ΕΡΩΤΗΣΗ

Αρ.Πρ.:3107/11-2-2016

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

«Κινδυνεύουν με λουκέτο τα Νοσοκομεία της Κεφαλονιάς;»

Στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, ενημερωθήκαμε από την εφημερίδα  τα «ΧΡΟΝΙΚΑ» της Κεφαλονιάς της 06/02/2016, όπου «με την αιχμή της πέννας» διεκτραγωδούνται οι τραχείς καταστάσεις που επικρατούν στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα του νησιού.

Τα νησιά για τα περισσότερα πράγματα ακολουθούν ένα άλλο μονοπάτι, αρκετά τραχύ. Κάτι που γίνεται αρκετά εύκολα στις μεγάλες πόλεις αλλά στη Νησιωτική Περιφέρεια όλο και πιο δύσκολα επιλύεται. Ειδικά σε ό,τι αφορά την Υγεία. Και ειδικά για την ανάγκη στήριξης και υποστήριξης των Νοσοκομείων και αυτού του τόπου με κάθε τρόπο.

Στηρίγματα στον ανθρώπινο πόνο δεκαετίες τώρα κινδυνεύουν να κλείσουν αφού δεν υποστηρίζονται. Όπως π.χ. το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο της Παλλικής αλλά και το Γενικό Νοσοκομείο στο Αργοστόλι που προσπαθεί να σταθμίσει δυνάμεις και αδυναμίες κατορθώνοντας έτσι να συντηρείται σε μια ισορροπία τρόμου.

Ένα Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό που πάντα είναι εκεί ότι κι αν συμβεί αναπληρώνοντας τις κενές θέσεις με προσωπικές θυσίες συμπαράστασης και καλοσύνης. Και φτάσαμε στο σήμερα και στην απολυταρχία των δεσμεύσεων των αριθμών που δεν μπορούν να προσδώσουν την ανάλογη ευκαιρία σε ότι ευεργετικό και απαραίτητο στέκεται δίπλα στον πάσχοντα άνθρωπο. Αυτό ειδικά είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την συνέχεια γιατί είναι στην πράξη αυτό ακριβώς που λέμε στην καθημερινότητα μας… δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε άλλο .

Κατόπιν όλων των ανωτέρω ,ερωτάσθε

1ον Αληθεύουν οι καταγγελίες της εφημερίδας «ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ» πως κινδυνεύουν με λουκέτο τα Νοσοκομεία της Κεφαλονιάς;

2ον Το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο της Παλλικής αλλά και το Γενικό Νοσοκομείο στο Αργοστόλι λειτουργούν κάτω από καθεστώς  ισορροπίας  τρόμου;

 

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος