skip to Main Content
DSC05798 652×325 (Copy)

Ληξούρι: Ο Γ. Κατσιβέλης συναντήθηκε με τους νέους Προέδρους των Κοινοτήτων της Παλλικής-Τι συζητήθηκε

Το απόγευμα της Παρασκευής 13 9 2019 ο Δήμαρχος Ληξουρίου κ. Γεώργιος Κατσιβέλης συναντήθηκε με τους νέους Προέδρους των Κοινοτήτων της Παλλικής.

Μιά πρώτη επαφή με δεκατρείς Προέδρους της Παλλικής είχε χτες ο Δήμαρχος της πόλης μας και συγκεκριμμένα τους: Γεράσιμος Αραβαντινός (Σουλλάρων), Σπύρος Μοσχόπουλος (Χαβριάτων), Πέτρος Βιτωράτος (Κατωγής), Γιώργος Μουρελάτος (Χαβδάτων), Άννα Λυκούδη (Φαβατάτων), Παναγής Μαντζουράτος (Σκηνέα), Άγγελος Σπυράτος (Αθέρα), Νικόλας Ζαφειράτος (Δαμουλιανάτων), Άρης Γαβριελάτος (Ριφίου), Χρήστος Θεοδωράτος (Μονοπωλάτων), Διονύσης Δελλαπόρτας (Κουβαλάτων), Μπάμπης Γερολυμάτος (Κοντογεννάδας).

Παρευρέθηκαν και οι Αντιδημάρχοι κύριοι Χρήστος Βολτέρας και Δημήτρης Μαρκέτος. Όμως, στην συνάντηση αυτή παρευρέθηκε και ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος Κεφαλληνίας Πύραρχος κ. Γιαννάκης, ο οποίος ενημέρωσε τους Προέδρους για θέματα πολιτικής προστασίας και ζήτησε την συνεργασία τους και την συμβολή τους όταν αυτή κριθεί αναγκαία, τονίζοντας “εσείς γνωρίζετε τους κατοίκους των χωριών σας, μέχρι και το πιο απομακρυσμένο σπίτι που βρίσκεται στην Κοινότητα σας”.

Η ομιλία του Πυράρχου έχει βιντεοσκοπηθει και θα αναρτηθεί εντός της ημέρας.

Μερικά από τα σημεία της συζήτησης του Δημάρχου με τους Προέδρους ήταν τα ακόλουθα:

“Να σας καλοσωρίσω σε αυτήν την πρώτη συνάντηση των Προέδρων των Τοπικών κοινοτήτων. Να σας ευχηθώ καλή θητεία να έχουμε όλοι, υγεία, δύναμη και υπομονή. Να βάλουμε ένα πλάνο και πάνω σε αυτό να δουλέψουμε, να το ενισχύσουμε και να το προσαρμόσουμε για το καλό των Κοινοτήτων μας, το καλό των πολιτών, το καλό της Παλλικής γενικά. Πιστεύω στη συνεργασία. Όλοι έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα και πάνω απ’ όλα μιά καθημερινότητα η οποία επιζητά την προσοχή μας. Με υπομονή, κατανόηση και σωστό χειρισμό θα τα καταφέρουμε.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει ο Δήμος να λειτουργήσει, πρέπει όλοι μας να ανταπεξέλθουμε και να αποδείξουμε ότι μπορεί ο Δήμος να σταθεί στα πόδια του και να δουλέψει. Πρέπει σιγά σιγά να βάλουμε τις βάσεις για να γίνει ο Δήμος πιο δημιουργικός για τον πολίτη, να εξοικονομήσουμε χρήματα και να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην καθημερινότητά του.

Δηλαδή, το θέμα της καθαριότητας που πρέπει να έχουμε.

Είμαστε σε μιά φάση τώρα, όπου η διαχείριση των απορριμμάτων είναι πάρα πολύ σπουδαίο πράγμα. Θα πρέπει από σήμερα κι έπειτα να βρείτε σαν Προέδροι στις Κοινότητες σας, χώρους όπου να μαζεύονται τα κλαδιά από καθετί υπόλοιπο. Έχουμε κάνει κάποιες ενέργειες. Έχουμε φέρει κάποια μηχανήματα. Είναι δεδομένο ότι το επόμενο διάστημα η χωματερή δεν θα μπορεί να δέχεται τέτοιους όγκους.

Παράλληλα πρέπει να μειώσουμε τα έξοδα κίνησης για να πηγαίνουν τα φορτηγά στην χωματερή κι από την άλλη θα κάνει πιο εύκολη την διαχείριση των απορριμμάτων, γιατί θα είναι πιο εύκολο να μαζέψει η τσάπα σε μιά ημέρα από τους χώρους διαλογής τα απορρίμματα, αν η συλλογή τους γίνεται ξεχωριστά.

Οι ηλεκτρικές συσκευές συλλέγονται στην αποθήκη του Δήμου, πρωϊνές ώρες προς το παρόν και επεξεργαζόμαστε σχέδιο για να μπορούμε όλη τη μέρα να δεχόμαστε ότι οι πολίτες έχουν για ανακύκλωση.

Πρέπει να το περάσουμε αυτό το μήνυμα και στον κόσμο και αυτή η ευθύνη, ως εκπρόσωποι των πολιτών στις Κοινότητες σας, πέφτει πάνω σε εσάς.

Το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν αποφάσεις για τον ορισμό υπαλλήλων όπου θα έχουν την ευθύνη και αρμοδιότητα στον έλεγχο των παραβάσεων για θέματα καθαριότητας και ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων και θα είμαστε πολύ αυστηροί.

Γι’αυτόν τον λόγο, αυτή η Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά ως Δήμαρχος Ληξουρίου είμαστε αποφασισμένοι, δεν θα φοβηθώ το πολιτικό κόστος και στους παραβάτες θα αρχίζουν να κόβονται και πρόστιμα.

Για να εφαρμοστεί όμως όλο αυτό το πλάνο χρειαζόμαστε τη δική σας συμβολή και συνεργασία.

Σε χρονοδιάγραμμα εβδομαδιαίο θα είμαστε σε θέση να σας ενημερώνουμε για τις ημέρες που θα περνάει το φορτηγό από τα χωριά σας.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χρήστος Βολτέρας, θα είναι σε άμεση επαφή μαζί σας, αρκεί να βρεθεί ένα σημείο στο κάθε χωριό και να συγκεντρώνονται ξεχωριστά τα κλαδιά, από τα χαρτόνια και τα άλλα πράγματα και μετά θα μπούμε πιο εύκολα σε αυτόν τον σχεδιασμό του χρονοδιαγράμματος.

Πρέπει να εφαρμόσουμε κάποια πράγματα βασικά.

Σχετικά με τον καθαρισμό των ρεμάτων, η ευθύνη έχει περάσει στην Περιφέρεια. Έδωσα ήδη στον νέο Αντιπεριφερειάρχη κ. Σταύρο Τραυλό, μιά λίστα με τα ρέματα ολόκληρης της Παλλικής. Όμως το κράτος έχει μειώσει τον προϋπολογισμό για τον καθαρισμό των ρεμάτων, οπότε καταλαβαίνετε ότι πάλι θα έχουμε πρόβλημα.”

Η πρώτη επαφή με τους Προέδρους των Κοινοτήτων έγινε σε αισιόδοξο κλίμα συνεργασίας και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί αποδεικνύει ότι η αγάπη για αυτόν τον τόπο μπορεί να ενώσει τους ανθρώπους έτσι ώστε να συνεργαστούν και να δουλέψουν για το κοινό καλό.

Από το Γραφείο Τύπου

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top