skip to Main Content
ΛΙΒΙΤΣΑΝΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ (1) (Copy)

Λιμάνι Πίσω Αετού

ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Αναγκάζομαι να απαντήσω για τελευταία φορά, στις κινδυνολογίες περί παύσης ή καθυστέρησης των εργασιών στο Λιμάνι του Πίσω Αετού, αυτή τη φορά με στοιχεία που δεν χωρούν καμία αμφισβήτηση. Κινδυνολογίες που άρχισαν λίγο πριν και αμέσως μετά τις εκλογές σύμφωνα με τις οποίες υπήρχε η πρόβλεψη ότι ανάλογα με το αποτέλεσμά τους, ανάλογη θα ήταν και η τύχη του τεράστιου αυτού έργου για το νησί μας.

Αφού εξηγήσω ότι πραγματικά βρισκόμαστε στην τελική ευθεία: 

(τσιμεντοστρώσεις),

3. το μεγάλο τοιχείο στήριξης του νέου δρόμου έχει ολοκληρωθεί,

4. ξεκινάει το δεύτερο τοιχείο του δρόμου, 

5. ακολουθούν μικρές αλλά σημαντικές παρεμβάσεις όπως υδατοδεξαμενή, ράμπα για  τα θαλάσσια ταξί κ.λπ.

Σήμερα λοιπόν παραθέτω για ενημέρωσή σας βασικά σημεία της σύμβασης που φυσικά είναι δημόσιο έγγραφο, αναρτημένο στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Σύμφωνα λοιπόν με τη σύμβαση που έχει υπογράψει η ανάδοχος του έργου εταιρεία και ο απερχόμενος Περιφερειάρχης, η εταιρεία έχει ολική προθεσμία περάτωσης του έργου, από τις 20/2/18 που υπογράφηκε η σύμβαση, 700 ημέρες και με δικαίωμα παράτασης ίσο προς την οριακή προθεσμία που προβλέπει το νομοθετικό πλαίσιο. Η συμβατική υποχρέωση της εταιρείας λοιπόν λήγει στις 20/1/20. 

Η προσπάθεια μας είναι να πολιτευόμαστε χωρίς αντιπαραθέσεις, να εργαζόμαστε ασταμάτητα προς όφελος της Ιθάκης και των νησιών μας, αλλά ταυτόχρονα είμαστε αποφασισμένοι να δίνουμε τις απαντήσεις μας σε όλα αυτά που διακινούνται τεχνηέντως και δημιουργούν σύγχυση και ερωτηματικά στους συμπατριώτες μας. Αυτοί που τα διακινούν γνωρίζουν, αλλά συνεχίζουν να επιμένουν για πράγματα που είναι αυταπόδεικτα. 

Παρακαλώ δείτε τα τμήματα της σύμβασης που παραθέτω για ενημέρωση σας.

Θανάσης Λιβιτσάνης 

Έπαρχος Ιθάκης

Σημερινή συνάντηση του Έπαρχου Ιθάκης και του Δήμαρχου Ιθάκης στον Πίσω Αετό, με τον εργολάβο του έργου κ. Ανδρέα Περήφανο, για τον συντονισμό των υπηρεσιών της Περιφέρειας με την εργολαβία του σημαντικού έργου, καθώς εισερχόμαστε στην τελική ευθεία της ολοκλήρωσής του. Την επόμενη εβδομάδα θα μετακινηθούν οι οικίσκοι των πρακτορείων σε μικρή απόσταση εντός του λιμανιού, για να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του κεντρικού κτιρίου του λιμανιού. Ζητάμε προκαταβολικά την κατανόηση όλων για την μικρή ταλαιπωρία 1-2 ημερών που θα προκληθεί για τους ταξιδιώτες (οι οποίοι θα ενημερωθούν με νέα ανακοίνωσή μας για τον τρόπο προμήθειας των εισιτηρίων τους το συγκεκριμένο μικρό διάστημα), την κατανόηση των δυο εταιρειών που εξυπηρετούν το νησί μας, καθώς και των εργαζομένων τους στα πρακτορεία.

Συζητήθηκαν επίσης πολλές τεχνικές λεπτομέρειες του έργου που θα τρέξουν τώρα, καθώς εισερχόμαστε  στην τελική φάση ολοκλήρωσης.

Αντιλαμβάνομαι το μεγάλο ενδιαφέρον όλων των Θιακών για αυτό το έργο, γι’ αυτό και παρακαλώ τους πάντες να ζητούν από εμάς έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για το έργο και την πορεία του, πριν πάρουν τοις μετρητοίς και αναπαράγουν διαδόσεις και αναρτήσεις στα social media και όπου αλλού και ειδικά κινδυνολογίες αμφίβολης και περίεργης σκοπιμότητας.

Θανάσης Λιβιτσάνης

Έπαρχος Ιθάκης 

Λοιπόν ήταν ένα τεστ το σημερινό, χωρίς να το επιδιώξω. Ανταποκρινόμενος στην ανησυχία των συμπατριωτών μας για την καθυστερημένη ανακοίνωση της παράτασης των εργασιών του Κτηματολογίου στο νησί μας, όλο το πρωί ασχολήθηκα με το θέμα, μίλησα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, μιλήσαμε με το Κτηματολόγιο και στο τέλος αποφάσισα να παρέμβω στον αρμόδιο Υφυπουργό για να υπογράψει την εντολή που αναμενόταν προς την εταιρεία Κτηματολόγιο, ώστε να ανακοινωθεί η 3μηνη παράταση που ήταν αναμενόμενη, αλλά αργούσε. Σαν να παράστησα ότι πήγα να καταφέρω το ακατόρθωτο, ( που δεν ήταν ) ενεργοποιήθηκαν τα αντανακλαστικά κύκλων που θεωρούν ότι αυτό που ανακοίνωσα ήταν “δια ενεργειών μου” και ότι προσπάθησα να το εκμεταλλευτώ. Αν αυτό επιδίωκα θα ήμουν πολύ φτηνός. Ταυτόχρονα με παρεμβάσεις από το Βουλευτή μας και την Περιφερειάρχη μας, μαζί με την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Παρασκευής, στο οποίο συμμετείχα, ανακοινώθηκε η παράταση με ενημέρωση του Βουλευτή μας. 

Τους προειδοποιώ:

Αν κάποιοι νομίζουν με τερτίπια και με παλαιοκομματικά τεχνάσματα ότι θα μας φιμώσουν ή ότι θα μπλοκάρουν τις αποφάσεις μας, τις πρόσφατα μάλιστα εγκεκριμένες από το λαό της Ιθάκης, για το νησί μας, να το ξεχάσουν. Τέλειωσαν οι εποχές που η ναρκοθέτηση πολιτικών και αποφάσεων ήταν συνηθισμένη και αποδεκτή καθημερινότητα στο νησί και τη χώρα. Θα μετρηθούμε με αυτή τη λογική και δεσμεύομαι ότι θα νικήσουμε. Και επειδή κάποιοι τελειώνουν λέγοντας ότι δεν θα επανέλθω όσο κι αν προκληθώ, σας δηλώνω ότι θα επανέλθω αν χρειαστεί με στοιχεία, αποδείξεις και ονόματα. Τελείωσε πια, δεν θα παίξουμε άλλο στην πλάτη των Θιακών που αγωνίζονται καθημερινά όχι για να μείνουν στο νησί, αλλά για να ζήσουν.Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top