skip to Main Content
Pjimage (9)

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ

1 κιλο αλευρι μαλακο

450 γρ βουτυρο φρεσκο

1 φλυτσανι τσαγιου γαλα

5 αβγα

1 κουταλακι γλυκου μπεκιν

300 γρ ζαχαρη

1/2 πορτοκαλι χυμο και ξυσμα

1 στικακι βανιλια

2 κροκους για επανω στα κουλουρακια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο καδο του μιξερ ριχνουμε ολα τα υλικα μαζι και το βουτυρο πολυ μαλακο Τα χτυπαμε ολα μαζι με το γαντζο του μιξερ μεχρι να γινη ενα μαλακο ζυμαρι Το αφηνουμε να ξεκουραστη λιγο και πλαθουμε κουλουρακια σε οτι σχημα θελουμε Τα τοποθετουμε σε ταψακι βουτυρωμενο και σε λαδοκολλα Αλειφουμε τα κουλουρακια με τους κροκους Προθερμενουμε το φουρνο στους 180 βαθμους και ψηνουμε για 20 με 30 λεπτα περιπου 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
30 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top