
ΚΥΔΩΝΙ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κυδώνια
1 κιλό και 300γρ ζάχαρη
2 φλυτσ τσαγιού νερό
Αρμπαρόριζα και βανίλια
1/2 λεμόνι το χυμό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη
Βάζουμε μεσα στη κατσαρόλα τα κυδώνια με το νερό και τα βράζουμε σκεπασμένα μεχρι να μαλακώσουν
Μετα ρίχνουμε και τη ζάχαρη και την αρμπαρόριζα και βράζουμε μεχρι να δέση το σιρόπι
Πριν το σβήσουμε ρίχνουμε και το χυμό απο το μισό λεμόνι και τη βανίλια
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