήσουμε περισσότερο,όμως δώσαμε μάχη και συμπαρασταθήκαμε σε κάθε πρόβλημα των δημοτών μας ανεξάρτητα χρώματος ή φιλίας.

           Τώρα πλέον με τον νέο νόμο του Κλεισθένη οι Κοινότητες θα έχουν περισσότερες  αρμοδιότητες ,έτσι πιστεύουμε ότι το έργο μας θα είναι αναβαθμισμένο.

           Θα προσπαθήσω να είμαι αρωγός στον κάθε πολίτη μας ξανά με την εμπειρία που κατέχω όλα αυτά τα χρόνια σαν Δημοτικός Σύμβουλος και σαν Πρόεδρος της Κοινότητας και υπόσχομαι ό,τι έχει μείνει ημιτελές ή ανεκπλήρωτο θα το ολοκληρώσω και θα προσπαθήσω να κρατήσω και να προβάλω το χρώμα μας, την ιστορία, τις αναμνήσεις του Αργοστολιώτη όσο μας επιτρέπουν οι δυνάμεις μας και ας ελπίσουμε ότι οι νεότεροι θα συνεχίσουν το παραδείγματα μας. Είμαι βέβαιος επειδή οι Αργοστολιώτες είναι  έμπειροι άνθρωποι και διψάνε για την παράδοση μας ότι θα συμπαρασταθούν στο πλευρό μας και μαζί να μην επιτρέψουμε την ισοπέδωση. Είναι μια ευκαιρία.

Για ενημέρωση σας παραθέτω παρακάτω τα πεπραγμένα μας:

 1. Κατόπιν προτάσεων μας και με απόφαση να απαγορεύσουμε την χρήση των παλαιών παιδικών χάρων με τοποθέτηση πινακίδων λόγω επικινδυνότητας, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου  τοποθέτησαν ευπρεπείς και ασφαλείς παιδικές χαρές.
 2. Καθαρισμός κατά το δυνατό σε διάφορους χώρους των Λαϊκών Κατοικιών Αργοστολίου.
 3. Συντήρηση  εξωτερικά και εσωτερικά του κτηρίου των Δημοτικών Λουτρών (ΚΕΠ).
 4. Νομιμοποίηση αυθαιρέτων κτισμάτων Δραπάνου ώστε να αρχίσουν οι επισκευές των κτηρίων.
 5. Ανακαίνιση κυλικείου Δραπάνου που ήταν σε άθλια κατάσταση και δημοπράτηση του.
 6. Ανακαίνιση της εκκλησίας Δραπάνου – πόρτες -παράθυρα-στασίδια κλπ και βάψιμο εκκλησίας και καμπαναριού με βοήθεια που προσφέρθηκε αφιλοκερδώς από συμπολίτη μας.
 7. Αδειοδότηση από την αρχαιολογική υπηρεσία για την συντήρηση των μνημείων του κοιμητηρίου από τις ζημιές του σεισμού.
 8. Μηχανογράφηση  μνημάτων όλου του κοιμητηρίου Δραπάνου για εύκολη και άμεση εύρεση τους και εξασφάλιση της ιδιοκτησίας τους.
 9. Ένταξη των μνημείων Δραπάνου στο πρόγραμμα leader με σκοπό την συντήρηση τους και τη ανάδειξη αυτών.
 10. Ανάδειξης και καθαρισμός μνημείων Δραπάνου.
 11. Συγγραφή και έκδοση εντύπου με ιστορικά στοιχεία και φωτογραφίες που αφορούν την εκκλησία της Δραπανιώτησας.
 12. Τοποθέτηση καμερών για την ασφάλεια του χώρου του κοιμητηρίου και της εκκλησίας.
 13. Καθαρισμός από νεκρώσιμα  στις κολόνες και κατασκευή ταμπλό  που χρησιμοποιούνται μόνο από γραφεία τελετών.
 14. Ολοκλήρωση εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας κοιμητηρίου και Εκκλησίας Δραπάνου ο οποίος μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα κοιμητήρια του νομού μας.
 15. Ονοματοδοσία οδών σε επιφανείς ξεχασμένους πολίτες μας και ιστορικών προσώπων  όπως :

1.Μεταξα  Μαρίνου -ψυχιάτρου        8.Βουνα –Βουτσινά Χριστοφόρου

2.Αγιου  Γερασίμου- Σπήλια          9.Σπυρου Μαρκατου -Φούρα

3. Μάρης Βεργωτή                        10. Ατσάρου Σπύρου

            4. Άγγελου Χαλιώτη- Κοκολατα    11.Σάμπατς

             5. Λυκούργου Τζάκη-γραδάκια . 12. Γερασίμου Φωκά -Μητροπολίτη -πλατεία

       6.Παναγη  Γεράκη                        13. Γερασίμου Αρσένη

       7.Μπουχάγιερ ΚΟΣΜΑ                 14.Δημητρίου Λουκάτου

       15. Ονοματοδοσία εισόδων γέφυρας Δεβοσέτ (σε Δεβοσέτ και Τάκη Παυλάτου).  

