skip to Main Content
Cruise Ship Wedding (Copy)

«Κόντρα» Κεκάτου-Τιμοθεάτου στην Τουριστική Επιτροπή

FRG_3626_-300x336

Μια παρεξήγηση που δημιουργήθηκε ανάμεσα στον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Βαγγέλη Κεκάτο και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων, Γεράσιμο Τιμοθεάτο ήταν αρκετή για να ανεβάσει τους τόνους στη σημερινή συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής.

Η… σπίθα για να ανάψει το φιτίλι της αντιπαράθεσης ανάμεσα στους δύο άνδρες ήταν μια επιστολή που έστειλε ο κ. Τιμοθέατος προς τον κ. Κεκάτο και την κοινοποίησε ακόμα στα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής. Σ’ αυτή, έθετε ορισμένα ερωτήματα για τους λόγους που επέλεξε ο Δήμος να συμμετάσχει σε συγκεκριμένες τουριστικές εκθέσεις και εξέφρασε την ανάγκη να υπάρξει ένας καλύτερος σχεδιασμός προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτές οι επισημάνσεις κρίθηκαν από τον Πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής ως μομφή προς το πρόσωπο του, με αποτέλεσμα να “ξεσπάσει” λόγω και της συνεχιζόμενης κριτικής που δέχεται.  ”Θέλω να ρωτήσω για ποιο λόγο πήγαμε π.χ. στο Λουγκάνο. Υπήρξε κάποια ενημέρωση προς την Τουριστική Επιτροπή; Το μόνο που δεν μπορούν να μας κατηγορήσουν ως Ενωση Ξενοδόχων είναι ότι δεν συμμετέχουμε στις εκθέσεις. Εγώ είμαι εδώ και θέλω να αισθάνομαι χρήσιμος. Μέσω δελτίου Τύπου του Δήμου έμαθα ότι θα μετέχουμε στην έκθεση της Σουηδίας. Ποιος πήρε αυτή την απόφαση;” αναρωτήθηκε ο κ. Τιμοθεάτος για να του απαντήσει ο κ. Κεκάτος. ”Με αιφνιδίασε και με στεναχώρησε η επιστολή της Ενωσης Ξενοδόχων. Πρέπει να πάρω άδεια για να πάω σε μια έκθεση; Εγώ δουλεύω και βρίσκομαι απολογούμενος. Εκβιασμούς και μισόλογα δεν ανέχομαι. Σ’ αυτά τα πέντε χρόνια, κανένας φορέας δεν έχει προτείνει τίποτα και ξαφνικά φαίνεται ότι κάνω κάτι εν κρυπτώ”.

“Πρέπει να υπάρξει ένας καλύτερος σχεδιασμός”
Στο σημείο αυτό, υπήρξαν “πυροσβεστικές” παρεμβάσεις από τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα, κάτι που τελικά επετεύχθη αφού ο κ. Τιμοθεάτος ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμούσε σε καμία περίπτωση να αφήσει μομφή για το έργο του κ. Κεκάτου. Αλλωστε, και ο Αντιδήμαρχος επισήμανε ότι έχει μια άριστη σχέση και συνεργασία με τον κ. Τιμοθεάτο και γι αυτό δεν περίμενε τη συγκεκριμένη επιστολή. Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων, Κατερίνα Ατσάρου μετέφερε προς τον κ. Κεκάτο: “Είστε εκνευρισμένος με κάθε σκληρή κριτική που δέχεστε. Ωστόσο, είναι σε μια σωστή βάση η επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων. Δεν μέμφομαι της δράσης του Προέδρου της Τουριστικής επιτροπής αλλά συμφωνώ με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων όσον αφορά τον σχεδιασμό. Πρέπει με ηρεμία να το δούμε από κοινού και με τη δική σας βοήθεια να προχωρήσουμε. Δεν υπάρχει κάποια μορφή στο πρόσωπο σας. Κι εγώ θα ήθελα να υπάρχει ένας καλύτερος σχεδιασμός. Είναι σωστό να δούμε ποιες εκθέσεις έχουν προτεραιότητα. Να κάνουμε τώρα ένα σχεδιασμό ότι οι φορείς προτείνουν να πάμε σε αυτές τις εκθέσεις και να δούμε αν επαρκούν τα οικονομικά του δήμου. Πρέπει σε αυτήν κατεύθυνση να κινηθούμε”. Ο Θοδωρής Παντούλιας, από τη μεριά του, επισήμανε: “Είναι λάθος από τη βάση της αυτή η αντιπαράθεση. Δεν ήθελε η Ένωση Ξενοδόχων να κάνει καμία μομφή προς το πρόσωπο σας. Υπάρχει ένα θέμα όσον αφορά τη λήψη αποφάσεων. Πρέπει να οριστούν κάποιες επιτροπές και να αποφασίσουμε σε ποιες εκθέσεις θα πάμε και πως θα εκπροσωπηθούμε. Αυτό θα σας γλιτώσει από την κακόβουλη κριτική και θα σας καλύπτει. Πολύ κακώς τέθηκε θέμα αντιπαράθεσης του Προέδρου με τους ξενοδόχους”. Η πρόταση του κ. Παντούλια, όπως και κάθε άλλη που έχει ζητηθεί από τους φορείς, χαρακτηρίστηκε “εντολή” από τον κ. Κεκάτο, ο οποίος έκανε δεκτό το αίτημα για τη δημιουργία της συγκεκριμένης επιτροπής προκειμένου να κατατεθούν άμεσα προτάσεις για την εκπροσώπηση της Κεφαλονιάς στις τουριστικές εκθέσεις. Μάλιστα, ο κ. Παντούλιας ορίστηκε Πρόεδρος της Επιτροπής και ζητήθηκε μέχρι τις 15 Ιανουαρίου να έχουν κατατεθεί οι σχετικές προτάσεις.

Το σχέδιο τουριστικής προβολής για το 2016
Υπέρ της σύστασης Επιτροπών τάχθηκε και ο Χρήστος Λευκαδίτης, ο οποίος πρότεινε να συσταθεί και μια Επιτροπή Ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών της Κεφαλονιάς προς τους ξένους επισκέπτες. “Αν αποτύχει η Τουριστική Επιτροπή δεν αποτυγχάνει μόνο ο Κεκάτος αλλά όλα τα μέλη. Αν δεν αλλάξουμε τακτική τότε εκείνος θα είναι χρεωμένος 100%. Πρέπει να πάμε συλλογικά και να λειτουργήσουν οι επιτροπές” ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο σκάνδαλο με την Ε.Τ.Ι.Ν. στην Περιφέρεια, λέγοντας ότι “τόσα χρόνια δεν προσέφερε τίποτα στην Κεφαλονιά και τώρα οι υπεύθυνοι οδηγούνται στον εισαγγελέα”. Στο περιθώριο της αντιπαράθεσης Κεκάτου-Τιμοθεάτου, παρουσιάστηκε από τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου, Σταύρο Κορκό-Κουρή το σχέδιο τουριστικής προβολής της Κεφαλονιάς για το 2016. “Δεν πρόκειται για ένα μνημόνιο αλλά για έναν μπούσουλα”, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κεκάτος, που δίνει έμφαση στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου από τη στιγμή που η Κεφαλονιά δεν μπορεί να εξυπηρετήσει μεγαλύτερο αριθμό τουριστών λόγω έλλειψης κλινών. Σ’ αυτό το σχέδιο, έγινε ανάλυση και εγκρίθηκε ο διαθέσιμος ο προϋπολογισμός, που παρέχεται από τον Δήμο στην Τουριστική Επιτροπή για δράσεις προβολής του νησιού και ανέρχεται στο ποσό των 73.000 ευρώ. Στην έναρξη της συνεδρίασης, ο Γιώργος Γεροντάκης αναφέρθηκε, ακόμα, και στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου μας και την πώληση του στη Fraport. Ειδικότερα, χαρακτήρισε “όψιμους λαϊκισμούς” τις κατηγορίες περί ξεπουλήματος των αεροδρομίων και ανέφερε τις τραγικές ελλείψεις σε στοιχειώδεις υποδομές που έχουν παρατηρηθεί όλα αυτά τα χρόνια όσο παραμένει σε δημόσιο έλεγχο. Ο κ. Γεροντάκης εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα γίνουν οι επενδύσεις από τη Fraport, βάσει της σύμβασης που έχει υπογράψει και η υλοποίηση τους θα αρχίσει να γίνεται από τον Οκτώβριο του 2016.

Ρεπορτάζ Μιχάλης Ανδρεαδάκης

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top