skip to Main Content
720 753266 3c6081ddb2 9ee59a3dc9ff19b7 (Copy)

Κορονοϊός: Ενδείξεις του συνδρόμου Kawasaki στον 10χρονο από την Ηλεία

Ενδείξεις ότι ο 10χρονος από την Ηλεία που κόλλησε κορονοϊό, πάσχει από το σπάνιο σύνδρομο Kawasaki, φαίνεται πως έχουν οι γιατροί. Σύμφωνα με την Πατρίς, το αγόρι νοσηλεύεται σε μονάδα αυξημένης φροντίδας, στο νοσοκομείο του Ρίου και έχει εμφανίσει επιπλοκές της Covid, με τους γιατρούς να μιλούν για τον πρώτο ανήλικο ασθενή με νόσο Kawasaki, στη χώρα μας.

Για το θέμα αυτό o Γιάννης Καρβέλης Διοικητής 6ης ΥΠΕ τόνισε στο patrisnews.com πως «είναι το πρώτο περιστατικό. Γίνεται το καλύτερο για να αλλάξει η κατάσταση και υπάρχει αισιοδοξία ότι οι γιατροί θα τα καταφέρουν. Είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε ευχάριστη εξέλιξη, αφού η επιστημονική ομάδα που ανέλαβε το παιδί είναι η καλύτερη».

Σύμφωνα με το OPEN TV, ο ανήλικος πριν από μερικές ημέρες νόσησε από κορονοϊό και αρχικά τα συμπτώματα ήταν ήπια. Ωστόσο, όταν φάνηκε να ξεπερνά την Covid, εμφάνισε πρόβλημα στους πνεύμονες, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η εισαγωγή του στο νοσοκομείο του Ρίου. Εκεί, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι πιθανότατα πρόκειται για το πρώτο κρούσμα της νόσου Kawasaki στη χώρα μας.

Μέχρι στιγμής, το παιδί δεν έχει χρειαστεί διασωλήνωση.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z14k2g1nhsp&playlistId=v-c7lp2tsdgr15-sf

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top