  16. Προβλήτα Χουάν ντε Φούκα όπου τοποθετήθηκε αργότερα η προτομή του στο λιμάνι.

 1. Παράδοσης καταστημάτων σε κοινωφελείς συλλόγους μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
 2. Έλεγχο και προτάσεις για εκμετάλλευση της ακίνητης περιούσιας του Δήμου.
 3. Πρόταση στη ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ δια εγγράφων μας για την τροποποίηση της θέρμανσης του κολυμβητήριου από πετρέλαιο σε αεροθερμία με ευρωπαϊκό πρόγραμμα.
 4. Ενέργειες για την κατασκευή και τοποθέτηση προτομής του μακαριστού μητροπολίτη μας Γεράσιμου Φωκά στην ομώνυμη πλατειά του.
 5. Πρόταση για κατασκευή και τοποθέτηση αναμνηστικής πλάκας που θα αναγράφονται τα ονόματα ναυτικών που χάθηκαν στο β΄ παγκόσμιο πόλεμο για την πατρίδα μας και τη Ευρώπη. Στις οικογένειες των οποίων σήμερα έκοψαν τις συντάξεις τους σαν αμοιβή για το καλό που έπραξαν οι ναυτικοί μας.
 6. Από το 2011 είχαμε αναφερθεί στο τεχνικό μας πρόγραμμα για την διαπλάτυνση,  τον ηλεκτροφωτισμό και την ασφάλεια του δρόμου του Κουτάβου ,για την κοπή επικινδύνων κλαδιών και τοποθέτηση προστατευτικών πλεγμάτων για συγκράτηση της πτώσεως βράχων (22-11/2011) αρ πρωτ. 125.

Εάν η νομοθεσία μας έδινε ένα μικρό κίνητρο για έργα, το 11μελες μας Συμβούλιο θα ήταν σε θέση να βοηθούσε κατά πολύ το έργο του Δήμου μας και θα επιδιώξουμε με την νέα δημοτική αρχή να γίνουν παρεμβάσεις ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της πόλεως μας.

Προτάσεις για έργα

Τα έργα που έχουμε εντάξει στο Τεχνικό και Επιχειρησιακό μας πρόγραμμα για το 2019 και μετά, που είναι αποφάσεις του συμβουλίου μας και προτάσεων των πολιτών μας  , και  τα οποία θα προσπαθήσουμε να τα υλοποιήσουμε, είναι τα ακόλουθα 

Α)Για τον Πολιτισμό

    1.Κατασκευή υπαίθριου θεάτρου στο πάρκο Λαυράγκα και εκμετάλλευση οποιονδήποτε άλλων χώρων που προσφέρονται για πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως π.χ ο κήπος του Νάπιερ, κυκλώπεια τείχη κλπ .

    2.Παραχωρηση του οικοπέδου αρ.Ο.Τ 260, που βρίσκεται άνωθεν της Ναυτικής Σχολής εκεί που τώρα είναι  «παιδική χαρά»,στην Περιφέρεια ώστε να  κατασκευασθεί ένα πολύμουσείο(τεχνών , φυσικής ιστορίας, περιβάλλοντος, αθλητισμού  κλπ) όπου εκεί να μεταφερθεί και το Λαογραφικό  μουσείο.

Β)Για τον Αθλητισμό . 

   1.Αποκατασταση κερκίδων σταδίου Αργοστολίου.  

   2.Σύγχρονος εξοπλισμός σταδίου Αργοστολίου με όργανα ενδυνάμωσης ,σάουνα κλπ.

   3. Στέγη υπερσύγχρονη για το κολυμβητήριο.

   4. Αίθουσα άρσης βαρών .

 Γ)Δρόμοι-Οδοί- Περιβάλλον

   1.Αποκατασταση φθαρμένων πλακιδίων στον πεζόδρομο του Κουτάβου και ολοκλήρωση, περιμετρικά της λιμνοθάλασσας, του πεζόδρομου .Επίσης συντήρηση και λειτουργία ηλεκτροφωτισμού του Κουτάβου.

   2.Επισκευη και λειτουργία των γεφυρών και καθαρισμός περιμετρικά της λιμνοθάλασσας και των καναλιών  ώστε να δημιουργείται δίαυλος και να κυκλοφορεί το νερό με τα ρεύματα.

   3.Σε τυχόν παρεμβάσεις στην χερσαία περιοχή του Κουτάβου να γίνει αποκατάσταση και να επανέλθει στη παλαιά μορφή το τοπίο (κυρίως αυτό συμβαίνει απέναντι από το υδραγωγείο στη «νερομάνα»).

