skip to Main Content
IMG 7026 (Copy)

Κεφαλονιά: Στους δρόμους σήμερα οι εκπαιδευτικοί – Κινητοποίηση έξω από την Περιφερειακή Ενότητα (εικόνες/video)

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021


Στους δρόμους σήμερα οι εκπαιδευτικοί και στην Κεφαλονιά.

Κινητοποίηση κατά της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί  η ΕΛΜΕΚΙ στο προαύλιο της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς και Ιθάκης, με την συμμετοχή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης καθώς και του Σωματείου Εργαζομένων του Εργατικού Κέντρου Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, ενάντια στα σπουδαστικά μέτρα που εξήγγειλε για την Παιδέια η Υπουργος Νίκη Κεραμέως, ζητώντας να αποσυρθεί η αγωγή της ενάντια στους εκπαιδευτικούς.

Τον λόγο πήρε ο Ηλίας Καρόγλας, μέλος του Δ.Σ του Σωματείου από το Εργατικό Κέντρο, η Πρόεδρος της ΕΛΜΕΚΙ Σοφία Ποταμιάνου, ο Δημήτρης Μαντζουράτος, Αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕΚΙ και ο κ. Βαγγέλης Βαρδαραμάτος από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α’θμιας Εκπαίδευσης.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολλοί εκπαιδευτικοί γονείς και μαθητές .

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Αργοστολίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης αναφέρει για την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών

“Με μπαράζ αγωγών και αξιοποιώντας τον κατάπτυστο νόμο Χατζηδάκη, η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας επιδιώκει να επιβάλει τις αντιδραστικές ρυθμίσεις που μετατρέπουν τα σχολεία σε επιχειρήσεις και υποβαθμίζουν τη μόρφωση των παιδιών μας.

IMG 7026

Με αποφάσεις “κατά παραγγελία” από τα δικαστήρια η απεργία – αποχή και ο συλλογικός αγώνας των εκπαιδευτικών ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης των σχολείων κρίνονται “παράνομα και καταχρηστικά” όπως άλλωστε συμβαίνει διαχρονικά για τη συντριπτική πλειοψηφία των απεργιών που κρίνονται στα δικαστήρια.

Όμως η πολιτική που θέλει να μετατρέψει τα σχολεία σε επιχειρήσεις και τη μόρφωση σε εμπόρευμα έχει ήδη απορριφθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των γονιών, όλου του λαού. Το “χαστούκι” της συμμετοχής του 95% των εκπαιδευτικών στην απεργία – αποχή από την διαδικασία κατηγοριοποίησης και υποβάθμισης των σχολείων, παρά τους εκβιασμούς και τις απειλές από το Υπ. Παιδείας, οδηγεί την κυβέρνηση στον μόνο δρόμο που της έχει απομείνει, στην ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού.

Όμως για άλλη μια φορά θα φάει τα μούτρα της.Η αταλάντευτη αγωνιστική στάση εκπαιδευτικών και μαθητών, η πλατιά αλληλεγγύη απ’ όλα τα συνδικάτα και από κάθε εργαζόμενο, θα στείλουν και αυτές τις απαγορεύσεις στο καλάθι των αχρήστων”.

Σπύρος Σακαλής

Παρακάτω εικόνες και video https://www.youtube.com/embed/okxdnIF1FIg?fs=1&wmode=transparent

IMG 6974
IMG 6979
IMG 6980

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ αναφέρει: 

Οι εκπαιδευτικοί με τους αγώνες τους δίνουν μαθήματα Δημοκρατίας και αξιοπρέπειας

«Παράνομη και καταχρηστική», δηλαδή… βλαβερή για την κοινωνία, χαρακτήρισε το δικαστήριο την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών από την ψευδεπίγραφη αξιολόγηση, με την κάλυψη της ΑΔΕΔΥ. Έτσι έχουν επιβάλλει στα Δικαστήρια οι αντεργατικοί και απεργοκτόνοι νόμοι της ΝΔ και ειδικά ο νόμος- έκτρωμα Χατζηδάκη, που η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα καταργήσει.

Οι εκπαιδευτικοί μας με τους αγώνες τους για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης δίνουν σε όλη την κοινωνία μαθήματα Δημοκρατίας και αξιοπρέπειας. Τα τεράστια ποσοστά συμμετοχής, έχουν πανικοβάλει την κυβέρνηση και ενώνουν τη μεγάλη μάζα των εκπαιδευτικών, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης. Γι αυτό καταφεύγει στην τρομοκρατία, στις δικαστικές απαγορεύσεις και στην αστυνομική βία.