   4. Διάνοιξη  νέας οδικής αρτηρίας από την περιοχή «Δρακοσπηλιά» έως τα Ραζάτα ώστε να αποσυμφορηθεί  η διασταύρωση του «μύλου του Πετρία».                                                                                              

  5.Ο δρόμος του αγίου Αθανάσιου  από μνημείο ιταλών έως Φαραώ να ανοιχθεί και να γίνει δρόμος για πεζούς, ποδήλατα και πυροσβεστικά οχήματα.Όπως επίσης κάθε 100 μέτρα να τοποθετηθούν κρουνοί πυροσβεστικοί για να προστατέψουμε το δασός σε περίπτωση πυρκαγιάς και γίνει  τοποθέτηση φωτισμού.

   6. Παράλληλα με το δρόμο στην περιοχή γύρου Λάσσης μπροστά ορφανοτροφείο και μέχρι τις καταβόθρες ο πεζόδρομος που υπάρχει να τελειοποιηθεί με μελέτη που να πληροί όλες τις προδιαγραφές.Σ ε όλο αυτό το οδικό δίκτυο να αντικατασταθεί ο φωτισμός και να γίνει πιο πλούσιος ώστε να είναι και για περίπατο ακόμη και το βράδυ.

    7.Τοποθετηση φαναριών ρύθμισης κυκλοφορίας στο τρίγωνο κλειστού γυμναστήριου και γεωργικής σχολής όπως επίσης και  στη  συμβολή των οδών Λιθόστρωτο- Βύρωνος για την ασφαλή διάβαση των πεζών και στην συμβολή των οδών Χοΐδά και Λεωφόρου Βεργωτή.

    8.Πλακοστρωση ή τσιμεντόστρωση όλων των πεζοδρομιών που είναι με χώμα μέσα στη πόλη μας και στην επέκταση της. Επίσης δέντροφύτευση με κατάλληλα αειθαλή  αν είναι δυνατόν  δένδρα που να μην διογκώνονται οι ρίζες τους και προκαλούν ζημίες στα πεζοδρόμια. Όπου μέχρι σήμερα δέντρα έχουν καταστρέψει πεζοδρομία τα οποία είναι επικίνδυνα τόσο για τους πεζούς όσο και για κατασκευές των σπιτιών να απομακρυνθούν και να αποκατασταθούν τα πεζοδρομία.

     9. Κυκλοφοριακή μελέτη πόλεως Αργοστολίου – Α’ φάση προγραμματισμού σύμφωνα με το έγγραφο αρ.πρωτ. 63827-3-18 της Διεύθυνσης τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Κεφαλονιάς.

   10. Ανάδειξη μνημείου ριζοσπαστών σύμφωνα με την μελέτη του μηχανικού κ.Παυλάτου .                                                                                       

   11. Ολοκληρωτική μελέτη για την διαχείριση και εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας της Δημοτικής μας Κοινότητας. 

   12.Ο στόχος μας είναι ανεξάρτητα αυτών των έργων που δεν έχουν ολοκληρωθεί , η επαγρύπνηση και η ανάπλαση των Λαϊκών Κατοικιών ώστε αυτοί που κατοικούν εκεί  να αισθάνονται ότι έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους πολίτες μας.

        Για όλα τα παραπάνω για τα οποία κάναμε αναφορά είμαι διαθέσιμος να απαντήσω σε ερωτήσεις τόσο πολιτών όσο και όσων ασχολούνται με σάιτ και ραδιοφωνικούς σταθμούς γιατί αναφέρθηκα σε αυτά  βάση εγγράφων που έχουν αποσταλεί προ πολλού  προς  τις αρμόδιες  υπηρεσίες .

        Όπως ήταν το γραφείο μας ανοιχτό επί καθημερινής βάσεως και εξυπηρετούσε τους πολίτες μας με υπάλληλο, έτσι ακριβώς και στην νέα δημοτική αρχή θα είναι ελεύθερο προς πρόσβαση για να επιλύσουμε τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών μας.

         Ευχαριστώ τον άξιο Δήμαρχο μας που έδειξε εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου και με βοήθησε στις δύσκολες στιγμές.

         Τους Αντιδημάρχους για την  καλή συνεργασία μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο, συμπεριλαμβανομένης και της αντιπολίτευσης οι οποίοι ανεγνώρισαν το έργο μας.

          Επίσης ευχαριστώ τους συναδέλφους μου Συμβούλους της Κοινότητας Αργοστολιού που με βοήθησαν με τις θετικές και αρνητικές τους αποφάσεις για το καλό του Αργοστολιώτη.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ,ενημέρωση ή και παράπονα είμαι διαθέσιμος στο τηλέφωνο 6944553323.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ  20-5-2019

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

ΛΟΥΚΑΣ ΝΙΦΟΡΑΤΟΣ

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top