Στο μεταξύ η υπουργός Παιδείας μας θυμίζει ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να απεργούν, αρκεί η απεργία τους «να μην επιχειρεί ακύρωση νόμων που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων». Πρόκειται για ακραία προκλητική και αντιδημοκρατική δήλωση, αντάξια μιας υπουργού μιας κυβέρνησης- θερμοκήπιο ακροδεξιών αντιλήψεων και πρακτικών. Μετά από δύο αιώνες αγώνων των εργαζομένων για καλύτερη ζωή και καλύτερες συνθήκες εργασίας, που δόθηκαν και κερδήθηκαν -συχνά με αίμα- ανατρέποντας νόμους και ρυθμίσεις κυβερνήσεων, η υπουργός Παιδείας έρχεται να πει ότι οι απεργίες δεν πρέπει να στρέφονται κατά… νόμων της κυβέρνησής της! Τι ήθη, τι καιροί για την κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Η υπουργός αντί να «αξιολογήσει» την γενικευμένη αντίθεση των εκπαιδευτικών στην υποβάθμιση του διδακτικού έργου και του μορφωτικού ρόλου του σχολείου, τα αποτελέσματα των κενών πανεπιστημιακών εδράνων με την ΕΒΕ, την υγειονομική ανασφάλεια στα σχολεία ανοίγει ένα ακόμα μέτωπο με τον εκπαιδευτικό κόσμο.
Μετά από αυτές τις προκλήσεις, γίνεται φανερό ότι για μια ακόμη φορά στην ιστορία του το εκπαιδευτικό κίνημα αγωνίζεται όχι απλώς για τα δίκαια αιτήματα του, αλλά για την ίδια τη Δημοκρατία.

Η μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη σημερινή απεργία, ήταν η πρέπουσα απάντηση στην αντιεκπαιδευτική, προκλητική και ανιστόρητη κυβερνητική πολιτική.
Παραθέτουμε επίσης για ενημέρωση το Μήνυμα προς τους γονείς για στήριξη της απεργίας των εκπαιδευτικών που έστειλε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων:

Ξέρεις γονιέ πως η υπουργός Παιδείας δημόσια κατηγόρησε τους εκπαιδευτικούς για τα κενά των σχολείων επειδή γεννάνε ή αρρωσταίνουν; Ξέρεις πως υπάρχουν 6.000 κενά ακόμη και παιδιά χωρίς παράλληλη στήριξη; Ξέρεις πως δεν ήμουν υποχρεωμενη να κάνω WebEx από το σπίτι μου με τα δικά μου τεχνικά μέσα μην παίρνοντας άδεια ειδικού σκοπού έχοντας άλλα 2 και 3 παιδιά στο ίδιο σπίτι;

Ξέρεις γονιέ πως πλέον τα σχολεία θα μετατραπούν σε κυνηγότοπους χορηγών για να λειτουργήσουν;

Ξέρεις γονιέ πως με την επικείμενη αξιολόγηση τα σχολεία θα κατηγοριοποιηθουν σε “καλά” και “κακά” και θα προκύψουν μεγάλες κοινωνικές ανισότητες μεταξύ των παιδιών; Ξέρεις πώς θα γίνονται εξετάσεις από τη Στ Δημοτικού;

Ξέρεις γονιέ πως τα “καλά” σχολεία θα στελεχωθούν με το απαιτούμενο εκπαιδευτικό προσωπικό και θα εξασφαλίσουν από τις επιχορηγήσεις τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό ενώ τα “κακά” σχολεία θα κινδυνεύουν με λουκέτο;

Ξέρεις γονιέ πως το σχολείο της γειτονιάς σου μπορεί να χαρακτηριστεί “κακό” κι εσύ να χρειαστεί να ψάξεις ένα “καλό” πιο μακριά ή να συμβιβαστείς με το ότι το παιδί σου παραμένει αναγκαστικά στο “κακό”;

Να ξέρεις γονιέ πως δε φοβάμαι να αξιολογηθώ από τεμπελιά ή ανεπάρκεια όπως θα ακούσεις στα κανάλια. Αξιολογούμαι καθημερινά από τους μαθητές μου.Να ξερεις οτι θα αξιολογηθω από κάποιον που δεν έχει εμπειρία διδασκαλίας σε ταξη αλλά έχει γνωστό τον άλλο δάσκαλο που συμπαθεί περισσότερο. Σε αντίθεση με την αξιολόγηση σε σχολεία του εξωτερικού που έχουν τα βασικά τους θέματα λυμένα και η αξιολόγηση γίνεται μόνο για βελτίωση συνθηκών και πρόσληψη έξτρα προσωπικού αντί για απολύσεις, διακρίσεις και κλείσιμο σχολείων.

Να ξέρεις γονιέ πως εξεγείρομαι σε όλα αυτά για τα παιδιά, για μένα και για σένα. Να ξέρεις πως εκτός από εκπαιδευτικός είμαι και εγώ γονιός!!! Και ζητώ ολιγομελή τμήματα, με μέτρα προστασίας ουσιαστικά κατά της πανδημίας, με μαθήματα που προωθούν τον αλληλοσεβασμό και την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης.

Να ξέρεις ακόμη πως είναι πρωτοπόρα παγκοσμιως η κινηση της δικομανους υπουργού Παιδείας να κάνει αγωγή σε όλους τους εκπαιδευτικούς της χώρας. Αυτό και μόνο θα έπρεπε να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου!

Να ξέρεις γονιέ πως τη Δευτέρα 11/10 απεργώ και σε χρειάζομαι μαζί μου για να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή μου!

Τμήμα Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κεφαλονιάς-Ιθάκης

IMG 6981
IMG 6983
IMG 6984
IMG 6986
IMG 6987
IMG 6988
IMG 6993
IMG 6994
IMG 6995
IMG 6996
IMG 6997
IMG 6998
IMG 6999
IMG 7001
IMG 7002
IMG 7004
IMG 7006
IMG 7007
IMG 7009
IMG 7012
IMG 7017
IMG 7018
IMG 7024
IMG 7025
IMG 7027
IMG 7029
IMG 7030
IMG 7031
IMG 7034
IMG 7035
IMG 7036
IMG 7039
IMG 7040
IMG 7041
IMG 7042
Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top